Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez závěrečného vychlazení

10 min (10 min příprava, bez závěrečného vychlazení)

31. 12. 2012 12:42

Suroviny pro 1

1

sklenice 0,5 litru

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 830 kJ / 437 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky31,87 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,28 g
Sůl4,00 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Příloha: dobrý chlebík a pivko

V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tea

25. 1. 2016 18:39

Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....

Dana

13. 12. 2015 11:34

Jana:přesně tak,všechna uzenina z Lídlu má nejvíce masa

Radek

21. 11. 2015 00:00

Jana:
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...:-p :yes: :yes: :yes:

Broňa

19. 11. 2015 18:09

Když tu je řeč o špekáčcích z hypermarketů,tak nejlepší jsou z Globusu,alespoň u nás v Opavě.Jinak od soukromníka,podotýkám,že poctivého jsou nejlepší.Já mám recept na utopence ještě z Rudého práva a ten když udělám tak se po něm jenom zapráší.Potřebujeme:1 velkou sklenici,1kg.,špekáčků,cibuli,kyselé okurky.hořčici a čili koření a ocet.Špekáčky rozřízneme po bocích(tři řezy),do jednoho dáme cibuli na půl kolečka,do druhého okurek(trošku silnější plátek)a do třetího hořčici a zasypu čili.Na dno sklenice dáme cibuli a okurky,poklademe špekáčky.Můžeme vrstvit.Zalijeme octem,asi do dvou třetin sklenice a dolijeme vodou.Převážeme celofánem a dáme do hrnce asi na dvacet min.vařit při 80 stupních.Necháme vychladit a po třech dnech by se měly jíst.U nás se to nevydrží a baští už druhý den.Uležené jsou ještě lepší.

Franta

22. 9. 2015 18:08

Roman:Je vidět že jste tu podle vás "patlaninu" neměl,jinak by jste psal jinak.:yes:

Jana

21. 5. 2015 20:33

Roman:

Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa. :yes:

babule

20. 5. 2015 13:17

velmi podobný recept mám na marinované buřty.musí ale být kvalitní a za studena se přidává majonéza

mia

18. 5. 2015 21:43

no já si také neumím představit utopence s kečupem,horčicí a:-(( nevím s čím ještě brrr:-((

BlankaZ

18. 5. 2015 10:47

Roman Štefl > napište mi složení těch vašich špekáčků a pak můžeme o něčem mluvit. docela pochybuji, že mají 80% masa.

Roman Štefl

18. 5. 2015 08:08

Blanko Z? Především mě uzdivuje že to co nakupujete v lidlu nazýváte špekáčky :-)
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...

PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti

BlankaZ

15. 5. 2015 15:15

Dana Rysová > asi záleží na tom,jestli chcete mít omáčku pálivou nebo ne :o))

Koubkova Koubkova

15. 5. 2015 09:45

U nás mají vždycky úspěch:-p

Dana Rysová

12. 5. 2015 23:19

Jen prosím dotázek, jakou chilli omáčku, sladkou nebo pálivou, je víc druhgů?? Chtěla bych vyzkoušet. Díkywww.toprecepty.cz/recept/30812-utopenci---rano-nal...

BlankaZ

12. 5. 2015 19:32

RM.M > myslím,že jsi to hezky uzavřel(a) :yes::-))

RM.M

12. 5. 2015 13:57

K tem utopencum neutopencum.Pokud to nekdo udelal a nechatna mu,prosim poslete ja to zbastim.A je mi to jedno jak se to jmenuje:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: naložení utopenců recepty utopenci z párků utopenci s kecupem a horcici utopenci z párků recept na naložení utopence naložení utopenci jak naložit špekáčky utopenci hned k jídlu jak vyrobit utopence jak naložit buřty utopenci v majonéze recept na utopence utopenci recept utopenci z kabanosu salat z utopencu utopenci v marináde utopenci s párků utopenci utopenci s kecupem utopenci v kecupu

Suroviny: špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z