Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Davidův segedinský gulášek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 270 min Doba přípravy: 270 min

270 min (270 min příprava)

5. 12. 2012 22:09

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energie14 530 kJ / 3 473 kcal
Bílkoviny262,25 g
Tuky228,34 g
Vláknina32,95 g
Cholesterol 595 mg
Sodík 822 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy84,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Bernátová

3. 5. 2014 10:12

Vynikající guláš. Nevím, jak vás některé kritiky přesvědčit, ale tento recept je bezkonkurenční.

mandlička

6. 10. 2013 09:25

:yes:Výborný recept. Ta kritická slova některých níže nemají svá opodstatnění. Zkuste a ochutnejte. Můžu jen chválit!:-K:yes:

Július Nagy

8. 12. 2012 17:41

Dajda:
No a to predsa na tom nič nemení.
Guláš (Székely gulyás! tak isto) v krajine odkiaľ pochádza, sa nezahusťuje! Pôvod gulášu a kyslej kapusty je v Maďarsku a nie v Nemecku, to len Nemci by si chceli prisvojiť všetko. To len tam do všetkého (okrem piva, ktoré okopírovali od Čechov) miešajú Mehlschwitze (jíška, zásmažka) a teda aj paprikáš (a nie pörkölt, ako Vy uvádzate) len oni "vylepšili", aby sa za lacno ale "sýto" najedli. Zničili životy miliónom ľudí, spojili sa s Pruskom (ex-NDR, fašisti, po r. 1948 prezlečení za komunistov) na čo celá Európa ešte dnes dopláca a riadia (pre seba) celú Európu a nikto proti tomu nič nerobí. Guláš zbabrali tiež a my sme tí blbci, čo im na všetko naletíme! Segedínsky guláš je len jeden miniatúrny príklad! Keby sme si brali príklad z kuchyne našich južných susedov, dnes by u nás nebolo toľko obéznych ľudí. Nie žeby sa tam varilo "light", to určite nie, ale zdravšie a hlavne chutnejšie než v Nemecku (okrem Eintopfu nemajú žiadne vlastné jedlo!). Skúste ten istý guláš navariť tak, ako ho vidíte hore na fotografii a potom po prvý raz vychutnáte, čo je vlastne Segedínsky guláš. Neporovnávajte to s gulášom v staničnom bufete, tam ide o maximálny zisk a preto ho zahustia múkou tak, že v ňom môže stáť lyžica.

Tomas

7. 12. 2012 12:35

Já bych to sem vůbec nedával - nic zvláštního ani nového :no:

spagetka spagetka

7. 12. 2012 12:24

brendy:ale to víš že si taky ulevím, ale fááákt ne veřejně, ale dobře, písnuls názor beru ;-);-);-);-), takže to necháme tak jo? Nebo se tu rozvine nesmyslná diskuze:-)):-)):-))

brendy brendy

7. 12. 2012 12:01

Pro: Dawaa: Jinak samozřejmě si cením snahy a přidání receptu.A hned mě nezatracuj.Pokračuj v započatém a přidávej další zajímavé recepty. Máš mou podporu. Možná se něčemu i přiučím.

brendy brendy

7. 12. 2012 11:56

Špagetko, klídek.Žádná faleš jen upřímnost se cení.Já co na srdci to na jazyku.Celá česká republika mluví vulgárně a jen ty jsi slušňásek.Ahahahaha.

spagetka spagetka

7. 12. 2012 11:40

brendy:Oceňuji tvůj názor, ale nešlo by poslední slovo napsat nooo řekněme ... slušněji?

brendy brendy

7. 12. 2012 11:38

Kde jsi k tomu přišel? Nechápu.Takhle se přece segedínek nekurví.:-((

Dawaa

6. 12. 2012 20:32

pro toho kdo tu píše o maďarském guláši, tak tu mám jasně napsáno že je to segedinský, z česka.... zelí jsem do ingrediencí přidal, guláš možná příjde řídký, ale není tomu tak. Smetana slouží hlavně jako zjemňující prostředek a v druhé řadě jako zahušťující.

Dajda Dajda

6. 12. 2012 20:01

Július Nagy: Jenže segedín (správně Székely) vlastně není guláš v pravém slova smyslu, vznikl jako perkelt smíchaný s dušeným zelím.;-)

Július Nagy

6. 12. 2012 18:59

V Maďarsku sa guláš nezahusťuje. Tá konzistencia na fotografii je správna.

Bibinka Bibinka

6. 12. 2012 14:33

Daawa, v surovinách ti chybí kyselé zelí;-) a připadá mi to jako Segedínská polévka:-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 12. 2012 13:56

tejaja: To sa asi ešte varí na sporáku,možno by bol problém "čo " ofotiť ,až sa dovarí ! Aspoň u mňa to tak je! Málokedy zostane do druhého dňa odstáť, kedy je najlepší.
Myslím,že detičky až do práce zacítia,že varím segedín! :-O A muž sa v ňom prehrabuje a dvíha pokličku,aj keď nieje ešte úplne hotový!

tejaja tejaja

6. 12. 2012 08:02

Ten guláš mi pripadá na obrázku nejaký riedky, skôr ako polievka.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedinsky gu segedýnský gulášek segedínský gulášky řídký segedin segedínský guláš light segedinsky segedinsk segedinsky gulas z veprove krkovice segedín z krkovice gulášky je možné nakrájet cibuli na guláš den dopředu česnek do segedínu segedinsky gu!as najlepsi segedinsky gulas davidovy palacinky segedinsk6 gulas light paprikáš ze zásmažky mehlschwitze zásmažka na segedinský guláš dzidane na dovari ceni

Suroviny: bůček vepřový, krkovice vepřová, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, cukr krystal, sůl, pepř mletý, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, kosti vepřové, citron, sádlo, smetana, zelí kysané

TopRecepty.cz

Davidův segedinský gulášek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7VGr