Pařížský dort pro Davču
Pařížský dort je klasika, kterou každá cukrárna dělá trochu jinak. Chcete i vy znát triky, díky kterým bude korpus nadýchaný, šlehačka pevná a všichni budou škemrat o přídavek? Připravili jsme postup krok za krokem.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 18 011 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,03 g |
Tuky | 283,51 g |
Vláknina | 18,40 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 514 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 361,09 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Jen rada, na tento doporučuji používat jen kvalitní kakao ;-).
Recept mám od mojí maminky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 1. 2016 14:10
zizala:tak přejnenovávat už ho po 4 letech určitě nebudu
A jsem ráda, že se tu neustále "řeší"
A jsem ráda, že se tu neustále "řeší"
9. 1. 2016 20:45
nikča: Pařížský dort je kakaový kopus, pařížská šlehačka stejně vysoká vrstva jako korpus a celé přelité čokoládovou polevou. Navrch se může ozdobit "pusinkou" z bílé ušlehané šlehačky. Bez marmelády. Ale jinak máte pravdu, tohle je recept na Harlekýn
9. 1. 2016 15:16
Až na to,že výše uvedený recept není Pařížák,ale Harlekýn! To jsou dva rozdílné recepty. Pařížák je pouze hnědý (kakaový) korpus politý čokoládovou polevou a navrch je našlehaná kakaová šlehačka. Uvnitř se může ještě namazat marmeládou.
23. 7. 2015 19:26
Je luxusní.Už ho budu dělat po čtvrté Moc děkuji za recept
2. 10. 2014 16:35
Daniela:Danielo, asi jsi někde udělala chybu, nevím. Protože já pekla dort kulatý už dvakrát a potřetí do velkého plechu jako řezy. Krém držel jako přibitý, krásně ztuhl a držel tvar. Šlehačka se krásně našlehá a stříkaná řezanou špičkou krásně drží dva dny( déle dort nevydržel, snědl se :D ). Takže já za sebe tomuto receptu dávám znovu velké +
Zrovna ho jdu péct, tak jsem narazila na tvůj komentář :)
Zrovna ho jdu péct, tak jsem narazila na tvůj komentář :)
14. 7. 2014 11:53
Pekl někdo z vás ten dort? Já ano a držela jsem se přesného návodu. Dokonce jsem na něj kupovala i speciální šlehačku. Když se mi upekl korpus, tak jsem jej vytáhla z dortové formy. Samozřejmě, že se scvrkl, takže když jsem jej pak dávala do té formy nazpět, už v ní bylo spousta místa kolem. Snažila jsem se dát ten krém tak, aby nestékal, ale nešlo to. Byl zkrátka všude. Dala jsem jej do ledničky na jeden celý den s nadějí, že krém ztuhne, ale nestuhnul a neskutečně tekl. Proto radím všem dávat do něj asi ztužovač nebo si najít jiný recept. Byla to totální katastrofa a zachránily to jedině piškoty po okrajích.
25. 4. 2014 08:31
Tak jsem pekla dortík tatínkovi k svátku a povedl se a byl opravdu výýýýýýborný. Snědl se skoro celý, bodík udělen a určitě budu dělat znovu Děkuju
5. 4. 2014 14:43
Markétko, takže druhý pokus vyšel na 1 (vím co dělá samochvála, ale prostě musím )
Moc jsme si pochutnali
Přidávám foto a díky,recept jsem si vytiskla a uložila
Moc jsme si pochutnali
Přidávám foto a díky,recept jsem si vytiskla a uložila
31. 3. 2014 23:02
"Ve vodní lázni rozpustíme máslo,..."
PROČ ve vodní lázni?
Stačí rozmíchat mouku ve STUDENÉM mléce, přidat máslo (když už ho tam mocí mermo chcete mít) a normálně uvařit
PROČ ve vodní lázni?
Stačí rozmíchat mouku ve STUDENÉM mléce, přidat máslo (když už ho tam mocí mermo chcete mít) a normálně uvařit
31. 3. 2014 22:17
Vyborny nema chybu jen se po nem zaprasilo
22. 1. 2014 11:23
Fenomenální
23. 2. 2013 15:02
Navir:Děkuji za upřesnění, dám do poznámky
23. 2. 2013 11:47
Navir:Díky
23. 2. 2013 11:44
Jana:PL = polévková lžíce, KL = kávová lžička
23. 2. 2013 11:39
Mohu se zeptat co to je pl? 4pl vlažné vody a kl? 1/2kl prášku do pečiva. Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 44 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 7 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort recept pařížský dort pařížský dort na plech nejlepší pařížský dort recept na pařížský dort na plechu bešamelový krém pařížský krém do dortů korpus na pařížský dort recept na pařížský dort paříšský dort dort pařiž pařížák nejlepší dorty od markéty pařížský krém na dort pařížský dort s pařížskou šlehačkou paříšký dort nejlepší recept na dort harlekýn na plech bešamelový krém recept recept pařížský dort krásné dorty od markéty
Suroviny: vejce, cukr, kakao, voda, mouka hrubá, prášek do pečiva, máslo, cukr moučkový, žloutek, kakao, máslo, mouka hladká, mléko, smetana ke šlehání, ztužovač
Pařížský dort pro Davču
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WoOE
73 názorů