Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vaječný koňak

Připravte si vynikající domácí likér, který se hodí nejen pro slavnostní příležitosti, ale potěší a zahřeje jako dárek v pěkné láhvi. Nejlepší je odleželý, ale věřte, že se vypije mnohem dříve.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min Bez doby chlazení

20 min (20 min příprava, Bez doby chlazení)

28. 9. 2008 17:55

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 889 kJ / 930 kcal
Bílkoviny14,72 g
Tuky25,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy7,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kristyna

13. 12. 2008 18:35

Tuzemak v Americe - nasla jsem alespon prijatelnou nahradu. Jmenuje se to "Imitation Rum Extract" od McCornick a da se to koupit napr. ve Walmartu v sekci koreni. Konak je vyborny z normalni vodky a ten extrakt tomu doda rumovou vuni.

Helena

5. 12. 2008 08:30

Taky se uz snazim dlouho najit tuzemak v americe. Ta vune se neda nahradit.

jirka

4. 12. 2008 21:41

na pisemi nekdo jak se dela vajecny konak v pare

Drobek Drobek

5. 10. 2008 20:08

No abych pravdu řek, o dobrém jídle nemají ani ponětí. V obchodě je k přehlédnutí asi dvacet druhů hořčice, ale plnotučné nebo kremžské se žádná nemůže ani ve snu přirovnat. O chlebu už ani nemluvě.;-(

Hella Hella (moderátorka)

5. 10. 2008 08:08

to Drobek, máš pravdu, Je u nás v Čechách pár věcí, které si nostalgicky nedáme vzít a nad kterými se gurmán otřese. Nejen náš umělý "rum", ale taky třeba černý kafe atd... co tam za mořem vědí o našich chutích;-)

Drobek Drobek

5. 10. 2008 00:39

Ale jo, to kondenzované mléko není problém, to byl spíš vtip, ovšem s tím tuzemákem to myslím smrtelně vážně.
Žádný ani ten nejlepší nenahradí tu podivnou vůni tuzemáku, žádný rum byť sebevzácnější nenavoní čaj, nebo vánoční pečení, či právě ten vaječňák jako tuzemák.
A že si je z čeho vybírat, ale ta levná vůně chemické tresti přidávané do bramborového lihu, k tomu barvivo z cukerného kuléru, to se nedá originát¨ly z Karibiku či z Indie nahradit.:-((

vybusna vybusna

29. 9. 2008 12:39

jeda moja...ved kondenzovane mlieko v plechovkach je zaklad kazdej humanitarnej pomoci....zatial vsade v kazdej krajine ho mali...no...tak som sa asi mylila....

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 9. 2008 11:48

vybusna,nejsem si úplně jistá,jestli tatru mají úplně všude a když,tak možná pod jiným názvem.Mám sestru v Kanadě a taky se mne ptala,co to je tatra,když jsem jí poslala nějaké recepty.Neví ani,co je to salko,ale to celkem pochopila,když jsem jí napsala,že slazené mléko,ale tatra-prý,segra,to je snad náklaďák,ne?:-)):-DJasně,že to nemyslela vážně,ale pak psala,že to nemůže nikde sehnat,tak snad v Americe...;-)

vybusna vybusna

28. 9. 2008 22:21

no drobek....to mas blbe..;-)
tatra je kondenzovane nesladene mlieko...to maju v kazdej krajine na svete, salko je zas sladene ....tak s tym si rady asi nedas....mozno si pozri na webe niekde , co salko obsahuje...a podla toho sa orientuj v obchode...neverim, zeby to v amerike nemali.....aspon nieco podobne...nuz a rum...tak caribsky hnedy rum....nehnevaj sa, ale ten nas tuzemak....ten mu nesiaha ani po paty...z toho je skoda ten vajecnak aj robit..

Drobek Drobek

28. 9. 2008 22:00

Někdo se asi splet, ja receptu dal jedničku a hned to poskočilo na znamku 2.;-)
Libi se mi jednoduchost připravy, i když zatím marně dumám čím v Americe nahradím Tatru, Salko a hlavně vonný tuzemský rum.:-))

vybusna vybusna

28. 9. 2008 20:27

preco znamka 3? uplne vazne by ma zaujimal dovod. ja to samozrejme vechodnotiaceho, ale chcela by som vediet, co je v tom recepte zle. chcem urobit domaci vajecny konak a zbieram nazory, aky je najlepsi...takze prosim....preco 3?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vaječný koňak vajecny konak recept vánoční vaječný koňak vaječný koňak za studena recept na vajecny konak domaci vajecnak jak dlouho vydrží vaječný konak jak se dělá vaječný koňak domaci vajecny konak vaječný koňak z vodky jak dlouho vydrží domáci vaječný koňak vánoční koňak vánoční vaječný koňak recept recept vajecny konak vařený vaječný koňak vaječný konak bez rumu vaječný konak se salkem vaječný koňak top recepty vajecny konak domaci vajecny konak vareny

Suroviny: žloutek, mléko tatra, mléko salko, rum

TopRecepty.cz

Vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWLM