Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížský dort pro Davču

Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme postup krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (71×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 105 min Doba tepelné úpravy: 15 min + minimálně 3 hodiny tuhnutí

120 min (105 min příprava + 15 min tepelná úprava, + minimálně 3 hodiny tuhnutí)

2. 9. 2012 14:12

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 011 kJ / 4 305 kcal
Bílkoviny68,03 g
Tuky283,51 g
Vláknina18,40 g
Cholesterol 1,76 g
Sodík 514 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy361,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jen rada, na tento doporučuji používat jen kvalitní kakao ;-).

Recept mám od mojí maminky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nofrona

10. 1. 2016 14:10

zizala:tak přejnenovávat už ho po 4 letech určitě nebudu;-)
A jsem ráda, že se tu neustále "řeší":-D:-D

zizala zizala (moderátorka)

9. 1. 2016 20:45

nikča: Pařížský dort je kakaový kopus, pařížská šlehačka stejně vysoká vrstva jako korpus a celé přelité čokoládovou polevou. Navrch se může ozdobit "pusinkou" z bílé ušlehané šlehačky. Bez marmelády. Ale jinak máte pravdu, tohle je recept na Harlekýn :yes:

nikča

9. 1. 2016 15:16

Až na to,že výše uvedený recept není Pařížák,ale Harlekýn! To jsou dva rozdílné recepty. Pařížák je pouze hnědý (kakaový) korpus politý čokoládovou polevou a navrch je našlehaná kakaová šlehačka. Uvnitř se může ještě namazat marmeládou.

giiagi

23. 7. 2015 19:26

Je luxusní.Už ho budu dělat po čtvrté :-)Moc děkuji za recept:-K

senky senky

2. 10. 2014 16:35

Daniela:Danielo, asi jsi někde udělala chybu, nevím. Protože já pekla dort kulatý už dvakrát a potřetí do velkého plechu jako řezy. Krém držel jako přibitý, krásně ztuhl a držel tvar. Šlehačka se krásně našlehá a stříkaná řezanou špičkou krásně drží dva dny( déle dort nevydržel, snědl se :D ). Takže já za sebe tomuto receptu dávám znovu velké + ;-)
Zrovna ho jdu péct, tak jsem narazila na tvůj komentář :)

Daniela

14. 7. 2014 11:53

Pekl někdo z vás ten dort? Já ano a držela jsem se přesného návodu. Dokonce jsem na něj kupovala i speciální šlehačku. Když se mi upekl korpus, tak jsem jej vytáhla z dortové formy. Samozřejmě, že se scvrkl, takže když jsem jej pak dávala do té formy nazpět, už v ní bylo spousta místa kolem. Snažila jsem se dát ten krém tak, aby nestékal, ale nešlo to. Byl zkrátka všude. Dala jsem jej do ledničky na jeden celý den s nadějí, že krém ztuhne, ale nestuhnul a neskutečně tekl. Proto radím všem dávat do něj asi ztužovač nebo si najít jiný recept. Byla to totální katastrofa a zachránily to jedině piškoty po okrajích.:-S

zuzkaaaaaaa

25. 4. 2014 08:31

Tak jsem pekla dortík tatínkovi k svátku a povedl se a byl opravdu výýýýýýborný. Snědl se skoro celý, bodík udělen a určitě budu dělat znovu ;-) Děkuju

senky senky

5. 4. 2014 14:43

Markétko, takže druhý pokus vyšel na 1 :-!:-! (vím co dělá samochvála, ale prostě musím :-D:-D)
Moc jsme si pochutnali ;-)
Přidávám foto ;-) a díky,recept jsem si vytiskla a uložila :-)

casino casino

31. 3. 2014 23:02

"Ve vodní lázni rozpustíme máslo,..."
PROČ ve vodní lázni?
Stačí rozmíchat mouku ve STUDENÉM mléce, přidat máslo (když už ho tam mocí mermo chcete mít) a normálně uvařit:-))

lucie

31. 3. 2014 22:17

Vyborny:-K nema chybu jen se po nem zaprasilo

Janina

22. 1. 2014 11:23

Fenomenální :yes:

nofrona

23. 2. 2013 15:02

Navir:Děkuji za upřesnění, dám do poznámky;-)

Jana

23. 2. 2013 11:47

Navir:Díky:-8

Navir Navir

23. 2. 2013 11:44

Jana:PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička ;-)

Jana

23. 2. 2013 11:39

Mohu se zeptat co to je pl? 4pl vlažné vody a kl? 1/2kl prášku do pečiva. Děkuji:-8

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pařížský dort recept pařížský dort pařížský dort na plech nejlepší pařížský dort recept na pařížský dort na plechu bešamelový krém pařížský krém do dortů korpus na pařížský dort recept na pařížský dort paříšský dort dort pařiž pařížák nejlepší dorty od markéty pařížský krém na dort pařížský dort s pařížskou šlehačkou paříšký dort nejlepší recept na dort harlekýn na plech bešamelový krém recept recept pařížský dort krásné dorty od markéty

Suroviny: vejce, cukr, kakao, voda, mouka hrubá, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, žloutek, kakao, máslo, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, ztužovač

TopRecepty.cz

Pařížský dort pro Davču

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoOE