Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arabský pita chléb

Arabský chléb pita je tradiční chléb, který se v našich zemích velmi rychle zabydlel díky jenom mnoha variantám využití v kuchyni. Může být přílohou i hlavním jídlem. To pokud pitu naplníme salátem, masem či uzeninou. Prostě všestranný pokrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 5 min + doba kynutí 10 minut

20 min (15 min příprava + 5 min tepelná úprava, + doba kynutí 10 minut)

3. 10. 2012 12:33

Suroviny pro 16

16

Nutriční hodnoty

Energie16 180 kJ / 3 867 kcal
Bílkoviny119,50 g
Tuky41,65 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,00 g
Sacharidy736,29 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Arabsky chleb muzeme dale plnit napr. gyrosem nebo jinou masovou smesi, salaty a dresinky.

Chleb je mozne skladovat v mraznicce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janulle

16. 1. 2019 17:51

Před chvílí dopečeno. Nafoukly se všechny a uvnitř vznikla krásná kapsa. Nevěřila jsem,že se to tak pěkně povede. Dělala jsem z poloviční várky, na 500g mouky jsem dala 20g čerstvých kvasnic.Vzniklo 8 kousků asi po 100g. Pekla jsem na 230°C na mřížce 5 minut. Super:yes:Posílám bod a ukládám. Dnes bude na večeři:-K

Petra

13. 8. 2017 08:20

Tak pita vyzkoušena :)upečená jen z hladke mouky a místo sušeného jsem dala půl kostky normálního droždí.. Nenafoukly se!Ale to mi nevadinechtela jsem je ničím plnit.
Muž Pochází z Řecka a chléb jsem upekla právě k řeckým chuťovkám a sklidil velký úspěch.

veverka amanda

16. 5. 2016 00:30

včera jsem vyzkoušela - výborný recept - moc hezky se chlebíky povedly a chutnají skvěle, dávám bodík <3<3<3

aisha

5. 11. 2013 11:10

Daranea: To bude zřejmě tou celozrnnou moukou. Taky ji nekdy pridavam a placky se tak nenafouknou jako pouze u hl.mouky. Diky za vyzkoušení...;-)

Daranea Daranea

19. 9. 2013 20:33

Tak jsem pekla, dala jsem více celozrnné mouky a ani jedna placka se nenafoukla, ale protože mi to bylo jedno, nechtěla jsem je ničím plnit, tak jsem byla spokojená. S těstem se mi moc hezky pracovalo a výsledek je vynikající :-p

aisha

1. 5. 2013 21:20

miska: Ten horky plech je v poradku, musi byt opravdu hodne teply. Nekdo pece i na mrizce. Mozna bych zkusila malicko zvysit teplotu na 230, cimz by se oteviranim trouby teplota snizila tak na tech 210 - 220 stupnu a pracovat opravdu rychle. A zkuste do testa pridat o krapet vice vody, tak 20 ml, testo bude pruznejsi a pri valeni ho nechat trochu vyssi...:-K:-K

miska

1. 5. 2013 18:56

aisha: Díky za odpověď!
V troubě, asi na 220°, nic jiného na pečení nemám:) Nemohlo by to být tím, že jsem placky dávala na úplně horký plech a že se třeba trouba tím přendáváním plechů atd. vychladila? Pita je údajně citlivá na to, aby se pekla opravdu v horku. Co myslíte? Díky m.

aisha

28. 4. 2013 20:56

miska: To me mrzi, vubec netusim, cim by to mohlo byt..ja pecu dost casto, obcas se mi nejaka ta placka nenafoukne, ale spise se vsechny povedou. Jak jste placky pekla? V troube nebo remosce?

miska

28. 4. 2013 20:27

Postupovala jsem přesně podle receptu, ale ani jedna placka se nenafoukla - čím to? Když se překrojí, není uvnitř ani náznak, že by se uprostřed chtěla udělat dutina. Jinak těsto pěkne vykynulo, dá se to takhle jíst, i je to trochu tužší, než jsem jedla v Izraeli od domorodců. Poradí někdo, co dělám špatně? dík

Nadja Nadja

2. 2. 2013 02:55

aisha: děkuji

aisha

1. 2. 2013 15:56

Nadja: Tak to jsem nikdy nezkousela..zamrazuji pouze hotovy chleb.

Nadja Nadja

1. 2. 2013 15:52

aisha: zkoušela jsi zamrazit těsto před pečením - jednotlivé bochánky nebo už rozválené placky :-?

aisha

21. 1. 2013 14:54

magdalenka: To se obcas stane kazdemu, mne take. Cim to muze byt, netusim. Ptala jsem se mistnich a pry je normalni, kdyz se to nekdy stane :-K:-K

magdalenka magdalenka

21. 1. 2013 13:47

aisha:Ahoj, včera som zas piekla. Mala som 15 ks, z toho 2 kusy sa mi nenafúkli. Postup výroby - logicky - som mala rovnaký. Len ma zaujíma, prečo asi? Stáva sa to aj iným? Dík.

aisha

5. 1. 2013 22:12

chocolate: Moc dekuji..:-K

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pita chleba pita chleb chléb pita recept recept na pita chleba pita chleb recept pita chleba recept chléb pita recept na chléb pita recept pita domaci arabsky chleb pita chleba bez droždí čím naplnit pita chléb recept na pita chléb pita pita chleba s česnekem pita chléb bez droždí arabské recepty pita recept recepty pita chléb recept pita chleba

Suroviny: mouka hladká, voda, droždí sušené, sůl, olej olivový, cukr

TopRecepty.cz

Arabský pita chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zYqY