Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Při dušení červeného zelí potřebujete trpělivost. Trvá to déle, ale výsledek stojí zato. Určitě chuťově lepší, nežli zelí z pytlíku. Červené víno vytvoří nezaměnitelnou chuť. A když k tomu přidáte kachnu a bramborové knedlíky, tak můžete hodovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 5 234 kJ / 1 251 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,48 g |
Tuky | 32,42 g |
Vláknina | 30,62 g |
Cholesterol | 27 mg |
Sodík | 6,91 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 145,20 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 11. 2022 16:55
My jsme zvyklí dusit zelí podle babičky,aby bylo hezky na skus.Prostě nám to tak chutná.Tenké nudličky nakrájeného zelí povařit 4 minuty ve vodě,scedit a 15 minut dusit
Ale je to opravdu o chuti a zvyku.U nás by zase nikdo nejedl 1,5 hodiny dušené zelí.
12. 11. 2022 08:51
28. 8. 2014 19:09
27. 8. 2014 18:25
Dakujem za rýchlu a uspokojivú odpoved.
27. 8. 2014 15:26
Ano,určitě můžete použít i konzervovaný křenTaké ho dávám,když nemám čerstvý
V našich obchodech je pod názvem "Křeník,nebo Krenex"a mívají ho i s různými příchutěmi.
Pokud by jste tento recept opravdu zkusil a ještě vám křen zbyl,tak jim můžete potřít naklepaný plát masa(hovězí,vepřové i kuřecí),zavinout do rolády(závitku)a podusit.Maso je hezky šťavnaté a moc dobře chutná
27. 8. 2014 11:47
Tu sa cerstvý chren nepredáva, pretoze tu z klimatických dôvodov nevyrastie (skúsali sme...).
Napriek tomu ale v ruských obchodoch predávajú chren konzervovaný, ktorý síce s pikantnostou cerstvého (je vyrobený v Nemecku a to vsetko vysvetluje, tam je vsetko bez chuti okrem piva) nemá vela spolocného.
Môze sa do Vaseho receptu pouzit aj takýto chren?
Dakujem.
19. 12. 2012 18:58
Všem moc velké díky
19. 12. 2012 18:02
19. 12. 2012 16:52
19. 12. 2012 16:09
19. 12. 2012 15:58
19. 12. 2012 15:06
19. 12. 2012 15:03
19. 12. 2012 14:58
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 2 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 7 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 13 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 24 minutami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 24 minutami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 25 minutami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 26 minutami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 27 minutami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 1 hodinou
České kynuté buchty
jacky uvařila před 1 hodinou
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 2 hodinami
Kuřecí nudličky v pórku
malami uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit červené zelí? Je skvělé jako příloha a hodí se do osvěžujících salátů
S jablky chutnají i pokrmy slané, nejen moučníky a dezerty. Podívejte se s námi na přehled slaných jídel s jablky
Odhalte kouzlo prvorepublikové kuchyně a oslavte 28. říjen speciálním slavnostním menu
Další recepty
Tématické fráze: červené zelí na víně dušené červené zelí červené zelí na červeném víně červené zelí dušené dušené zelí s jablky recepty dušené červené zelí sterilizované dušené bílé zelí s jablky červené zelí s jablky červené zelí s jablky dušené červené zelí na víně červené sterilizované zelí ke kachně červené zelí recept zelí na víně červené dušené zelí dusene zeli cervene dušené červené zelí recept červené zelí červené zelí s vínem dušené červené zelí recepty dušené sterilizované červené zelí
Suroviny: zelí červené, cibule, jablko, brambory, křen, sůl, sádlo, víno červené, sůl, ocet, cukr krupice, voda
Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n6vl
14 názorů