Quesadillas
Suroviny
Porce: 4-8
Nutriční hodnoty
Energie | 6 545 kJ / 1 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 183,87 g |
Tuky | 75,12 g |
Vláknina | 8,94 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 1,80 g |
Sůl | 4,45 g |
Sacharidy | 34,91 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2013 23:56
Paprička jalapeño [chalapeňo] (Capsicum annuum) je původem z Mexika. Své jméno má podle hlavního města mexického státu Veracruz Jalapa (španělsky), ale původ slova je z aztéckého Xalapa (jazyk nahuatl). Jedná se pravděpodobně o nejpopulárnější papričku na americkém kontinentu [zdroj?]. Jalapeños jsou malé (5 cm) až středně velké (8 cm) chilli papričky známé svou pálivostí. Jejich pálivost dosahuje 2500 až 6000 Scovilleho jednotek pálivosti (SHU). V porovnání s ostatními chilli papričkami jsou tedy jalapeños mírně pálivé až pálivé.
Zráním papričky červenají. Papriček jalapeños je vyšlechtěno velmi mnoho variant, například: Tipico, Meco a Merita, které jsou velmi populární v mexické kuchyni. Vyuzená a vysušená paprička jalapeño je známá jako chipotle, kterou často najdeme v omáčce adobo. Na chilpotle se zpracovává zhruba 20 % celkové produkce jalapeños. Zelená a zlehka zauzená jalapeña se v řezech též nakládají do slanokyselého pikantního nálevu a konzervují.
12. 10. 2013 23:54
12. 9. 2012 21:59
12. 9. 2012 17:03
12. 9. 2012 07:03
11. 9. 2012 20:27
11. 9. 2012 19:49
11. 9. 2012 19:41
11. 9. 2012 19:38
11. 9. 2012 19:33
11. 9. 2012 19:29
Takhle bychom tu mohli mít stovky, ne-li tisíce receptů na stejné téma. Proč to jen nepřidat do komentářů? Třeba takhle? http://www.kudlanka.cz/index.php?option=com_conten...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 1 hodinou
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 17 minutami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 39 minutami
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 1 hodinou
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 1 hodinou
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 1 hodinou
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
RADULKA13 uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 7 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 10 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta
Další recepty
Tématické fráze: quesadillas quesadilla se sýrem quesadilla recept quesadillas recept quesadilas mexická quesadilla quesalidas quasadillas quasadilas qesadilas guesadillas qesadillas chalapeňo chalapeňo sýrová mexická quesadilla cesadilas quesidilas quesadillas recepty quesadilla quesadias
Suroviny: prsa kuřecí, koření mexiko, cibule červená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, cuketa, chilli paprika čerstvá, sýr chedar, tortilla, sůl, pepř, paprika sušená pálivá, koření, olej olivový
Quesadillas
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GW5J
11 názorů