Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hospodský zelný salát

Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (160×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

3. 11. 2012 20:24

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 484 kJ / 594 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky50,50 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Franta

13. 4. 2016 20:05

a zkuste třeba místo cukru utřít do toho trochu česneku, místo běžného oleje zkusit třeba dýňový a místo běžného octa použít hroznový nebo alespoň jablečný... chutí na výběr...

Marcela

29. 2. 2016 19:28

Jana J.: jj, přesně tak, dělala jsem si takhle salát z čínského zelí, hlávkový a vždy jen nakrájet, nechat pustit šťávu a pak teprve přidat ocet a cukr a hotovo a je výborný...

magdalenka magdalenka

22. 2. 2016 18:16

Marek:treba krájať na tenké, jemné nudličky...

Marek

22. 2. 2016 18:10

františek veselý: Dobrý den, salát zkouším už po několikáté, ale vždycky se z toho povedou akorát tvrdé piliny a není tak dobrý jako přílohy v hospodě. Fakt už nevím co dělám špatně :-//

Jana J.

18. 2. 2016 14:29

nezlobte se, ale zelný salát je nejlepší, když se hlávkové zelí pokrají a mačká a mačká, až pustí štávu, pak se ochutí a je to,
není třeba spařit horkou vodou ..:-S

pindrush

27. 1. 2016 02:02

Jak už zde bylo psáno finta fň spočívá v tom,že se zelí nakrájí,prosolí a pořádně pomačká a pak se nechá chvíli odstát a sleje se šťáva co pustí.Pak už si každý dochutí jak má rád.Dělám běžně z kupovaného a není problém,protože tím prvotním nasolením a promačkáním krásně zkřehne.

Alois

23. 1. 2016 15:12

Já tento recept dělám z kysaného zelí, přidám dále na jemno nakrájenou cibuli (3-4), nastrouhám nahrubo 3-4 jablíčka, kdo to má rád tak přidá dle chuti utřený česnek a je to vitamínová bomba !!! Důležité je to dobře dochutit a i děti to mají hrozně rádi a salát zmizne okamžitě.

clupmi clupmi

23. 1. 2016 10:15

:yes:

franta veselý

21. 1. 2016 23:53

nezlobte se, ale zelný salát - jemně nakrouhat, třetina zelí cibule, olej, cukr, sůl ocet, promačkat a nechat půl hodiny odležet, ochutnat, dodat co tomu chybí a nechat další čtvrt hodiny odležet, potom vymačkat a dát do uzaviratelné nádoby. při servírování můžete obměňovat přidáním kopru, nebo kukuřice, nebo křenu. Dělal jsem takto víc jak padesát let

spagetka spagetka

19. 1. 2016 01:53

pilatka3: jj, je to vysocké zelí a je ho málo, protože prostě je hned vyprodané.

pilatka3

19. 1. 2016 01:27

Nejlepší zelí je to špičaté. Jenže nebývá moc v prodeji!!:-p

marta

16. 1. 2016 10:49

ja ho delam z hlavkoveho ke koupi vsude jen jemne nastrouta a uvarit osolene s kminem a pak do uvareneho ocet a zbytek ingredienci co komu chutna kopr a jine dnes si ho jdu delat na svacinu s rohlikem a staci

Jiří Talacko

13. 1. 2016 18:18

Ještě by měl recept obsahovat informaci jaké zelí a kde ho koupit. Ze zelí které se prodává běžně v supermarketech je z toho něco jako ochucené hoblovačky, protože to zelí je tak tvrdé, že nejde rozkousat a v podstatě ani uvařit. Dělával jsem obdobný salát z české produkce odrůdy Nymburské zelí, které bylo křehké a šťavnaté, nevím odkud se nyní zelí dováží, ale to je dřevo.

marta

10. 1. 2016 16:19

spareny delavaly nase babicky a maminky treba varene hovezi zoft zemak zelny salat zeli trochu povarit scedit sul pepř trochu kminu posmazit anglicku s cibulku a mnam

Olga

7. 1. 2016 20:34

Já dělám zelná salát takto:asi půl hlávky zelí nastrouhám na hrubo,mrkev a kousek červané papriky také nastrouhám a udělám zálivku z půlky citronu,1 kávové lžičky soli,5 lžiček cukru amalinko kápnu olej a trošku vody.Nakonec přidám kopr:-D

1 2 3 4 5 6 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný salát zelný salát z hlávkového zelí zelný salát recept hospodský zelný salát s mrkví recept na zelný salát zelny salat z cerstveho zeli zelný salát s koprem zelový salát s koprem zelný salát s mrkví recepty zelný salát dobry zelný salát zelný salát z hlávkového zelí s koprem recept zelny salat salat z hlavkoveho zeli zelní salát salát z hlávkového zelí s mrkví zelný salát z čerstvého zelí s mrkví salát z hlávkového zelí s koprem zelné saláty zélový salat

Suroviny: zelí hlávkové, olej slunečnicový, cukr moučkový, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Hospodský zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj7Y