Babiččiny zelňáky
Kysané zelí je klasikou české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. Podle starého receptu připravíme ve své kuchyni milované zelňáky - placky ze sladkokyselého zelí s kmínem. Jsou jednoduché na přípravu a mají bohatou chuť.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 17 592 kJ / 4 205 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 70,50 g |
Tuky | 258,50 g |
Vláknina | 28,00 g |
Cholesterol | 225 mg |
Sodík | 4,01 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 385,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2012 19:52
to může být moc dobré
29. 12. 2012 10:08
Tak uz to ctu,nahradim vajickem
29. 12. 2012 10:05
Da se nejak sadlo nhradit?? Tady ho nesezenu
29. 12. 2012 09:19
moc hezké to je
29. 12. 2012 09:02
Je to každém.... ale zelňáky co pekla moje babi jsou ze sádla a rozhodně nejsou mastné pokud je to z vejce tak už to není tenhle recept....a hlavně to není pravý jihočeský zelňák
28. 12. 2012 23:47
...teprve to zkusim ,asi lepe s vejcem jak navrhl kdosi.....
28. 12. 2012 20:32
Zelňáky jsem jedla vždy u švagrové a moc mi chutnali+
28. 12. 2012 19:14
Upelka jsem jich tři plechy cca 45 ks a ještě druhý den ráno se na tácu bál o samotě poslední jeden
28. 12. 2012 19:13
Šárko, taky tu mám na n recept a mám zelňáky moc rádi a je dobře, že jsi mi je připomněla. Dávám 6.bod
28. 12. 2012 19:13
Vyborne, delam je podobne, akorat misto sadla dam vejce, aby to nebylo tucne a pecu na pecicim papiru bez tuku. Po upeceni mezi ne mrsknu dva platku kruti sunky, trochu kecupu a horcice a mam super dietni jidlo plne vlakniny a bilkoviny, ktere skvele zasyti...
28. 12. 2012 18:53
28. 12. 2012 18:36
Zelné placičky miluji a tyto vypadají velmi dobře+
28. 12. 2012 18:32
To musí být dobrotaDávám první bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 4 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 12 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 5 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 6 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 21 minutami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 2 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 3 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 5 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: zelnaky zelnaky recept domácí zelnáky pečené recept na prave zelnaky recept na zelňáky babiččiny zelníky recepty.cz zelnáky recept zelňáky zelovky zelnak zelovka babicciny recepty zelňáky bez sádla zelňáky na plech babičiny zelňáky jihočeské zelňáky recepty zelňáky zelnak recept zelňáky recepty zelniky
Suroviny: sádlo, mouka hladká, zelí kysané, sůl, pepř mletý, kmín celý, paprika sušená sladká, sádlo
Babiččiny zelňáky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DWyn
28 názorů