Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažené býčí koule

Rádi experimentujete? Podle tohoto receptu si můžete připravit jednu z nejopomíjenějších pochoutek - býčí žlázy. Jejich maso je libové, velmi jemné a třeba jim díky řízkové úpravě přijdete na chuť i vy.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

5. 12. 2012 17:25

Suroviny pro 6

6

plátků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie442 kJ / 106 kcal
Bílkoviny8,68 g
Tuky7,56 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy0,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Ve většině popisů najdeme info o několikahodinovém namáčení do mléka. Je to jen psychická berlička, kde se podvědomě zbavujeme nežádoucích pachů moči. Ze stejného důvodu se je například hodně potírá česnekem. Je to ale jen psychický problém, ve skutečnosti pokud je jen oloupeme a opláchneme, tak ničím nesmrdí - tato varianta je ideální pro první vyzkoušení této pochoutky, pak je již možno s pradávným afrodisiakem experimentovat podle chuti a nálady.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

medmic

7. 12. 2012 20:01

magdalenka: rozhodně nevadí, myslím si, že to jen prospěje, aby každý fakt viděl, že ta blána musí pryč :)
Díky
Jinak všem děkuji za reakce, debata je úsměvná. A těm co se bojí, říkám nebojte se a ochutnejte. Je to fakt super ;-)

magdalenka magdalenka

7. 12. 2012 19:32

medmic: dovolila som si pridať foto očistených žliaz - pre zaujímavosť. (Až by vadilo, odstránim.)
Ešte by som dodala, že fakt nie je potrebné žiadne namáčanie v mlieku a pod. Sú úplne bez pachu.

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 12. 2012 20:55

Já jsem žlázy ze zvědavosti a na porovnání chutě namáčela jen jednou a opravdu to není nutné:-)Mám to štěstí,že se u nás dají koupit běžně.Jsou sice pouze mražené,ale už"opracované",takže pochoutky z nich máme často na stole:-p
Tvůj velice precizní popis si zaslouží další bodík:yes::yes:

Péťa

6. 12. 2012 16:18

;-( Chudák býček, teď už je z něho vůl?:-8

spagetka spagetka

6. 12. 2012 14:17

Žlázy bohužel z celé rodiny můžu jen já. Ale chutnají mi.;-);-):-p:yes:

Bibinka Bibinka

6. 12. 2012 14:08

medmic:Medmic, nikdy jsem koule nikam nenamáčela a dělala je úplně stejně jako ty a tu výbornou chuť si stále pamatuji a to přesto, že už jsem pár let na ně nekápla:-(Máš ode mne 7.bod:yes:

magdalenka magdalenka

6. 12. 2012 13:22

U nás ich predávajú už olúpané a bez cancourov, takže hneď vyzerajú lákavejšie. Dnes sa mi žľazy podarilo kúpiť u mäsiara, stoja vyše 4 euro kilo. Už sa teším na večeru, máme ich tiež radi vysmažené, je to delikatesa. ;-)

Hanka

6. 12. 2012 12:27

Máčení opravdu není potřebné. Doost pouští vodu, takže trojobal vlhne, je třeba rychle spotřebovat. Výborné jsou i dušené nadivoko nebo na červeném víně.

katyvypl

6. 12. 2012 09:16

Tohle je snad jediné, co bych nedokázala sníst ( a ještě teda vnitřnosti). Ale popis je precizní, takže chválím. ;-):yes:

AniCiz

6. 12. 2012 06:44

:yes:recept je fakt skvěle popsán:-K:-K:-K
přesto nechám tuto pochoutku jiným labužníkům..:-D:-D:-D

IvanaLK

5. 12. 2012 23:02

Nikdy bych to nejedla, možná to dobré je..Ale rozhodně jsem se zasmála :-D

mariana.

5. 12. 2012 22:31

Kdyby tenhle popis postupu přípravy vč.fota, měl sloužit jako propagace vegetariánství,tak by u mně sklidila úspěch.Už bych maso nedala do huby:-)

Iness Iness

5. 12. 2012 21:56

srettka::-D:-D:-D:-D dobře Ty:-D:-D

srettka

5. 12. 2012 21:53

:-O:-O uz zase? kristova noho a to foto v syrovem stavu:-S to je az hororove:-Oto mi ani jako gula nepripada, to mi prijde jako podivne vyrostly ten, tamten. . . ehm. . organ rozmnozovaci:-8 no doufam, ze to drahouse nenapadne, mi to podstrcit. to radsi kybl jater:-D

Iness Iness

5. 12. 2012 21:03

medmic:Hmmm, tak to je škoda, že jsi toho nevyužil:-//:-D:-D:-D.
Tak nic, jdu uklidit kuchyň (je z ní bojiště po pečení cukroví:-S).
Snad recept jednou vyzkouším a děkuji za důkladný popis a rozbor;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: byci koule byci koule recept býčí žlázy recept na byčí koule býčí koule recepty recepty býčí koule byci zlazy recept recept byci koule bici koule býčí žlázy recepty smažené býčí žlázy recept na býčí žlázy recept býčí žlázy bici zlazy bici koule recept byčí kule recepty býčí žlázy bycie zlazy recept recepty na byčí žlázy býčí žlázy smažené

Suroviny: vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, olej

TopRecepty.cz

Smažené býčí koule

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4GBn