Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 395 kJ / 334 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,59 g |
Tuky | 2,63 g |
Vláknina | 36,51 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 31,62 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Může se přidat i česnek, podle každého.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 9. 2012 13:51
21. 9. 2012 19:49
Díky za Vaše příspěvky, názory i novinky
20. 9. 2012 05:51
Ivana Ch:Chilli také dávám, ale hlavně do polévky gulášové, frankfurtské apod.Česnek se mi hodně osvědčil, ale opravdu musí být klasicky utřený, ne z lisu, ani nastrouhaný nebo posekaný. Jedině pak se z něj uvolní ta jeho správná vůně, která dá polévkám šmrnc Budu ráda, když se ujme i u vás doma
20. 9. 2012 02:39
yanull:Utřený česnek jsen ještě nedávala, vyzkouším ho, bude to zase jiná chuť, já někdy dávám i třeba zázvor- až na závěr, zde již zmiňované kari ale poslední dobou dávám hodně často vyvařit do polévky chilli, to dělám podle spagetky, mooc nám to chutná.Teď bude na řadě ten česnek.
19. 9. 2012 20:39
19. 9. 2012 18:30
Díky všem
19. 9. 2012 17:19
19. 9. 2012 16:26
My jsme doma polévkoví a tahle je také mňam+8
19. 9. 2012 15:31
Já tu mám recept na polévku z pečených krůtích krků http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec...
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu
Jinak jani, taky dávám zeleninu až do odstavené polévky, nemáme rádi rozvařenou zeleninu
19. 9. 2012 15:20
uplně cítím tu chuť a vůni,mňam
19. 9. 2012 14:05
1974andrea:Vývar z pečených kostí jsem viděla kdysi u Kluků v akci a k té zelenině chci jen dodat, že jsem četla, že ji stačí nakrájenou přidat až společně s nudlemi, pro ty, kdo je zaváří a pak nechat polévku cca 15 minut odstavenou a ta zelenina by po této době měla být akorát a i něco z vitamínů si uchovat. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti, že zelenina je dostatečně měkká a jinak už to nedělám.Pak se také nestává, že polévka je od mrkve nasládlá.
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády
Pro myšičku 6. bodík
A ještě jednu vychytávku dávám k vyzkoušení, pokud máte vývar slabší, stačí osmažit zeleninu na másle na pánvi a do polévky ji jen vložit, polévka má pak krásnou barvu i chuť a až zcela nakonec dávám téměř do každé polévky, tedy kromě bílých, 2-3 stroužky čerstvě utřeného česneku se solí a to teprve dostane ty správné grády
Pro myšičku 6. bodík
19. 9. 2012 14:05
Vývar po stopadesátépáté
19. 9. 2012 13:55
1974andrea: to je pěkný nápad pro začátečníky, vlastně v papiňáku tak dělám hovězí oháňku, nebo jiné maso na polévku, nejdříve vařím jen s cibulí s kořením, bez zeleniny, pak až přidám zeleninu, jinak je to prima počtení nejen pro začátečníky, celkově a díky
19. 9. 2012 13:49
Ivčo, Naďa sem nedávno dávala užitečné odkazy, mimo jiné i na výrobu vývaru. Možná by to někoho mohlo zajímat a i mě docela překvapilo, že zelenina se tam má dávat až později. Vzhledem k tomu, že to je i pro začátečníky, myslím, že to může býz užitečné
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.
Pozn. :
To, že se vývar nemá vařit, ale několik hodin trpělivě táhnout a jen jemně sem tam probublávat, asi slyšel už každý. Věděli jste ale, že byste ho měli připravit z pečených kostí? „Syrové hovězí kosti nebo slepičí a kuřecí kostry je nejprve třeba v troubě prudce zapéct, maso se zatáhne a má potom lepší a silnější chuť,“ radí Petr Hradecký. Kosti zalijte studenou vodou! Nezapomínejte také sbírat pěnu, aby se vývar nezakalil.
A jak se zeleninou? Pokud budete celer, mrkev a petržel už od začátku nechávat v hrnci spolu s masem, získáte spíš zeleninový vývar než masový. Proto se vyplatí přidávat zeleninu až ke konci vaření, nechat ji změknout a vyndat. S vařením přitom nespěchejte, dobrý vývar se pod pokličkou připravuje třeba i čtyři hodiny. „Z vlastní zkušenosti vím, že se někteří snaží přípravu jídla občas uchvátat, a pak se to většinou projeví na výsledku. Je důležité dát každé surovině přesně tolik času, kolik si žádá,“ potvrzuje Martin Škoda, autor kuchařky Škoda nevařit.
19. 9. 2012 13:49
Ivana Ch: ona má pak polévkatakový dobrý "šmrnc", vůni i chuť, vypadá i chutná moc prima
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 8 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Právě bylo uvařeno:
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 minutami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 21 minutami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 38 minutami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 1 hodinou
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 3 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 3 hodinami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 4 hodinami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Začíná sezona medvědího česneku: Kolik za něj dáte na trhu a kolik v supermarketu? Víme, kde je teď nejlevnější
Za války byly potraviny na příděl: Půl kila masa na osobu na týden a černý obchod s předraženými cenami
Proč budovat vyvýšené záhony? Šetří naše záda, působí esteticky a péče o ně je snadná
Další recepty
Tématické fráze: frankfurtská polévka kluci v akci zeleninový vývar kluci v akci slepičí polévka kluci v akci kuřecí vyvar kluci v akci hovězi vývar kluci v akci aby se vývar nezakalil polévky z vývaru kluci v akci frankfurtská polévka slepičí vývar kluci v akci petr hradecký recept na vepřovou konzervu zeleninový vývar recept zelenina na kari aby se nezakalil vyvar kuřecí vývar se zeleninou s kari zeleninová polévka kluci v akci co dat do vyvaru aby se nezakalil kluci v akci kuřecí vývar rajče aby se nezakalil vývar aby se hovezi vyvar nezakalil ihnacak zeleninovy vyvar
Suroviny: kost, mrkev, celer, petržel, brokolice, sůl, pepř, voda, libeček, petrželka, koření kari, rajče
Vývar s kari chutí , čerstvou zeleninou a bylinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EWqY
20 názorů