Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Suroviny
Porce: 4 záviny
Nutriční hodnoty
Energie | 15 841 kJ / 3 786 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,80 g |
Tuky | 181,80 g |
Vláknina | 19,80 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 1,11 g |
Sůl | 2,15 g |
Sacharidy | 458,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento závin peču už dobře 15 let a je u nás velmi oblíbený. Recept mám z knihy 234 x jablko v kuchyni a je to má nejoblíbenější kuchařka na zpracování podzimní úrody.
Závin je první den krásně křehký a kdo má rád těsto vláčnější, stačí ho nechat pár hodin uležet, či upéct den předem. U nás se sní většinou už v té křehké verzi...;-).
Bezvaječný závin v tomto poměru surovin jsem tu nenašla, tak ho přidávám.
Rebeko, konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem ten slíbený recept na štrúdl - omlouvám se, za tak dlouhou dodací lhůtu a doufám, že Ti bude po upečení chutnat:-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 10. 2012 13:45
Mirko, dnes jsem tvoje-moje štrúdlíky upekla.. já věděla, když jsem ti jako první dávala bodík, že to bude dobrota.. a taky že ano
s těstem se velmi dobře pracovalo, pořád jsem sice nechápala absenci vajec, ale ve výsledku je štrúdlík krásně křupavý, voňavý a tááák dobrý zařazuji do svého štrúdlího repertoáru i tento tvůj recept.. nejčastěji dělám yanulliny "strakoničáky", ale tyto jim zdatně konkorují
P.S. mám t.č. domácí máslíčko, tak jsem s ním pokapala i jablka uvnitř a po upečení štrúdlů jsem máslo vyškvařila do voňavorůžova, přidala trochu rumu a štrúdlíky tímto rumovým máslem potřela.. no mana nebeská
posílám veliký dík a obrázky, nevadí-li
s těstem se velmi dobře pracovalo, pořád jsem sice nechápala absenci vajec, ale ve výsledku je štrúdlík krásně křupavý, voňavý a tááák dobrý zařazuji do svého štrúdlího repertoáru i tento tvůj recept.. nejčastěji dělám yanulliny "strakoničáky", ale tyto jim zdatně konkorují
P.S. mám t.č. domácí máslíčko, tak jsem s ním pokapala i jablka uvnitř a po upečení štrúdlů jsem máslo vyškvařila do voňavorůžova, přidala trochu rumu a štrúdlíky tímto rumovým máslem potřela.. no mana nebeská
posílám veliký dík a obrázky, nevadí-li
10. 10. 2012 21:01
štrůdlík vypadá nádherně, krásné foto i rcp+bodík
10. 10. 2012 11:25
a pro mne nic? fakt nádherný!
10. 10. 2012 11:15
Miruš, krásný štrůdlík, o víkendu se na něj už chystám. Tak vyzkouším ten Tvůj, Rebece věnovaný. +
10. 10. 2012 09:36
no ten musí být těsto je po upečení křehké že dělám se stoprocentním tukem pivní a je křehký, takže také zkusím teď u nás ovšem vede "Strakonický"
9. 10. 2012 19:53
hmmmmmmmm
9. 10. 2012 16:58
Nádhera vyzkouším hned o víkendu jablíčka jsou
Miruš, kdes tak dlouho byla
Miruš, kdes tak dlouho byla
9. 10. 2012 16:23
krásný štrůdlík- zrovna jsem se ponořila do Topek , protože mě honí mlsná a začala jablíčková sezona- a narazila jsem na Tvůj suprový receptík na štrůdlík- ukládám a vyzkouším jinak posílám bodíka a ještě by to chtělo alespoň dalších 10 ta krásný fotopostup.
9. 10. 2012 14:58
mirca75: ještě jsem zapomněla napsat, ta prdelka na třetí fotce, je prostě božíí já vždycky všechny okraje sež.. no co sama vinu, sama spapááám
9. 10. 2012 14:49
Nádhera Mirko, taky mám radost, že Tě opět vidím. Moc mám ráda Tvé recepty, postupy a krásné fotky. Už jsem jich podle Tebe vyzkoušela několik a nikdy mě nezklamaly. tento určitě vyzkouším
9. 10. 2012 13:55
Miruš,takový krásný štrůdlík nemají ani v cukrárněKrásně popsaný receptík včetně fotopostupu+5
9. 10. 2012 12:53
Moc pěkný fotopostup i popis receptu . Věřím, že štrúdl je výborný a hned se po něm "zapráší".
9. 10. 2012 12:00
Perfektní a ukládám do oblíbených
9. 10. 2012 11:18
Magdalenko, moc ráda Tě vidím a potěší mě, když rcp. vyzkoušíš.
Olahok(neregi.) děkuju. Pro Simonku se opravdu krásně fotilo, protože její recepty byly moc dobré. Škoda, že už jí tu nevídám... Ale stejně dobře se mi fotilo i pro Magdalenku a jiné uživatelky, protože jejich recepty stály vždy za to.
Olahok(neregi.) děkuju. Pro Simonku se opravdu krásně fotilo, protože její recepty byly moc dobré. Škoda, že už jí tu nevídám... Ale stejně dobře se mi fotilo i pro Magdalenku a jiné uživatelky, protože jejich recepty stály vždy za to.
9. 10. 2012 10:48
Též jsem ráda, že jste opět na TOPkách s Vašimi bezva recepty a skvostnými fotkami. Odzkoušela jsem Váš "Medový s jablky", který jste Simonce tak excelentně nafotila.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 3 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 24 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 25 minutami
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 25 minutami
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 29 minutami
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 35 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 1 hodinou
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 2 hodinami
Medové máslo
marekbertha uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší jahodové koláče. Letní recepty na buchty s pudinkem, tvarohem nebo jogurtem
Jak připravit nejlepší jahodové knedlíky. Oblíbené recepty z kynutého, tvarohového a odpalovaného těsta
Gastro glosa: Zavřené obchody o Velikonocích nemá smysl řešit. Žádný potravinový armagedon se nekoná
Další recepty
Tématické fráze: ztužený tuk iva těsto ze ztuženého tuku štrůdl ze ztuženého tuku ztužený tuk závin ze 100% tuku jablečný závin ze stoprocentního tuku štrůdl ze stoprocentního tuku závin se ztuženým tukem jablkový závin jablkovy koláč se stoprocentním tukem ztužený tuk na pečení jablečný závin se ztuženým tukem jablkový závin ztužený tuk ztužený tuky na pečení závin ztužený tuk bezvaječný štrůdl jablečný závin ze ztuženého tuku jablecny zavin se stuzenym tukem závin ze 100%tuku bezvajecne testo zavin
Suroviny: mouka polohrubá, tuk ztužený, olej, mléko, sůl, jablko, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka, máslo, máslo
Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gM66
18 názorů