Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Voňavá dýňová zavařenina

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

27. 10. 2012 12:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 766 kJ / 2 334 kcal
Bílkoviny20,28 g
Tuky5,16 g
Vláknina57,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy525,94 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

6. 11. 2022 15:42

Janja: To já teda netuším, třtinový cukr (některý) může mít hodně silnou karamelovou chuť, ale že by to zase až tak zvýraznilo chuť dýně, nemůžu odpovědět. Já to s ním ještě nezkoušela

Janja

5. 11. 2022 23:44

1974andrea: Dýni v kuchyni, jak jsem se zmínila, na sladko i na slano používám...protože nám chutná. Nikterak nesnižuju pozitivní hodnocení. Doufala jsem jen, že najdu odpověď na otázku, kde se stala chyba :-O. Proto jsem se ptala, zda to nezavinil třeba třtinový cukr. Ten jsem použila poprvé :-(....možná je to i tím, jak píše Simona, že chuť je taková netradiční ;-)

1974andrea 1974andrea

5. 11. 2022 22:20

Janja: Nějak nevím, co poradit nebo co mi má komentář vlastně říci. Pokud Vám nevyhovuje chuť dýně, pak nevím, z jakého důvodu jste z ní zkoušela zavařeninu. Nebo co Vám na receptu nesedí? Už ji zkoušeli i jiní a byli spokojeni, tak opravdu nevím :-K

Janja

5. 11. 2022 17:46

Ještě plná "dojmů" píšu svou zkušenost s dýňovým džemem, zavařeninou, či jak se tomu smí říkat. Běžně dělám džemy z jablek, rybízu i kombinaci ovoce. Používám Gelfix. Vždy jsou velmi chutné. Příkladně jablka s ananasem jdou u vnoučat na dračku.Dýni Hokaidó používám do bábovek, muffinů i dýňového zelí. Pokrmy s ní jsou chutné, dá se říct velmi. Dýňový džem mě zklamal na celé čáře. Jediné, co mohu pochválit je želírování. Možná i proto, že jsem přidala citron, pomeranč i mandarinky. Taky koření (celou skořici a hřebíček). Chuť dýně byla výrazná...tedy, CHUŤ 8-(. V zoufalství jsem použila rum. Nepomohlo to. Ale tuším, jak tento PRODUKT použiju. Když peču koláč s jablky, vždycky, pokud nepoužiju drobenku, hustě pokapu jablka směsí jablečného džemu a másla. Držím si palce ;-)
Nebyla chyba, že jsem použila třtinový cukr :-((....Cukr krupice se v současnosti v obchodech téměř nevyskytuje nebo jen za nestydytou cenu.

misula29

14. 12. 2019 10:03

Vyzkoušela jsem a můžu jen doporučit:yes::yes::yes: Sice mi to nechtělo houstnout podle mých představ, už jsem neměla čas stát u plotny, tak jsem zavařeninou naplnila skleničky. Teď jsem jednu testovací otevřela a jsem nadšená chutí, hustotou i barvou. Hustota se sama nějak vylepšila, ráno jsem zkoušela na čerstvý rohlík s máslem a super. Vzhledem ke kyselkavé chuti se chystám použít na linecké, myslím, že to bude hezké a dobré. :yes::yes::-Q

Irrena Irrena

16. 10. 2013 10:51

Andreo jdu na tvojí zavařeninu;-):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 10. 2013 08:37

Andrej,omlouvám se,ale tady mi to fotky nenačte a tak jsem nefotila;-)chuť je taková zvláštní,netradiční,ale o tom to je:-p:yes:

1974andrea 1974andrea

15. 10. 2013 08:33

Simona Kucerova:Simčo, tak to jsem moc ráda, že se ti povedla a doufám, že i chutná;-) A kde mám fotečku?:-8 Díky za vyzkoušení:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

15. 10. 2013 08:30

Zavařenina má krásnou oranžovou barvičku,hustotu mám akorát,tak jsem ráda;-) a díky za receptík;-):yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

14. 10. 2013 10:49

1974andrea:Dnes jsem se do toho pustila,tak jsem zvědavá zda se mi povede;-)už to mám v kastrolu a dusím,voní to tu jako o vánocích:-D:-Dpak dám vědět jak jsem byla úspěšná;-)

1974andrea 1974andrea

11. 11. 2012 10:40

senky:Jani, tak to jsem moc ráda, že ti chuťově vyhovuje. A s hustotou sis poradila, takže je vše ok. Díky za vyzkoušení:-K

senky senky

10. 11. 2012 20:12

Dobrá:-K:-K moc dobrá:-K:-K vynikající:yes::yes: pikantní, rozhodně ne mdlá;-):-O trošku mi nechtěla zhoustnout, pomohla jsem si gelfixem a troškou cukru navíc a dobrý;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 10. 2012 16:58

:-K;-):yes:

tejaja tejaja

27. 10. 2012 20:29

Marmeláda vyzerá veľmi pekne a vzhľadom k prísadám je aj chutná. Dýň máme ešte dosť, len času mám pomenej, ale aspoň vyskúšať by som chcela. Tak aspoň bodík dám teraz;-)

jarka skrobakova

27. 10. 2012 18:42

no to bude jistě dobrota, vypadá moc fajnově, krásné foto:-p:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dýnová povidla jak zavařit dýní zpracování dýně goliáš džem z dýně hokaido 3kg dýňová šťáva povidla z dýně netradiční zavařeniny jak zavařit dýně hokaido jak zpracovat dýni hokaido jak zavařit hokaido jak zavařit dýňové pyré jak zavařit dýni hokaido dýně goliáš marmeláda povidla z dýně hokaido marmeláda z dyně hokaido jak zpracovat dyni golias dýně povidla hokaido zavarenina dzem z dyne hokaido dynova marmelada s gelfixem

Suroviny: dýně, voda, pomeranče, citron, zázvor, koření hřebíček, voda, cukr krupice, ocet

TopRecepty.cz

Voňavá dýňová zavařenina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Yj4