Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hospodský zelný salát

Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (160×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

3. 11. 2012 20:24

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 484 kJ / 594 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky50,50 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Zdenka +++ Zdenka +++

7. 1. 2016 10:17

ludena:taky už ho nespařuji

ludena:

ludena

6. 1. 2016 20:13

dělám velmi často a zelí nespařuji- ono totiž sama dost změkne a pořád je křupavé. Jinak vše dávám jako vy dělám do větší sklenice a mám v ledničce- bez pohromy vydrží i týden , no vlastně nevydrží, je snědeno velmi b:yes:rzo

Karel

6. 1. 2016 15:51

Výborný je podobným způsobem udělaný salát z kysaného zelí, jen nepřidávám ocet. Je výborný, někdy je potřeba zelí překrájet.

Blažena Dvořáčková

6. 1. 2016 11:21

Nechápu proč spařovat ! Jde nám přece o vitamíny zvláště v zimním období.Zelový salát dělám v mnoha obměnách ( s koprem,křenem,cibulí,porkem ale i ster.paprikou - nikdy ale zelí nespařuje.V míse jej prosolím ,promíchám a pomačkám stiskem ruky,nechám pár hodin uležet a dodělám přidáním zbylých přísad dle chuti.Zelíčko má bát křupavé a plné vitamínů.

Jan MIKL

4. 1. 2016 20:16

františek veselý: asi tak:yes:

Anita Hamáková

27. 12. 2015 20:43

Ivana:Název, který uvádíte pochází z německého Krautsalat, tj. zelný salát.:-)

iveta

9. 11. 2015 10:21

františek veselý:Přesně tak Fando,zelí nikdy nespařovat.Přišlo by tak horkou vodou o ty nejdůležitější vitamíny.:yes:;-)

františek veselý

4. 11. 2015 21:44

za tu dobu co jsem se živil jako kuchař, tak jsem nikdy zelí nespařoval!!!!!, zelí na slabé nudličky, olej, cukr, sůl, zelí, na drobno nakrájenou cibuli, promačkat pak ocet, znovu promačkat, po hodině dochutit, potom vymačkat, protože zelí vypustí tekutinu, kterou jestli v salátu ponecháte, tak salát zkazí.

Svatka

22. 10. 2015 15:58

U nás v penzionku Honětice Dvůr se dělá zelový salátek ke každé příležitosti-svatby,rauty,přílohy k večeřím našich ubytovaných hostů.Zelí se na jemno nakrájí do skleněné mísy,k tomu krájená cibule bílá i červená,naseká se na jemno čerstvý kopr,přidá se sůl,cukr nebo sladidlo,trochu mletého pepře.Vše se dobře promíchá přidá studená voda asi hrnek,dochutí octem,zakape olivovým olejem.Promícháme a necháme hoďku odležet.Při servírování zdobíme jemně krájenou červenou papričkou.Lepší jsem nejedla

Alena Imrichová

6. 10. 2015 20:42

holky přidám recept na zelný salát plný vitamínů a hlavně pro diabetiky......hlávku zelí nakrájet na jemno (kdo je línej může ho hodit do robota) v panáku octa rozpustit 16 kuliček umělého sladidla, nalít do zelí, pro ozdobu přidat jemně strouhanou mrke a nejdůležitější i jemně strohanou kyselou orku nebo 2 (podle velikosti, přilít trochu vody z okurek, řádně promíchat posypat kořením ZAZIKY a znova promíchat nechat uležet v lednici aspoň dvě hodinky, pak znova promíchat a uložit do uzavíratelné mísy....v lednici vydrží i měsíc, teda pokud se nesní:):)

renča

6. 10. 2015 15:08

já přidávám kopr je to vynikající :yes::-p

Alena

6. 10. 2015 14:38

Ja ho dělám už léta se strouhanou mrkví:yes:

iwana

6. 10. 2015 14:12

Do salátu přidávám i nahrubo nastrouhané jablko. Dodá mu skvělou chuť!

Ivana

6. 10. 2015 13:12

U nás se tomu říká kraucsalát:-D

Lenka

5. 10. 2015 23:25

Lenka:Ještě jsem zapomněla, že tam patří samozřejmě cibule.

1 3 4 5 6 7 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný salát zelný salát z hlávkového zelí zelný salát recept hospodský zelný salát s mrkví recept na zelný salát zelny salat z cerstveho zeli zelný salát s koprem zelový salát s koprem zelný salát s mrkví recepty zelný salát dobry zelný salát zelný salát z hlávkového zelí s koprem recept zelny salat salat z hlavkoveho zeli zelní salát salát z hlávkového zelí s mrkví zelný salát z čerstvého zelí s mrkví salát z hlávkového zelí s koprem zelné saláty zélový salat

Suroviny: zelí hlávkové, olej slunečnicový, cukr moučkový, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Hospodský zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj7Y