Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá, štrúdl je po upečení velmi chutný a navíc je méně tučný než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

6. 9. 2012 12:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Nutriční hodnoty

Energie10 684 kJ / 2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nevím, odkud recept na těsto pochází, já ho mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivusa Ivusa

27. 5. 2021 07:42

Marylin: můžete úplně ve stejném poměru

Marylin

26. 5. 2021 22:43

Muzete použit masco místo Hery a kolik ?

Jarka72

7. 1. 2021 15:55

:yes::yes::-K naprosto luxusní, těsto velmi dobré a jednoduché.Dekuji ukládám

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2020 18:58

Ivusa: Mohu jen konstatovat, že se nevyhnu štrúdlíku, ani na Štedrý den. Peču rovnou 4 kusy! :-D Mám už udělané těsto!

Ivusa Ivusa

22. 12. 2020 18:32

zdenka.s: děkuji za kladné hodnocení;-)<3

zdenka.s zdenka.s

22. 12. 2020 18:24

Já bych ke všem přívlastkům v názvu přidala " a moc dobré ". Pekla jsem v týdnu 2x a sama snědla skoro celý jeden závin ( během dne ,ne na posezení :-Q ) a už teď p.doktorka hubuje , že bych měla zhubnout
Kdo ještě nezkusil , doporučuji :yes:
Nejde mi přidat fotka zkoušela jsem to asi 20 x ;-(

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 12. 2020 21:36

casino: :-DCasino, na štrúdlík nejsou hrozny s peckami , říká se jim /prosím publikum o prominutí/ kozí cecky. Jsou zeleno- růžové a bez peciček. Proto jsem psala, že jsou k dostání jenom velmi zřídka. Je to nějaká odrůda, ale na jméno se neptejte, prostě nevím!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 12. 2020 21:25

Ivusa: Jabloň se zbláznila, ještě dneska se daly obrat poslední jablíčka!:-O A to těsto chutná všem, tak nepeču nic jiného, než štrúdl, makovo- jablkový , jablkový s ořechy, bez ořechů, s tvarohem a jablky s tvarohem bez jablk , zelný , mákovo-višňový , i hrozny s mákem. Tento týden 4 nohavice, od čtvrtku do neděle "spapáno". :-(( Od konce srpna do dnes, ani nevím kolik jich bylo.

Ivusa Ivusa

13. 12. 2020 20:39

Veronika.Hrozna: děkuji za pochvalu<3

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 12. 2020 17:30

Kacka.R: Ja pekla dnes taky.Asi po 25 ! :-D:-D:-DJe super, jine uz nebudu zkouset.Strudl je fantasticky.<3<3<3

Kacka.R

13. 12. 2020 12:55

Výborné a rychlé těsto! ????

casino casino

28. 10. 2020 20:38

Jak pejsek s kočičkou slavili státní svátek
Už rok mám plné zuby těch tvých šmakulát co cpeš do dortu, kočičko! Letos upečeme štrúúúdl!! Já udělám těsto a ty připrav náplně... A zatáhni drápky! Já si posledně na W-krouhači ojel ty své až do živého ;-( A ta jabka neloupej, rozumíš!
Z lednice vyndám čtyři dny stařené těsto a porovnáme ho s čerstvě zadělaným těstem...
***
Tak co kočičko, tak které těsto "listuje" víc? Že to vyjde nastejno? Taky se mi to tak zdá...
...akorát to starší těsto, to z lednice, při pečení tmavlo dříve a ve finále bylo tmavší! Páníček, kdysi kolorista, by řek´, že mělo odstín 6760 a to druhé 6720 :-8
A co mák? Chutnalo, chutnalo? Mně taky! A ty růžové hrozny tam taky sedly, že! Ale řeknu ti, že dolovat z bobulí ta semínka bylo o nervy;-)
A že ti chutnala i ta čokoláda v jednom štrúdlu? No, bylo to spíše z hecu..., ale příště nebudu šetřit na kvalitě HOŘKÉ čokolády :-)

Wikki

28. 10. 2020 13:24

Konečně jsem dnes upekla i s vídeňskou náplní. Moc nám chutná a těsto připomíná listové. :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 10. 2020 16:41

casino: Ale no tak, vy ste mi nevěřil ?:-O Asi na listování ne, ale ta chuť, když jsem to hezky vypekla jak se má, ...... tak ta byla daleko lepší, než jen z odleželého jeden den. :yes::yes::yes: Asi ty kultury z jogurtu tam něco splácaly, o čem já nic netuším, v lednici neposlouchám. ;-) To je děs, co udělá taková fotečka posledního maličkého kousku štrúdlu, ani dospat vám nedá!:-D

Coleta

24. 10. 2020 16:09

casino: Jste jednička. Kdybych měla doma jablka už bych také pekla, ale s mletým mákem:-D

Nejlepší je druhý den, když se chutě propojí, v pokojové teplotě.

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: rychle testo na strudl těsto na strudl rychlý štrudl štrudl testo na štrudl z hery dobré a rychlé těsto na štrudl štrudl z hery domácí rychlý štrůdl sladké pečení rychlé levné rychlý jablkový štrůdl levný štrůdl dobrý a rychlý recept na štrudl levné recepty na pečení rychle a levne peceni rychlí štrudl pečení z hery rychlý domácí štrudl domácí jednoduchý štrudl recept na rychly štrudl štrůdl těsto

Suroviny: mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce

TopRecepty.cz

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR