Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hospodský zelný salát

Nedostižný zelný salát, který vám v obyčejných hospodách a bufetech přidají k jídlu jako zeleninovou oblohu. Konečně si můžeme na tomto salátu pochutnat i doma podle jednoduchého a přesného receptu.

Hodnocení receptu je 5,0 (160×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava)

3. 11. 2012 20:24

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie2 484 kJ / 594 kcal
Bílkoviny8,00 g
Tuky50,50 g
Vláknina13,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

zdenka.s zdenka.s

23. 3. 2018 13:56

ne.ver : přidávám taky cukr, ale opravdu jen trochu, olej v salátu nemáme rádi, ale tady sedí akorát :-), je to na každém, přidat nebo ubrat. A dávám tam dvě mrkve a dvě jablka, nahrubo. S těmi třemi miskami to mám stejné :-D

srettka

23. 3. 2018 10:59

Taky je pro mě alchymistickým tajemstvím tenhle zelný salát. Už jsem zkoušela spařovat, masírovat solí a já nevím co ještě, ale pořád to není ten správný zelný salát:-)já to snad budu muset z nějakého kuchaře vymlátit,nebo co:-D

ne.ver

22. 3. 2018 21:30

Salat nam chutna, ale davam tam dvojnasobne mnozstvi cukru a octa, a oleje mi prijde podle receptu spis moc. Nejak ty chute porad jeste nemam vychytane - prijde mi to jakoby nevyrazne - ale navzdory tomu toho dokazeme za vecer snist tri plne misky kazdy. :-D Takze diky za tip!

Medak

28. 2. 2018 12:09

Obyčejně do salátů se dává panenský za studena lisované oleje a těch je také slušný výběr, např. olivový, řepkový, slunečnicový a další. Pro tepelnou úpravu jako smažení se za studena lisované oleje moc nehodí, protože se brzy přepalují a také ztrácí hodně cenných složek a vitamínů. Dotaz Eriky na výběr oleje byl OK! Petře do kuchyně a zvláště do salátů a nechoďte kupovat olej na benzinku.

Jenda

10. 1. 2018 12:32

Jan: A C olej znáš? Taky převoďák.

Libulka

20. 6. 2017 19:28

Manžel si ho dělá pořád, dělal s koprem, strouhanou mrkví i ředkvičkama, ale to už jsou drobné obměny, nejčastěji dělá jen zelí, jen navíc si přidá pepř a chilli kousky, užral by se :D :D :D Přidala jsem foto z mladého zelí, tak není čistě bílý ;-)

Jan

6. 6. 2017 12:48

Erika: Používám PP90, nebo PP90H:-)

tejaja tejaja

5. 6. 2017 17:49

Erika: :-) Áno, ešte niečomu nerozumiem. Otázkam, ktoré nie sú položené ako otázky, ale skôr ako rečnícke otázky s ironickým podtónom. Je skutočne na každom z nás, aký olej použije. Poznám veľa ľudí, ktorý olivový olej neznášajú a nepoužijú ho nikde. Preto som napísala, že je to na každom z nás, čo si dá. ;-)

Zdenka +++ Zdenka +++

5. 6. 2017 17:33

jaký olej dávám je dopsán :-O

casino casino

5. 6. 2017 09:01

"50 ml oleje"
Erika:
Autorka to napsala srozumitelně a nechala výběr oleje na tom kterém z nás kuchtíků:-)
V kuchyni používám olej olivový, slunečnicový a občas paní casinovou (v přechodném pominutí smyslů) :-D koupené různé "spešl" olejíčky, ještě před tím než se obvykle vyhodí. :-(
Řepkový olej takřka nepoužívám, ale kdyby se nedostávalo slunečnicového oleje, tak než olejovat olivovým, raději TENTO salát podám bez tuku, nebo zakápnu stolním olejem (když už bych spešl TENTO salát - vlažný - nearomatizoval ze špeku vyškvařeným sádlem :-)
No, stejně jako na "olej" jste se mohla zeptat na "ocet", že :-D

Erika

5. 6. 2017 02:25

tejaja: právě proto jsem se ptala jestli je to obyčejný stolní olej (věta je ukončená otazníkem), protože do studené kuchyně mi nepřipadne stolní olej vhodný, ani chuťovně, ani významově. Je něco čemu ještě nerozumíte? :-8

tejaja tejaja

3. 6. 2017 20:05

Erika: :-) Ako viete, že obyčajný? Veď je tam napísané len "olej". Alebo existuje aj neobyčajný? Dajte si olej, aký máte radi, to je tak jednoduché. ;-)

Erika

3. 6. 2017 16:41

To tam dáváte obyčejný stolní olej? :-((

Lída

19. 5. 2017 17:19

dana: to se mi líbí tento recept,zkusím,dík za tip:-)

Illiass

6. 4. 2017 00:19

:-)SUPER, také určitě zkusím!

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zelný salát zelný salát z hlávkového zelí zelný salát recept hospodský zelný salát s mrkví recept na zelný salát zelny salat z cerstveho zeli zelný salát s koprem zelový salát s koprem zelný salát s mrkví recepty zelný salát dobry zelný salát zelný salát z hlávkového zelí s koprem recept zelny salat salat z hlavkoveho zeli zelní salát salát z hlávkového zelí s mrkví zelný salát z čerstvého zelí s mrkví salát z hlávkového zelí s koprem zelné saláty zélový salat

Suroviny: zelí hlávkové, olej slunečnicový, cukr moučkový, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Hospodský zelný salát

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rj7Y