Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 220 min Doba přípravy: 220 min

220 min (220 min příprava)

3. 12. 2012 11:56

Suroviny pro 8

8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 573 kJ / 6 590 kcal
Bílkoviny121,50 g
Tuky406,40 g
Vláknina132,01 g
Cholesterol 1,74 g
Sodík 4,97 g
Sůl11,64 g
Sacharidy550,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Je to makačka ale výsledek stojí za to.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaska Pajaska

15. 1. 2013 22:43

My máme rádi bramborový salát s řízkem.A myslím,že se právě k řízku hodí.Je to těžké jídlo,to ano,ale právě ta nakyslá či navinulá chuť se doplňuje s řízkem.Znám lidi,co si řízek či smaženou rybu pokapou citronem,než ho budou jíst a není jich málo.Jiný kraj,odlišné chutě.Hodně dělá také tradice.A polemizovat o původu řízku nebudeme ne,to si nemyslím,že vyřešíme,protože víme,že pochází z Vídně,ale zase to poprvé usmažil Čech(to z převzatých zdrojů).Kdo ví, kde je pravda.Hlavní je ,že jídlo chutná.
Mám zkušenost,že cibule strouháním hořkne,jednou jsem použila i mixér,že si jako ušetřím práci,jenže zhořkla.A to prosím nerezové nože v mixéru mám.Rozhodně nestrouhat.Dávám do salátu malilinko cibule a nebo i vůbec žádnou,nemáme ji tam rádi.Salát si každý dělá jak sám chce.;-):-)
Apropo,viděla jsem na jídelním lístku někde dokonce řízek s rýží.:-)

BILKOVAI BILKOVAI

15. 1. 2013 22:13

Ondřeji,na to můžu jenom říct: jiný kraj, jiný mrav.;-) Přeji Vám hodně kulinářských zážitků a hlavně hodně zdraví:-K A ten prazdroj je dobrá volba;-):-)):yes: V tom by jsme si sedli:-8:-))

Ondřej

15. 1. 2013 21:45

BILKOVAI:
Víc než půlku života v cizině a je mi 60.
Já vím, že tak se jí v Čechách a taky na Slovensku. Já jsem chtěl jen říct, že to k sobě nejde. My taky na Štědrý večer jíme rybu (ne kapra, protože tady se považuje za rybu nejedlou a se neprodáva) ale bez bramborového salátu. Vždy jinou a vždy s něčím jiným (a hlavně s Plzeňským Prazdrojem k tomu!).
Bramborový salát se tady považuje za něco, co se jí jako studené předjídlo nebo něco třebas mezi obědem a večeří. Nikdy jako příloha k teplému jídlu (maso, ryba atd.).
Co se týče řízku, tady se jí hlavně v naši domácnosti (hovězí nebo z krocana, někdy i vepřový nebo kuřecí), protože tady sa považuje za těžké jídlo. Prostě tady jsou jiné zvyky - hodně ryb a hodně zeleniny. Masa ne tolik jak v Čechách i když je levnějí než ryby nebo morské potvory.
Jsem rád, že jste na můj píspěvek reagovala a že se můžeme domluvit jako slušní lidé.
Já jsem napsal to, co jsem pokládal za nepochopitelné a konkrétně v tomhle případě nekombinovatelné a Vy jste napsála to, co je podle Vás normální i když, jak vidíte, ne na celém světě.
Srdečně Vás zdravím.

BILKOVAI BILKOVAI

15. 1. 2013 20:44

Ondřej: promiňte, ale nemáte pravdu :-! Řízek s bramborovým salátem k sobě setsakramentsky patří :-p:-p:-* A např. na Štědrý večer, kdo nejí rybu, tak si většina lidí u nás dá právě řízek s bramborovým salátem. Sice je to těžké jídlo /holt my Češi jsme na tu těžkou stravu :-8/, ale strááášně dobré.:-* A vepřo, knedlo, zelo se u nás s bramborovým salátem všeobecně nejí. Tak nevím, proč to přirovnáváte:-O. Máte sice krásné české jméno:-*, ale kde žijete, že tam není normální dát si řízek s bramborovým salátem:-O:-?


