Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Hovězí maso, rozpadající se na jazyku, okořeněné pepřem a česnekem, dušené ve vývaru s hebkou bramborovou kaší. Klasická úprava hovězího masa, která je ideální jako sváteční oběd nebo večeře.

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

20. 10. 2012 16:58

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 932 kJ / 1 896 kcal
Bílkoviny128,02 g
Tuky101,06 g
Vláknina18,78 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 449 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy110,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tom Beyk Tom Beyk

21. 10. 2012 17:33

Hovězí guláš miluju, ani nemusí být loupaný, stačí kvalitní kližka :yes::-))

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

21. 10. 2012 15:35

Bibinka: já jsem teď měla hovězího jen kousínečeček, ale už jsem si ho uvařila jen tak v tlakovém hrnci, byla z něj polévka prima a vrhla jsem se na něj jen tak s hořčicí a chlebem, moc mi to chybělo, dříve jsem to tak jedla i s křenem a hořčicí, ale teď už jen hlídám mallý kousek masa, příště a takový kousek udělám k omáčce, ale moc jsem so pošmákla a Eli, Tobě dávám samozřejmě za tuto dobrotu bodík, tu kaši k tomu zbožňuji:-K:-K:yes:

Eliza Eliza

21. 10. 2012 14:08

Moc všem děkuji, zvláště Chambordovi za poeticko-gastronomický komentář...:-):-K
Bibi, já bych snad bez hovězího nemohla existovat...;-):-8 Něco jsem četla o krevní skupině 0 (kterou mám), že to jsou totální masožravci - něco na tom asi bude...

Bibinka Bibinka

21. 10. 2012 13:49

Elí, sice klasika, ale výborná, také jsem docela často dělávala, až poslední dobou, kdy je hovězí drahé, ho ani nekupuju, ale věř, že už se mi po něm stýská...teda chuťově, snad ho i brzy koupím;-)....jo a máš to krásně nafocený. Dávám ti 17.bod:yes:

Chambord

21. 10. 2012 10:47

V tomto jídle je schovaná nesmrtelnost duše krávy-či býka. Zbožňuji loupanou plec. V Týnci jsem jí kupoval, ale pak jsem několikrát narazil na starou krávu ve věku 64 měsíců a výsledek byl k nepožití. Úplně nejlepší je ta "flaxa" uprostřed plece. Krása.

Simona Skolakova Simona Skolakova

21. 10. 2012 08:33

Pěkný receptík;-)už jsem dlouho nedělala na pepři,tak to budu muset napravit:-p;-):yes:

maris maris

20. 10. 2012 21:15

Krásná klasika,:yes::yes: hovězí na pepři bývalo často na jídelních lístcích:-). Loupaná plec je vynikající, taky ji moc ráda používám:-)

srettka

20. 10. 2012 21:07

Hmmmmm mňam:-p to vypadá ukrutně k sežrání:-p fotka jako řemen;-):yes::yes::yes:

pipre pipre

20. 10. 2012 19:48

Tak nám tento klasický způsob úpravy hovězího masa také moc chutná:yes::yes: A i u nás je problém nejen s kvalitním hovězím masem, ale poslední dobou se aspoň u nás snížila nabídka hovězího masa vůbec. Všude převažuje vepřové. V supermarketu nenakupuji maso, chodím do výseku do řeznictví.:yes:+

Ivusa Ivusa

20. 10. 2012 18:17

:-K:-Kkrásný recept,pravdou je, že dobré hovězí je vzácností:-O.Ale jednou za čas se dá sehnat a to si pak člověk pochutná:yes::yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

20. 10. 2012 18:10

Krásně připraveno:-KA omáčka vypadá parádně:-p+4:yes:

Ivana Ch

20. 10. 2012 17:45

:yes::yes::yes::yes::yes::yes:Tohle jídlo dělám poměrně často, a i s tou kaší:-p:-p:-p:-p

aisha

20. 10. 2012 17:30

Delavam podobne, je to velka lahudka. Loupana plec patri k mym oblibenym kouskum..:yes::yes:

Eliza Eliza

20. 10. 2012 17:20

Ladi, já v supermarketech maso kupuju už jen v případě, kdy není jiná možnost. Vlastně se tomu raději vyhýbám, po špatných zkušenostech. Ani cenově výhodné to nijak není.
Jinak recept v podstatě vychází z receptur teplých pokrmů. Poslední dobou tu klasiku používám čím dál častěji. A myslím, že s úspěchem. Doby experimentů mám zřejmě za sebou...;-):-)

nofrona

20. 10. 2012 17:14

Krásné a prudce jedlé:-p

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí kostky na pepři hovezi loupana plec loupana plec hovězí loupaná plec recept hovězí plec recept hovězí zadní plec recepty recepty hovezi loupana plec loupaná plec recepty hovězí zadní plec recept hovězí plec loupaná hovězí plec hovězí zadní z plece recepty z hovězí plece loupana plec hovezi hovězí zadní loupaná plec hovězí zadní plec hovezi loupana plec recepty hovězí plec recepty recepty hovězí maso plecko loupaná hovězí plec recept

Suroviny: plec hovězí loupaná, cibule, sádlo, pepř černý, česnek, mouka hladká, vývar masový, sůl, brambory, máslo, smetana na vaření, sůl

TopRecepty.cz

Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lE6J