Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brasírovaná hovězí žebra

Hovězí žebra necháte nejprve marinovat v koření, bylinkách a hořčici, poté budete připravovat při nízké teplotě celých 10 hodin. Dlouhé čekání se vyplatí. Výsledná chuť bylinkami provoněné zeleniny se šťavnatým masem je luxus.

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 630 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 600 min + doba marinování

630 min (30 min příprava + 600 min tepelná úprava, + doba marinování )

22. 10. 2012 19:36

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 045 kJ / 2 401 kcal
Bílkoviny84,31 g
Tuky181,17 g
Vláknina20,29 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 1,49 g
Sůl3,35 g
Sacharidy102,82 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jitkas

23. 10. 2012 10:54

Magdalenko,mezi vasim receptem a timto,je velky rozdil.V tomto je prilis mnoho dalsich koreni a chuti,ktere zabiji, podle meho, orig. chut hoveziho masa.Trochu mi vadi i pouziti zebra.Lepe vidim klizku(kratke maso),ale to je jen osobni gusto.Ze pak se hovori o cene masa ci el.proudu,navrhuji namazat si chleba s maslem a problem je vyresen.

mysulka mysulka

23. 10. 2012 09:36

:yes::yes: moc pěkné:-K

magdalenka magdalenka

23. 10. 2012 09:26

Mám vyskúšané toto http://www.toprecepty.cz/recept/8311-anglicka-hove...
preto verím, že recept od Elizy bude tiež skvelý...použijem nejaký iný kus mäsa, rebrá kvôli tuku nemusím.

Dajda Dajda

23. 10. 2012 08:52

Danca: Danco, ale Eliza má pravdu. Pokud máte práci, kde si opravdu musíte dávat pozor na to, aby nedošlo k porušení cizích autorských práv, musí Vám připadat tohle handrkování o "autorská práva" na konkrétní jídlo opravdu k pousmání. To není žádná přemoudřelost. Pokud někdo neopíše recept i s chlupama, což je přinejmenším neslušné, aniž by ho sám uvařil a dále upravil, tak podle mého o nic nejde. U Sachrů si nechali svůj dort patentovat, ale to je asi výjimka. :-) Mějme radost z nových fajn receptů - tenhle vypadá opravdu úžasně - a nepátrejme po tom, kdo ho vymylel, vždyť to ani nejde.

Danca Danca

23. 10. 2012 07:44

Eliza: recept je to moc pěkný, určitě ho vyzkouším:yes: Co se mi moc nelíbí, je Vaše vztahovačnost a "přemoudřelost", trochu ubrat a možná by se i Vám ulevilo..;-)

Dajda Dajda

23. 10. 2012 07:37

Eliza: Milá Elizo, taky mám zaměstnání, v němž mi profesionální čest (a nejen ta) velí, uvádět zdroje svých poznatků. Při vaření mi to však přijde trochu komické. Protože recepty kolují a jak kolují, tak se proměňují a možná Vy máte tenhle recept od nějaké kamarádky, ta zase od své maminky a možná někde na počátku tohohle řetězce stojí Blog Pepato - nebo naopak vůbec ne. Vždyť snad nejde o to, kdo ten recept vymyslel na samémn počátku (Pepato nejspíše taky ne), ale abychom se podělili o recepty na dobroty, jejichž přípravu jsme už vyzkoušeli a můžeme doporučit dál.

Co se týče toho elektroměru, neviděla bych to tak tragicky. Nemám pomalý hrnec, ale zvykla jsem si péct maso na opravdu velmi nízký stupeň, ostatně i guláš je lepší, když na plotně sotva probublává a ne když se vaří klokotem, natož v papiňáku! Když už si dá někdo tu práci sledovat elektromětr, tak by si měl taky všimnout, kolikrát trouba vůbec při takhle nízké teplotě zapne. Kombinací těchto "metod" zjistí, že spotřeba není vůbec vysoká a že když bude péct 2 hodiny na plno, tak nebude nižší. Tak a teď abych snad šla shánět ta žebra ......;-)

Nikina Nikina

23. 10. 2012 05:40

Tady, aby se člověk bál, sem vůbec nějaký recept dát :-(( okamžitě se najde nějaký rejpal....:-S


Jinak krásný rcp, jistě velmi chutný :-p:-K:yes:

Pepato.eu

22. 10. 2012 23:31

Není to poprvé, kdy jsem zjistil použití mého receptu ve stylu "ode mě-beze mě". Tímto moc děkuji LenceHaus, velmi si toho cením! :-K Pepa

hosta hosta

22. 10. 2012 22:55

Není snad hanba uvařit dobře podle cizího receptu, ne? Je pravda, že odkaz uváděný LenkouHaus je naprosto totožný(pominem-li drobné doplnění v koření)i co se postupu a výrazů týče s tímto receptem, tak proč se zlobit?

rebeka rebeka

22. 10. 2012 22:45

Eliza: Eli, taky si myslím, že tvoje reakce byla poněkud prudká.. vždyť se LenkaHaus jen slušně ptala, odkud jsi čerpala;-) a pokud vím, určují to i pravidla tohoto webu, uvádět zdroj, tak proč hned tolik zloby:-?

Eliza Eliza

22. 10. 2012 22:45

Ano, také uvádím zdroj, pokud nějaký je. Věřte nebo ne, ale káže mi to profesionální čest (odjinud, než z oblasti vaření). Pokud jste si dosud všímala, musela jste si všimnout i toho, jak se v tomto směru chovám já.

LenkaHaus

22. 10. 2012 22:38

Eliza:Já sem chodím čerpat inspiraci. Ne někoho prudit. Jen mě zajímalo, jestli tohle jídlo je z vaší hlavy nebo jste to někde jedla, popř. kde jste čerpala inspiraci Vy;-). Většina kuchařek a kuchařů zde, jak jsem si všimla, uvádí zdroje, odkud čerpali, případně napíší, že recept si upravili. Pouze tohle mne zajímalo. Děkuji za mil slova:no:

Eliza Eliza

22. 10. 2012 22:30

LenkaHaus: Taky vaříte, nebo jen prudíte??
Na Vaši otázku nemám odpověď. Najdu desítky podobných receptů k čemukoli uveřejněnému na internetu, jen nemám důvod ani čas se tím zabývat.
Ten Váš volný čas Vám vyloženě závidím. -nebo vlastně NE - I kdybych ho měla, nechtěla bych ho využívat k pátrání na internetu... Zejména pokud se úpravy pokrmů týče. Je mi Vás vlastně líto. Je tolik věcí, o kterých bychom měli vědět..

Jinak všem děkuji za všechny ostatní milé komentáře a body.:-K

LenkaHaus

22. 10. 2012 22:07

Třeba by to chtělo taky někdy uvést, odkud čerpáte inspiraci nebo jste to vymyslela? ;-)
http://www.pepato.eu/2012/01/hovezi-zebra-pecena-p...

Colombo65 Colombo65

22. 10. 2012 21:10

To nemůže být prostě jiné než "vynikající", Pomalu pečené hovězí, to je prostě zaručená dobrota;-);-);-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pecena hovezi zebra pečená hovězí žebra pohlreich pečená hovězí žebra na medu marináda na hovězí žebra hovězí žebra pečená marinovaná hovězí žebra hovezi zebra na medu recepty hovězí žebro pečené pečené hovězí žebro pohlreich pecena hovezi zebra recept pečené hovězí žebro hovězí žebra marináda recept hovězí žebro pečené nakládaná žebra pečené hovězí zebra marináda na pečené hovězí žebro recept na pečená hovězí žebra marinované hovězí zebra marinada na pecena hovezi zebra recept pečená hovězí žebra

Suroviny: žebro hovězí, hořčice dijonská, med, česnek, ocet vinný, olej olivový, demi glace, feferonka, koření provensálské, mrkev, cibule, vývar hovězí, bobkový list, koření nové koření, pepř mletý, sůl

TopRecepty.cz

Brasírovaná hovězí žebra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QgKq