Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarák

Určitě jste již někdy ochutnali, nebo alespoň slyšeli, o tataráku neboli tatarském bifteku. Ideální je příprava z hovězí svíčkové, ale výborný je i z telecího. Příprava není složitá, ale je potřeba si pohrát s dochucením.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min pokud maso umeleme

30 min (30 min příprava, pokud maso umeleme)

26. 10. 2012 12:43

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 878 kJ / 449 kcal
Bílkoviny74,26 g
Tuky16,55 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 567 mg
Sodík 166 mg
Sůl0,37 g
Sacharidy0,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jsou dva způsoby, jak maso připravit:

1) škrábání - maso bude dokonale odblaněno, bude křehké, jako pasta. Jediná nevýhoda je snad čas. Na 300 g masa přichystejte pevné nervy, asi na 1,5 hodinové škrábání.

2) umletí - ušetříte sice čas, ale ochudíte se o chuť.

btw. Já ještě tatarák potírám tatarkou! Nejenže tato slova k sobě pasují, ale chuti se pak nedá prostě už nic vytknout!

Z uvedeného množství je 10-12 porcí.

uri]vareni-s-laskou.blogspot.cz/2012/10/nezdrava-basta-tatarak.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Leo Fender

1. 2. 2014 00:46

Ja delam Tatarak z kila svickove a sezeru to sam na posezeni !!!!:-p:-p:-p

casino

6. 12. 2013 01:22

Marky:, myslím, že autorka si z nás promyšleně utahuje a jen testuje kdo se chytí:yes: Ta tatarka na tataráku není nic nového pod sluncem.
Francouzi, v době před Bonapartem, měli v oblibě tatarák s ochucenou majonézou, která právě od toho masa dostala svůj název - tatarská omáčka:-))

hanneton

5. 12. 2013 23:06

Marky: je to jen tip, nikoho nenutím ;)

Marky

26. 11. 2013 17:13

Tatarák muluji,ale jsem názoru,že nejlepší je naškrábaný.:-)A co se týče tý tatarky?Nic proti,nechci autorce kazit chuť,ale fuj fuj fuj :-((

Kadlik Kadlik

28. 1. 2013 14:37

Tatarák miluju... a pravidelně dělám. Ovšem - třicet deka na tolik porcí??? Minule jsem dělal z 80 deka falešné svíčkové, a ve třech jsme sežrali k večeři!;-)

jarda Kadic jarda Kadic

2. 1. 2013 15:26

RFrodo: Tatarská omáčka:-D

Frodo

2. 1. 2013 15:16

...z autorčiny poznámky o tatarce jistě vypadl usměvavý smajlík, jinak si to nedovedu vysvětlit...

zeno

27. 10. 2012 15:09

www.toprecepty.cz/recept/29827-tatarak/
Tatarák je prostě delikatesa :-p

Chambord

26. 10. 2012 23:08

Já osobně jsem nadšen z provedení a prezentace tohoto pokrmu. Snoubí se zde minimalismus se spektakulárním akcentem na odkaz tohoto pokrmu, jehož historie se neváže s Francií, jak bylo mylně předesláno, ale zavádí nás do dob dávno minulých, kdy Tataři usurpovali polovinu Evropy, jež se bránila seč mohla jejich nájezdům, které byly podporovány dostatečnou výživovou hodnotou v PODOBĚ SYROVÉHO MASA POD SEDLEM, proto vznikl název tatarský biftek, neboť zadek tatarského nájezdníka vytvořil z pod sedla schovaného kusu masa totální šmelc, který byl už tehdy považován za pochoutku, jež splňovala všechny parametry dokonalého pokrmu plného nutriční a ostatní výživové hodnoty.

BILKOVAI BILKOVAI

26. 10. 2012 19:29

Je to neskutečná dobrota. Komu nevadí syrové maso, tak si určitě pošmákne:-*:-*:-p:-p:yes:

Svetlana Svetlana

26. 10. 2012 19:25

...vloni jsme dostali asi kilo svíčkové z mladého býka od soukromníka...udělali jsme mísu tataráku a nestačili asi dvě hodiny smažit topinky...neskutečné orgie :-)...vzpomínám, utírám klávesnici a posílám bodík...

hanneton

26. 10. 2012 16:25

Nonya: Děkuji za připomenutí, o tomhle způsobu jsem tedy ještě neslyšela...ale asi zůstanu věrná tomu škrábání,kousky by mi asi vadily..

Drobek Drobek

26. 10. 2012 15:25

Mně kdysi jeden profesionál poradit 4x přemlít, to udělá z masa pastu. Vyzkoušel jsem a funguje to.
S novou technikou používám food procesor, nožový mixer. Sekám a sekám až se z masa udělá koule a ta se zvolna koulí v nádobce. To je z masa opravdu pasta.
Vyzkoušel jsem i francouzský způsob, sekat na drobné kousky a abych řekl nás to nenadchlo. Jsme odchováni českým způsobem.:-p

Nonya

26. 10. 2012 14:34

:-K musim ta sklamat ale je este tretia metoda okrem, mletia a skrabania jednoducho to maso pokrajat -posekat na male kusky ( tak to robia vo Francuzsku odkial je tatarak ). Aj tak bod odo mna :-p ja mam tataraky velmi rad
http://www.foodnetwork.ca/recipes/Eggs/Dairy/recip...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: tatarák tatarak recept recept na tatarák tatarský biftek recept originál jak se dělá tatarák recept tatarak tatarák ze svickove jak udělat tatarák nejlepší tatarák tatarsky biftek jak pripravit tatarak nejlepší recept na tatarák nejlepší tatarák recept recepty tatarak recepty na tatarak originální recept na tatarský biftek falesny tatarak z hovezi zadni co do tataraku tatarák z mletého masa domací tatarak

Suroviny: hovězí zadní, žloutek, česnek, cibule, hořčice, kečup sladký, kmín drcený, sůl, pepř, chilli, omáčka worcesterová, chléb, olej

TopRecepty.cz

Tatarák

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LWGW