Babiččin vaječný koňak
Vaječný koňak neboli "vaječňák" patří k českým Vánocům stejně jako cukroví nebo svařené víno. Popíjet ho můžete po celý prosinec, pokud si připravíte dostatečné množství, neboť se po něm hned zapráší.
Suroviny pro 1
1
1,5 litru
Nutriční hodnoty
Energie | 7 779 kJ / 1 859 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,44 g |
Tuky | 50,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,70 g |
Sodík | 101 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 15,26 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2021 14:52
je super.
20. 11. 2016 17:41
Vydrží vaječnák i 2 měsíce?? :)
13. 12. 2012 20:36
Děkuji moc :)..Jsem ráda, že se ti mé recepty líbí
13. 12. 2012 15:52
Popíjíme,a pokud se začne najednou rychle smrákat, víme, že jsme použili letošní rum z Moravy (to je vtip) ukládám a dávám bod Máš zajímavé recepty, minule mě nějak uniklo filé s rajčaty, to musím zkusit
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 5 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 minutami
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 7 minutami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 58 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 1 hodinou
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 2 hodinami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 2 hodinami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 2 hodinami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší likér vánočních svátků. Vaječný koňak se zrodil ve středověku a dřív léčil nachlazení
Jak se připravuje vaječný likér? Kromě základní verze vyzkoušejte i karamelovou, vanilkovou či kávovou příchuť
Vaječný koňak popíjeli angličtí mniši už ve 13. století. Připravoval se z mléka s rumem a přidávaly se do něj fíky
Další recepty
Tématické fráze: recept na vaječný koňak vajecny konak vaječný koňak bez žloutků vaječný koňak recept bez vajec vaječný koňak recept vaječný konak pro děti vaječný koňak z kondenzovaného mléka recepty vaječný koňak domácí vaječný koňak příprava vaječného koňaku babiččin vaječný likér vajecny liker recept domácí vaječný koňak bez žloutků babičin vaječný koňak vaječný koňak z kondenzovaného mléka bez vajec recept vaječný koňak vaječný koňak bez žloutků recept vaječný likér z kondenzovaného mléka vaječný likér vaječný koňak recept bez žloutku
Suroviny: žloutek, salko, cukr vanilkový, mléko kondenzované neslazené, rum
Babiččin vaječný koňak
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8K4m
4 názory