Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 831 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,20 g |
Tuky | 28,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 96 mg |
Sodík | 240 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 27,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Původní recept: Ustrouhej dobře křen, dej ho do hrnéčku, k němu trochu bílé mouky, kousek nového másla, trochu květu a oloupané ustrouhané či tlučené mandle, dobře to umíchej, nech vařit dobrou smetanu, dej do ní kus cukru, zakloktej jí ten křen a nech ho trochu povařit, potom ho vlej do omáčníku a dej ho na stůl. Je-li křen málo perný, musí se dát teprve, až jest ostatní povařeno.
Poznámka: já jsem omáčku ještě po dovaření rozmixovala, aby byla hladká. Podáváme s knedlíkem a dle chuti buď s uzeným nebo vařeným hovězím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 1. 2014 13:34
14. 7. 2013 12:13
30. 10. 2012 18:52
30. 10. 2012 11:32
29. 10. 2012 09:25
28. 10. 2012 21:28
28. 10. 2012 20:18
28. 10. 2012 20:11
28. 10. 2012 19:16
28. 10. 2012 19:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 8 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 10 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 13 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 3 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 5 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jak dlouho provařit mouku recepty české omáčky klasika křenová omáčka pravá křenová omáčka skvělá křenová omáčka recept na křenovou omáčku jak dlouho provarit mouku do omáčky top recepty křenova omáčka jak dlouho povařit mouku v omáčce jana krenova cet na křenoou omáčku křenová omáčka mandle správná křenová omáčka hovezi v krenove omacce recept na českou křenovou omáčku jana krenova recepty na české omáčky skvela krenova omacka vařením křen hořkne prosím o recept na křenovou omáčku
Suroviny: mléko, smetana, květ muškátový, křen, mandle, máslo, mouka hladká, cukr, sůl
Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O6kB
10 názorů