Jablkové čatní
Lehká omáčka, která se hodí k masu, sýrům i zelenině. Krásně doplní grilování nebo oběd pro celou rodinu. Milujete chilli a že je skvělým spojením se sladkým ovocem? Tak vyzkoušejte tento recept.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 985 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,13 g |
Tuky | 5,45 g |
Vláknina | 39,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,47 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 380,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1 hrnek = 1/4 l
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 7. 2023 17:51
lenka0: já jsem si zavařila pro jistotu, aby vydrželo na zimu
20. 7. 2023 17:49
Uvařeno z letních jablek, kterých máme letos hodně, jen s malými obměnami - místo cukru rozinky, a místo čili 4 pikantní čerstvé beraní rohy a bez kari (já mám ráda, ale manžel ne) - vše umleto a svařeno - z tohoto množství mám 8 skleniček - je výborné, takže asi na podzim zopakuji.
20. 8. 2021 10:40
Merunkové čatní je nejlepší co znám. Už ho dělám léta a vydrží i 3 roky.
30. 9. 2015 17:47
lenka0: Leni, nemám vyzkoušeno, určitě ale uchovávat v ledničce, je tam sice ocet - ten konzervuje, ale viděla bych to na maximálně týden - já jsem v tomhle ale možná až moc úzkostlivá, těší mě, že vám chutná
30. 9. 2015 17:26
Je to výborné,ale má dotaz jak dlouho to můžu uchovat,když se to nezavařuje?
1. 10. 2013 16:11
Mám další várku, sice upravenou dle našich chutí, ale je to
22. 9. 2012 21:09
Včera jsem toto čatní dělala a přijde mi moc dobré. Jen půl lžičky chilli je na mě moc, příště musím dát míň. Ale chlapům to bude chutnat. Taky doporučuju dát tak poloviční dávku octa. Každopádně díky za recept
27. 9. 2011 16:39
Už na tom pracuji, je to a hlavně vypadá velice a víte, proč, že si to sama dusím, pak si nandám do skleniček a pak jenom "bužírujeme"
20. 10. 2009 11:45
Musela jsem vyzkoušet a musím říct, že je to moc super, sice místo kari jsem měla jen kurkumu a místo chilli jsem dala jen papriku, nejíme moc ostré i tak to bylo moc vynikající. Doporučuji všem, co neví co s kyselejšími, nebo jinak nekonzumovatelnými jablky :o))
11. 7. 2009 10:03
A tady díky podobným receptům vidím zase jinou variantu a taky zajímavou! Dokonce bych řekla, že je trochu přijatelnější, než od Terezky, protože tady není to kaenské koření, nebo, jak se to píše a které není zrovna běžně vidět, nebo jsem slepá
29. 12. 2008 14:49
Tak jsem si to dneska doma vyzkušel udělat a je to vynikající a jednoduchý akorát sem to možná trošku přehnal s tim octem
24. 10. 2008 07:28
Čatní môžete ako studenú korenenú omáčku použiť v podstate všade tam, kde by ste použili horčicu. Ku grilovanému, pečenému mäsu, k údeninám, k teplým, ale aj studeným mäsám.
23. 10. 2008 17:49
23. 10. 2008 17:30
Evičko - nám to nejvíce chutná ke grilovanému masu
23. 10. 2008 17:30
no určitě zázvor taky dělá dobře. A jinak Evičko jako příloha k jakémukoliv masu a i třeba k obyčejnému párku nebo klobáse místo hořčice. Já tím třeba pečený plátek obložím, navrším a pak už jen přílohu. Je to výborná obměna. Jinak Maris má pravdu, těch variací je ....... a můžete to vlastně udělat z čehokoliv.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 12 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 18 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 10 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Letní jablka: Dozrávají uprostřed léta a jsou typická lahodnou nakyslou chutí a krátkou trvanlivostí
Asijská kuchyně: To nejlepší z jejich regionů. Ochutnali jste už krevety v tempuře nebo pekingskou kachnu?
Oloupaná jablka se hodí do některých moučníků a chystáme je malým dětem. K loupání nám stačí ostrý nožík nebo škrabka
Další recepty
Tématické fráze: čatní z jablek čatní k masu jablkove chutney čatný z jablek jablkové čatní-recepty čatní z rajčat a jablek jablkový ocet jablečné čatní jablecne chutney jablečné čatný cuketové čatní k čemu čatní jablkové zavařeniny cesnekove catni chutney z jablek chatní z jablek chatny z jablek recept na čatní z jablek částní z jablek jak se dela catni
Suroviny: jablko, cibule, česnek, ocet, cukr, sůl, skořice, koření kari, chilli
Jablkové čatní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Av
19 názorů