P.S. Ten bramborový salát na obrázku mi taky nepřijde, že patří k receptu. Chybí mi tam červená barva /mrkev a že ji tam je:-O/, i hrášek... Ale k tomu by se snad Eliza nesnížila, že by kvůli soutěži...:-O:-( Určitě nám to vysvětlí:-O;-)

Ondřej

15. 1. 2013 20:33

spagetka:
Souhlasím s Vámi, ale řeč byla o jiném.
Řízek není české jídlo a tak si myslím, že by se mělo jíst tak, jak je zvykem tam, kde vzniklo.
Proč třebas guláš nejíte s bramborovým salátem?
Protože to k sobě nejde. A tak je to aj s řízkem.
Jsou jídla, která dobe kombinují a jsou jídla, která ne. Ja chápu, že proti gustu žádny dišputát a proto nechci s Váma polemizovat dál.

spagetka spagetka

15. 1. 2013 17:18

Ondřej:já dost dobře nechápu, proč bychom se měli opičit při kombinacích jídel po Západu :-O:-O:-O.O tom je právě ta různorodost národních a krajových kuchyní po celém světě. Kdyyž budu v Itálii, tak si tam určitě vepřoknedlo nedám, ale dám si jejich specialitu místní. To by byla pěkná nuda mít všude stejnou kuchyni. Ať si to každý kombinuje, jak mu to chutná, v tom je kouzlo vaření. V Jizerkách se běžně dělají chlupaté knedlíky s krupicovou kaší /slanou) a také to nikomu nebudu nutit.

Ondřej

15. 1. 2013 16:57

hosta:
Nejedná se o to poučit.
Jedná se o kombinaci. Tak, jak si neumím představit Vepřo, knedlo s bramborovým salátem, tak si ho neumím pedstavit s řízkem. Jednoducho to k sebe nejde. Teď chápu, proč na Západě nikdy není příloha. Prostě aby se neskazila chuť jídla. Takže ve Střední Evropě se ještě třeba hodně učit. A to, co jsem napsal, není jenom v restauracích, ale také v domácnosti. Proto ani nikto nežáda nic (myslím tím přílohu).

hosta hosta

15. 1. 2013 13:43

frodobagin: tak to se těšíme, díky

frodobagin

15. 1. 2013 13:23

Přidaná fotografie určitě nesouhlasí s originálem. Hned jak budu dělat dalšá várku, tak sem dám fotečku. Děkuji za připomínku.

spagetka spagetka

15. 1. 2013 13:22

Ondřej:u nás v Jizerkách se ´běžně jedl a jí řízek k br. salátu, to jen tak na okraj.
Fotka se mi taky nezdá.....

hosta hosta

15. 1. 2013 13:21

Ondřej: vážně je to pro tebe novinka? např. v Rakousku dost běžné jídlo - sice se salát připravuje jinak, bez majonézy (viz odkaz). Jsi ale na českých stránkách o jídle, tak se můžeš poučit. Třeba najdeš i jiné recepty, které jsi ještě neviděl


http://pod-poklickou.gastronews.cz/vidensky-rizek-..., ale nic nového pod sluncem

Olin

15. 1. 2013 11:34

Tato fotka určitě nepatří k receptu .... je to úplně jiný salát!!! Se na to podívejte pořádně. Ostatní hubujete, ale tady dáte něco jiného, jak potom máme mít představu jak skutečně tento salát vypadá?? :-((:no::-//
Toto se mi vážně nelíbí a nebudu sám. Dávat sem fotky za každou cenu.

Ondřej

15. 1. 2013 11:26

hosta:
Řízek s bramborovým salátem?
To jsem tedy ani v Itálii a ani v Rakousku ještě nikdy neviděl. Přece bramborový salát svojí výraznou chutí (viď např. tenhle recept) řízek "zabije".

hosta hosta

15. 1. 2013 00:21

No salátky u Eliz dne 14.1. byly opravdu ve velkém. Když je základ stejný, jde jen o aranžmá - ale soutěž je soutěž, že?;-) Řízeček by k tomu - aspoň k jednomu - nebyl?:-D

1974andrea 1974andrea

14. 1. 2013 23:35

Koukám, že recept získal nové foto od Elizy. Jen si tedy nejsem jistá, zda odpovídá vůbec receptu. Nevidím hrášek, mrkev, jablko, celer, červenou cibuli ... :-O Asi by salát podle původní receptury vypadal trochu jinak:-S

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramborovi salat a řizek obrazek cuketový salát alá bramborový kartoffel salát crzina recepty proč spařovat cibuli teď vaří šéf jak dlouho skladovat bramborový salát www)ted)vari)sef teď vaří šéf crzina teď vaří šéf recepty bramborový salát dnes vaří šéf recepty dnes vaří šéf bramborový salát bramborový salát z oloupanych brambor bramborový salát jak dlouho travi zaludek bramborovy salat z manonezou jak skladovat bramborový salát nastrouhana cibule je hořká recepty na předjídlo bramborový salát s řízkem

Suroviny: brambory, mrkev, okurky sterilované, celer, hrášek, vejce, majonéza, hořčice, jablko, cibule, olej, citron, cukr moučkový, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Bramborový salát alá FrodoBagin (SUPER kvalita)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM03