Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Patří vepřové řízky k vašim oblíbeným jídlům? Aby se rozplývaly na jazyku, je potřeba víc než jen koupit maso, obalit v trojobalu a osmažit. Pokud toužíte po měkoučkých a šťavnatých řízcích, zkuste postup v našem receptu, kterým se řídily už naše babičky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 14 min Doba tepelné úpravy: 16 min bez doby odležení

30 min (14 min příprava + 16 min tepelná úprava, bez doby odležení)

4. 10. 2012 17:08

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řízky nejsou nic neznámého. Ale když se nám podaří uříznout hezký plát tak, že zařízneme do masa cca 3 cm, nedořízneme a druhý plát stejně široký uřízneme dokonce, rozklepeme do stran, máme řízek na celý talíř. Já dělávám řízky z krkovice, ale připravený z kýty a jen na másle chutná jako“vídeňský“a lehounce potřený pepřovou omáčkou je krásně křehký a šťavnatý.

Přílohu jsem dělala podobnou, co zde má uvedenou Marishttp://www.toprecepty.cz/recept/15310-dynovo-bramb...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eva

8. 7. 2016 19:55

bublinka: když kýtu , tak na řízky ořech, šťavnaté maso. :-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 6. 2016 18:03

bublinka: Krkovička je na řízky nejlepší:yes:Jsou křehké a šťavnaté.U těch se mi nikdy nestalo,že by byly tvrdé:-)

bublinka

25. 6. 2016 19:26

Nedávno jsem dělala řízky z kýty, byly na pohled jako malované, ale...byly tvrdé jako podrážka, tak nevím, příště asi jen z krkovičky.

Anna Kocikova Anna Kocikova

30. 4. 2016 12:27

Dagmar Nováková: přepuštěné máslo i já ráda používám,ale zásoba došla:-(

Dagmar Nováková

29. 4. 2016 14:31

Doporučuji na smažení místo čerstvého másla použít tzv. šmorcl, neboli přepuštěné máslo. Vůbec se nepřipaluje, a chutná to , až se strávníkům dělají boule za ušima.

Anna Kocikova Anna Kocikova

4. 4. 2016 15:50

Děkujiza komentáře i za dotazy:-K
Ano,lze použít i kuřecí maso(zkoušela jsem i na velice tenké plátky hovězí zadní-dosmažovala jsem v troubě cca 30minut).
Většinou dělávám,nasolené,malinko opepřené řízky"klasiku"obyčejný trojobal.Měla jsem k dispozici načatou zmíněnou omáčku,byl to jen můj nápad,ale opravdu se nikdo nemusí přesně držet stanovených surovin:-)Je to jen o chuti a fantazii každého kuchaře:-K
Řízek také můžete obalit v nadrtěných brambor.lupíncích,nebo jen v těstíčku.Prostě řízek ix krát jnak:-)

Petra

4. 4. 2016 12:03

mňam mňam, určitě vyzkouším, pepřovou omáčku z lidlu nemám ale dám jinou :)

alešLukša

4. 4. 2016 09:05

Opravdu minutkový...za minutku byl fuč

Jitka

2. 4. 2016 16:37

Vídeňský řízek je z telecího masa, tudíž nemůže chutnat jako z vepřového masa, ale preferuji taky krkovici, není tak suchá. :-D

maja f maja f

4. 4. 2015 11:17

Vypadá to dobře, šlo by to i z kuřecího masa?

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 2. 2014 20:12

hosta:Jituš,také jsem o tom kdysi slyšela a v nějakém televizním pořadu to bylo dokonce názorně předvedeno.Ale znám lidi,kterým nepomohlo ani to:-)
Díky:-K

hosta hosta

22. 2. 2014 23:35

Miluju řízky:-! A tenhle - ten teda je akorát pro mne:yes:
Prý když se z česneku vyndá střed, ze kterého v zemi vyráží stonek, nedráždí ani žlučníkáře - údajně:-D

Anna Kocikova Anna Kocikova

22. 2. 2014 19:29

Jajek :Jajeku,Ondro,pekaři,Jarku,Kamile...nebo jak se vlastně jmenujete:-D:-DDíky za Váš komentář,který je opravdu pastvou pro ČJ:-DTaké děkuji za zájem o zdraví mé rodiny.To se v dnešní době už moc nevidí;-)
Já zase nevidím tu hrachovou kaši,kde jste k ní přišel:-O
Též děkuji za návod,jak udělat česnekovou pastu:-DProtože mnohým nedělá čerstvý česnek dobře,uvedla jsem sušený,který je jemnější...Ale nakonec já se tady nemusím zpovídat,proč uvádím ty,či oné suroviny.
Vždyť Vám katahorejsí napsala,když Vám to nevoní,tak tu nelezte:-D

Vašku:-D:-D:-K

Všem děkuji za názor a komentáře:-K

vašek

22. 2. 2014 15:01

katahorejsii: Jajek bude jen hloupý(a to není urážka, ukázal to sám ve svém příspěvku) prudič.

katahorejsii:

vašek

22. 2. 2014 14:59

Jajek : Jestli jsi takový znalec, jak umíš česky, tak bych ti doporučil raději nikoho nekritizovat. Já bych se zase "nechluyl" tím, co jsem "vyděl" ve tvém příspěvku: "ten pepř tu omáčku ani nevyděl je to jedna velká chemie ani bych se tím nechlubyl.";-(;-(

Jajek :

1 2 3 4 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažený vepřový řízek pohlreich vepřový řízek v trojobalu vepřový řízek vídeňský řízek podle pohlreicha smažený řízek vepřový v trojobalu jak správně smažit řízky jak správně smažit řízek jak ohřát řízek jak ohřát řízky rizek podle pohlreicha smažený vepřový řízek na másle veprove rizky v trojobalu trojobal na řízek vídenský vepřový řízek vepřový řízek na másle jak ohrat smazeny rizek řízek pro žlučníkáře trojobal na řízky jak nejlepe ohrat rizky jak nejlépe smažit řízky

Suroviny: kýta vepřová, sůl, česnek sušený, máslo, mouka hladká, vejce, strouhanka

TopRecepty.cz

"Minutkový" vepřový řízek speciál

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WoWJ