Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová pita

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

23. 10. 2008 20:04

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 151 kJ / 992 kcal
Bílkoviny37,36 g
Tuky16,12 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 259 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy163,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dufam,že je to lepšie napisane pa

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petra BULIČ

12. 4. 2011 14:02

JO,MOJE ZLATÝ HOLKY.POŘÁD SE SNAŽÍME O POŘÁDNOU PITU JAKOU JSEM JEDLA 6LET V CHORVATSKU,PRAVÁ A UŽASNÁ KROMPIRAČA A OD MLETÉHO hovězího MASÍČKA (burek)nejde to a nejde,pořád ji máme tvrdou,manžel se dnes snažil ale opět au,tvrda jak šutr.a to je chorvat.no nic,máme smulu.

Ira

5. 2. 2009 13:18

jde jasně o Fillo těsto, dá se koupit v Makru - krabička jako pečící papír, váha 450 g, uvnitř mnoho listů maličkov větších než velký pekáč na koláč. Dováží ho z Řecka Mediterran Land s.r.o.Praha 2. V Praze se dá koupit v řeckém obchodě v Radhošťské, u Arabů v Myslíkově ulici u Karlova náměstí, anebo v CIPA v Praze 5.

Marjanna Marjanna

24. 10. 2008 15:22

žienky taka som ako popletene, robim take chyby pri pisani ospravedlnujem sa.Takže v praci hovorim slovinsky a som origoš slovenka dufam,že je to už ok pa

Marjanna Marjanna

24. 10. 2008 14:47

Žienky moje je mi fakt luto,že som Vam zamotala hlavu. Ja som to napisala raz dva ako robim,lebo už mam s tym prax. Tak ja tento recept hned upravim,aby ste lepšie rozumeli.ok;-)A ja už mam tie jazyky pokomolene:-(s detmi hovvorim slovensky, s mužom srbsky a v paci slovinsky a sem tam naše narečie:-D:-Dinak som origoš sloveska z Humenneho len som tu už dlhšie tak som pozabudala vela vela...

vybusna vybusna

24. 10. 2008 08:42

maris...chvalabohu....v nemecku ho dostat....je uz vyvalkane a je o nieco hrubsie, ako vyvalkane listkove. preto som odhodlana tento recept vyskusat.
btw....damy nemohli by ste sem vlozit recept na klasicke *strudlove*;-) cesto fillo?

maris maris

24. 10. 2008 07:57

Já bych podle fotek taky řekla, že je to těsto fillo. To máme smůlu, protože se tady běžně nekoupí:-(

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2008 07:28

Ještě dodatek: když si kliknete na jednotlivé fotografie, pod jednou je, že ji jedí samotnou, ale může se použít i jako příloha k masu:-):yes:

zizala zizala (moderátorka)

24. 10. 2008 07:25

Pokud Marjanna žije ve Slovinsku, to těsto může být i fillo, zdá se mi hodně tenké oproti jinému štrůdlovému. I když by lístkové být také mohlo. Já patřím do generace, která se slovenštinu učila ve škole, dokonce byla součástí maturitních otázek. Je pravda, že ji už nemám tak naposlouchanou jako dříve, ale s ostatními slovensky psanými příspěvky tady nemám problém...až tohle mě zmátlo:-))Počkám si na přetlumočení;-):-*

tejaja tejaja

24. 10. 2008 07:00

Zlé to určite nie je, ale pita to tiež nie je:-8 Pita je arabský chlieb , placka z chlebového cesta, ktorá má vo vnútri priestor, do ktorého sa dáva šalát, paradajky, olivy, humus, baklažánová nátierka, tahina, alebo mäso. Pozri http://www.siarsky.ch/index/sk-1034-81-1018-0.html

vybusna vybusna

23. 10. 2008 23:19

no pozerala som to na webe...pita je v preklade chlieb. Takze ono to nebude mat asi velmi vela spolocne s nejakym slanym zavinom. Plnka je napln, takze tie postruhane zemiaky, spojim s vajickami a ochutim koreninami. listkove cesto potrieme tukom, polozime napln, zrolujeme, poukladame na pekac a povrch potrieme znovu olejom. po tom hodinovom upeceni, vytiahneme, potrieme kyslou smotanou, alebo jogurtom, prikryjeme alobalom, aby to dobre vsiaklo a zaviny zmakli. po vychladnuti podavat s kopcekmi kysl. smotany, alebo jogurtu.
uz len preto to urobim, aby som zistila ako to chuti, pride mi to skor ako priloha na zajedanie, nejakeho masoveho jedla....no uvidime....davam do oblubenych na vyskusanie.

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 10. 2008 23:13

Vybusna slovenština je mi blízká,jako čeština,kdysi jsem raději četla slovensky,když jsem si mohla vybrat-např.Čachtickou paní a v kombinaci se slovinštinou je ještě úžasnější.:-)

Olina-preclik Olina-preclik

23. 10. 2008 23:00

Chápu to správně, že vezme listové těsto, na to dá tu "plnku" z brambor a upeče. Já bych tam ale stejně dala nějakou klobásku nebo uzené masíčko. já jsem "masorád".:-p

vybusna vybusna

23. 10. 2008 22:56

no preclik...ona de facto komoli spisovnu slovencinu, pretoze hovori narecovou, zrejme sa naucila hovorit od rodicov a s nimi rozprava tak ako sa naucila, v slovinsku sa spisovne nema kde naucit..No...ale sme sa krasne porozpravali o marjanne ubohej bez nej, co?:-D

Olina-preclik Olina-preclik

23. 10. 2008 22:52

No jo, to je něco jiného.:-8 Slovenštinu mám ráda, ale je pravda, že v Česku se už moc neslyší - bohužel.:-( Marjanne se omlouvám, já myslela, že komolí slovenštinu. Tak jí prosím bvybusna pomoz. Díky.:-))

vybusna vybusna

23. 10. 2008 22:44

jaj...teraz som sa docitala, ze marjanna je slovinka...tak preto...pravdepodobne ma slovenskych rodicov...typovala by som, ze skor prarodicov, pretoze hovori takou starou slovencinou, resp. takou hovorovou ale sranda, ze ja tomu volako rozumiem. a preto sa mi tie recepty od marjanny zdali take ine, ako z ineho kraja...no pre vas ceske damy, verim, ze to bude trochu oriesok:-D nemozem si pomoct, ale to ako marjanna pise mi pride strasne take ludske, take mile.:-D
skusim sa na marjannu nakontaktovat a aby sme ten recept upravili do spisovnej slovenciny.
btw....ja ked sa rozohnim, tak tiez pouzijem take slova, ze mam schranku plnu otazok, ze co to preboha je....tak nam to prepacte:-)clovek si volako neuvedomuje, ze vy tu slovencinu pocujete omnoho menej ako my cestinu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: humus recept pita recept bramborová pita fillo těsto těsto fillo chorvatská pita řecký humus tahína recept filo těsto humus jidlo pita recepty štrudlové těsto filo těsto koupit pita arabsky humus humus arabské jídlo arabske jidlo recepty recept humus tahina štrudlove cesto

Suroviny: brambory, vejce, vegeta, sůl, pepř mletý, těsto štrůdlové, olej, jogurt bílý, smetana

TopRecepty.cz

Bramborová pita

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYkQ