Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 10. 2012 17:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sylva01 Sylva01

22. 2. 2014 10:26

Tuhle omáčku jsem kdysi koupila i v Kauflandu, v malinko jiném balení ;-)

katahorejsii katahorejsii

22. 2. 2014 10:06

katahorejsii:Přihlašte se do prostřeno at se něco přiučíme :-))

katahorejsii katahorejsii

22. 2. 2014 10:03

Jajek :že sem vůbec lezete ,když Vám to nevoní:-p:-))

Jajek

22. 2. 2014 00:49

Anna Kocikova:
Lídl a jiné rádoby obchodní řetězce nenavštěvuji ten pepř tu omáčku ani nevyděl je to jedna velká chemie ani bych se tím nechlubyl.Jinač hrachová kaše a řízek to musí být dobrý.A máslo kupujete taky v Lídlu ??? no to bych se už bál o svoje zdraví.Nic ve zlém tohle je u mě skrytá reklama a to je špatné a nebo jste hrdá na to že doma krmíte rodimu ečkama jedno s toho to bude.Jestli by jste chtěla více info ozvěte se rád vám je pošlu a ne jen o lídlu. A ještě jedna rada jak se dá udělat česneková pasta .to se namačká oloupaný česnek a prolisuje se, potom se utře se solí a můžete potřít řízky a obalit v trojobalu je to taky dobrý a vím co jsem do toho dal Přeji příjemný zbytek života

1974andrea 1974andrea

21. 2. 2014 14:50

milan novotny:Opravdu přínosný komentář:-S

milan novotny

21. 2. 2014 14:40

vekej rizek je nesmysl ,lepsi dat si tri mensi veprovej,teleci a seksnej z michanyho mletyho (hovezi-skopovy)od turka z Neustadtu:-));-)

Nikina Nikina

27. 10. 2013 17:53

Anna Kocikova: :-D:-D:-D To za prvé a za druhé je určitě "za trest" týden bez večeře, tak závidí velký řízek :-D Stejně si myslím, že se přepsal a měl se jmenovat Neurotik :-D

spagetka spagetka

27. 10. 2013 17:33

Anna Kocikova: já už to Niki v SZ vysvětlila, že to nemá cenu ;-);-):-D:-D:-D:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

27. 10. 2013 17:30

Neurokiss:Nééé:-Okečupem z Lídlu nééé:-!Jedině domácím,který si sama dělám;-):-p
Neuro...kdybych věděla,jak se pepřová omáčka dělá,tak ji nebudu kupovat v Lidlu,ale vyrobím si ji sama:-D:-D Kdyby byla zakoupena v Kauflandu,nebo jiném marketu,tak opět uvedu v jakém;-)
U svýcn receptů mám ve zvyku uvádět ve kterém obchodě jsem méně známější suroviny nakoupila a uživatelé,kteří pročítají pozorně recept včetně popisků pod fotkama se dozvědí dokonce i tu zanačku,kterou jsem použila. Nakonec i méně chápavý čtenář v surovinách tu poznámku"viz foto"vidí a pokud má zájem o recept a né o zbytečné prudění,tak se podívá;-)
Když si budete připravovat řízek,klidně tam"plácněte"nastrouhaný křen promíchaný s trochou povoleného másla,pak zabalte do závitku,obalte v trojobalu a pozvolna smažte.Bude to také velice chutná varianta řízku:yes:
Rcepty,které jsou tady vkládané jsou pro inspiraci druhým a je už pak na každám,jak a s čím si to dále připraví:-)Někomu chutná chleba s máslem a posypaný nasekanou pažitkou,někomu chutná máslem namazaný chleba posypaný moučkovým cukrem:-*Kolik lidí,tolik chutí:-)
Děkuji Vám za čas,který jste věnoval/a na přečtení receptu i za napsané komentáře:-K


Nikina:Že Tě to Nikouši bere:-*Co víš,třeba musí doma držet hubu:-SNejspíš by po ní dostal,kdyby ji otevřel:-D:-D

Nikina Nikina

27. 10. 2013 13:38

Neurokiss: a už toho mám dost. Co je Vám do toho, co kdo jí, vaří, co kde kupuje nebo co se komu líbí. My také nekontrolujeme, co Vy si strkáte do úst. Jestli si potřebujete vylít zlost, vylévejte si jí někde jinde, tady na to nikdo zvědavý není. A jestli je Váš život tak bezútěšný, že musíte prudit na internetu, tak je mi Vás upřímně líto.

Neurokiss

27. 10. 2013 13:11

Navíc, všichni jste hotoví z řízku přes celý talířek... No já jsem z toho taky celý paf... Koupit pořádnou flákotu masa a řádně ji naklepat, taky aby řízek byl přes celý talířek, to je pro mě říše fantazie a nereálna, chce to fakt velký potlesk autorce, která jest tak dobrou a zodpovědnou kuchařkou, že nakupuje polotovary k vaření jen v Lidlu... Měli bychom ji ocenit nějakou kulinářskou cenou... A aby tento počin měl váhu, pozveme Pohlreicha, on nám to posvětí... :-)

Neurokiss

27. 10. 2013 13:02

Toto má být seriozní recept? Je to docela obyčejný řízek, potřený pepřovou omáčkou, takže si autor mohl dát tu práci a ozřejmit, jak se pepřová omáčka dělá a ne nás odbýt, tím že si pepřovku máme zajít koupit do Lídlu... Za prvé ji v Lídlu zrovna mít nemusí, za druhé tam můžou mít dva druhy pepřové omáčky("omáčka z Lidlu" není název značky), za třetí takový recept umí každý idiot, nahňápat něco ze sklenice s lákavou etiketou na maso a obalit v trojobale... Měl bych taky jeden recept: Vepřové maso naklepejte, opepřete, osolte a zlehka potřete kečupem (jedině z Lidlu), obalte v trojobale a můžete dát smažit... Paráda, ne?:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 1. 2013 21:06

Láďa:U nás se řízky vždy naklepávaly,v restauracích také;-)Ale vy si to klidně připravte tak,aby jste si pochutnal:-)

Láďa

17. 1. 2013 00:32

Eliza:
U nás v Argentině ještě i dnes.
A hovězí, žádná vepřová kýta a v jedném kuse.

Proč krájíte řízek tak tlustě?
Když je tak 5-7 mm, není třeba nic naklepávat a je šťavnatější.

AniCiz

6. 1. 2013 14:02

Aničko,děkuji moc za rychlou odpověď:-K:-K:-K

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky

Suroviny: kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