Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

6. 9. 2012 12:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie10 684 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, odkud recept na těsto pochází, já ho mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

bofinka

23. 10. 2020 22:37

Coleta: Napln je videnska, testo urcite ne.
Vidensky strudl je vzdy z tazeneho testa.

casino casino

23. 10. 2020 21:07

Veronika.Hrozna:
Vaše fotto - paráááda:yes:
No a ffčíl kápněte božskou: fakt jste použila toto "Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl", he ?;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 20:18

Coleta: Ano to je vídeňská klasika, mák -hrozny, mák- višně, mák- jablka. Já mám ráda višňový a jablkový ! Ty správné hrozny je problém koupit. Musí být hodně sladké a veliké., aby se moc uvnitř nescvrkly u pečení a zústaly hezky vidět, když se nakrojí štrúdl.

Coleta

23. 10. 2020 20:08

Veronika.Hrozna: U nás se dělá běžně jabkovo makový štrúdl. Je vynikající. Nevědal jsem, že je vídeňský.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 19:15

MamlajdaD: Magdalenka určitě napíše recept na náplně do Vídeňského štrúdlu, nenecháme vás všechny bez této štrúdlové dobroty! Právě mi manžel říkal, že jeho babička věšela v podkroví ty krásné, růžové, velké hrozny, aby ji vydžely až do Vánoc na vánoční štrúdle. <3<3<3 No, tak aspoň člověk vidí, že co práce dal kdysi štrúdl a jak se vymýšlelo, aby byl i na Vánoce. Mlsouni! P.S. Jsou tam už fotky.;-)

MamlajdaD MamlajdaD

23. 10. 2020 19:02

Veronika.Hrozna: Verunko, ty se holka ale umíš vykroutit! :-D:-8;-) Ale s tím, že by to magdalenka napsala dobře, s tím s tebou souhlasím, ona umí! :yes: Vím, že štrůdl má původ v Maďarsku, v Budapešti se snad peče hlavně s tvarohovou náplní a různým ovocem, je to tamní specialita. Ale žádné větší znalosti o tom nemám, jen tyto povšechné. Tak požádej magdalenku o spolupráci, mně je jedno, kdo sem ten recept vloží! Jen hlavně, aby tady byl, bylo by škoda, aby tu taková dobrota nebyla. <3;-):yes: Veru, požádej Magdušku o vložení toho receptu, ona to snad udělá! Je laskavá! :-K;-):-8 I když si myslím, že ty bys to taky zvládla moc dobře! ;-):yes: Moc tě zdravím, a jsem zvědavá, jak se dohodnete! :-K:-K:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 18:39

magdalenka: Ja tiež, Viedenská bez maku, nemysliteľné! A ako z toho vykukujú v reze tie jabĺčka, idem odfotiť ten konček, čo zostal od včera......z dvoch šrúdlí! ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

23. 10. 2020 18:38

zdenka.s: Člověk se učí celý života ve vaření to platí v plné míře! ;-) Já už jsem dost stará, a stejně se pořád dozvídám něco nového! :-8 A hrozně mne to baví. Já když si budu číst v nové dobré kuchařce, tak mi to někdy připadá stejně dobrodružné, jako číst detektivku. ;-):-D:-D Ale každý máme nějaké mouchy. :-8:-8 Škoda, že ti nejdou vkládat ty fotky, ale v tom ti neporadím. No jednou se mi stalo něco podobného a to když se nějak zrušilo moje přihlášení na Topky a musela jsem se přihlašovat znovu, to mi nešly přidávat ani fotky. Snad ti někdo poradí, kdo tomu rozumí, ale to není bohužel moje parketa. Děkuju ti za krásný komentář :yes: a moc zdravím! :-K:-K:-K

zdenka.s zdenka.s

23. 10. 2020 18:33

magdalenka : poptávala jsem se kolem sebe a i v práci , myslela jsem,že mi to třeba uniklo :-) ale nikdo tuhle, jistě moc dobrou náplň, nezná :-O
Jinak všechny ostatní ,jak jsi psala, dělám .
Moc se těším na výsledek :-K

magdalenka magdalenka

23. 10. 2020 18:17

zdenka.s: zaujímavé, ani ma nenapadlo, že nie je rozšírená štrúdľa makovo jablková...u nás doma sa zas nepiekla štrúdľa čisto s jablkami...starý otec miloval kombináciu jablká a orechy, alebo višne a orechy, alebo tvaroh s hrozienkami. Ja všade všetko mak, mak, mak...

zdenka.s zdenka.s

23. 10. 2020 18:13

Veronika.Hrozna : jak sleduji Tvoje vaření a hlavně pečení , odvedla teda hódně dobrou práci :-D:-D
Já jsem se učila metodou pokus omyl ,no a časem se to vystříbřilo ,že to i chutnalo :-):-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 17:41

zdenka.s: Já jsem stejný případ! ;-( Naučila mě vařit hlavně tchýně!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 10. 2020 17:39

MamlajdaD: Já myslím, že Magdalenka napíše lepší, ona je zběhlá i v maďarské kuchyni a ta taky něčím přispěla k dobrotě Vídeňského štrúdlu. Ono ty služky-kuchařky co kdysi ten recept pomalu vytvářeli ,byli vlastně pendleři, chvilku sloužili v Pešti, chvilku ve Vídni a pak v Bratislavě ! Odevšad vzali to nejlepší a tak se vytvořilo vlastně ono skvostné pečivo - štrúdl.
V tomhle trojměstí, by měl být štrúdl přímo chráněný ! No nevím ,na jak dlouho ? Do vychladnutí, nebo do vlažna , nebo horký, právě vytažený z trouby. :-D:-D:-D Tomu horkému by mělo být dovoleno ořezat patičky.....????

zdenka.s zdenka.s

23. 10. 2020 17:30

MamlajdaD : děkuji za krásný komentář k mé osobě ,moc mě to potěšilo a u srdíčka zahřálo :-)
Já jsem ale čistý uživatel. , když jsem se vdala , neuměla jsem nic a hlavně mi neměl kdo poradit :no: a jeźto Dalibor atd. naučila jsem se ,ale až teď doslova objevuji jak pestrý je kuchařský svět :-) díky Top receptům a šikovným kuchařinkám ,já prostě na to nemám buňky.
A fotky mi nejdou vložit , nevím proč , dřív to šlo i z mobilu .Mějte se moc hezky :-K

MamlajdaD MamlajdaD

23. 10. 2020 15:31

Veronika.Hrozna: A proč ten jistě skvělý recept nenapíšeš ty? Máš to mockrát vyzkoušené, na pečení moučníků (a nejen na ně) jsi opravdu moc dobrá, tak proč to pro ostatní nepřidáš? zdenka.s má sice krásné fotky a určitě je dobrá kuchařka a pekařka, ale recepty nevkládá (i když by bylo prima, kdyby si dodala odvahu a recept vložila ;-)) Ale stejně by bylo fajn, kdybys recept i nádivky při tvých zkušenostech napsala! :yes:<3:-K Zdravím!:-K:-K:-K

1 2 3 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rychle testo na strudl těsto na strudl rychlý štrudl štrudl testo na štrudl z hery dobré a rychlé těsto na štrudl štrudl z hery domácí rychlý štrůdl sladké pečení rychlé levné rychlý jablkový štrůdl levný štrůdl dobrý a rychlý recept na štrudl levné recepty na pečení rychle a levne peceni rychlí štrudl pečení z hery rychlý domácí štrudl domácí jednoduchý štrudl recept na rychly štrudl štrůdl těsto

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR