Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování v myčce

Moderní kuchyňské spotřebiče nám umí velmi ulehčit práci. Věděli jste, že kromě mytí nádobí můžete myčku využít i k zavařování? Je to snadné, nepotřebujete speciální hrnec ani teploměr. V myčce zavaříte nejen zeleninu a ovoce, ale také houby i maso.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min dle délky programu myčky

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava, dle délky programu myčky)

16. 7. 2012 23:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dost jsem o tomto druhu zavařování četla na netu, letos jsem to vyzkoušela. Největší problém mi dělalo naskládat do myčky sklenice tak, aby stály rovně.

Pokud k zavařovaným sklenicím přidáte i nádobí, nevkládejte žádné mycí tablety ani jiné chemikálie!

Počítejte s tím, že pokud dáte do myčky větší množství sklenic, doba "mycího" programu se prodlouží. Na obrázku je právě otevřená myčka se zavařenými 24 sklenicemi, doba programu se prodloužila o 1/3 času.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

28. 8. 2013 12:41

spagetka: Tipujem 1975...počas letných stredoškolských prázdnin, celý júl. Zo školy sme tam boli makať.:-D Trochu od ruky.:-))

spagetka spagetka

28. 8. 2013 12:17

magdalenka:Magdi, Ústí nad Labem, že jo? Na koleji jsem bydlela a konzervárna byla cca 15 minut odtamtud, prosímtě, kde ty ses tam "vyguglila";-);-):-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

28. 8. 2013 12:10

Hella: ja si z tej brigády veľa nepamätám, predsa sú to roky.:-D Spracúval sa vtedy hlavne hrach - do plechoviek, uhorky do skla, alebo mäsové konzervy - to sme pri páse vážili surové mäso a pchali do plechoviek - spomínam na dorezané prsty od okraja plechovky. Bývali sme v nejakom vysokoškolskom internáte, do konzerárne sme chodili peši, tak to bolo asi blízko. Po rokoch som tam bola - teda v Ústí, ale mám dojem, akoby som bola v inom meste, všetko je iné... ;-)

Hella Hella

28. 8. 2013 11:44

Hella Hella

28. 8. 2013 11:44

senky: Díky za poznatek, člověk se musí celý život učit ;-)

senky senky

27. 8. 2013 19:02

Vloni jsem podle tohoto návodu zavařila plnou myčku sklenic s okurky:yes::yes: nic jsem neobracela, všechny drží (poslední kousky jsou ještě v komoře), víčka používám už jen šrubovací. Obracím pouze marmelády, povidla atd, tedy to, co se už nesteriluje a nikdy se nic nezkazilo.

Hella Hella

27. 8. 2013 17:34

magdalenka: Tož děkuji za poznatek. Kdeže je Ústecká Fruta... Poblíž Ústí jsem se narodila a později tam i 20 let bydlela...

magdalenka magdalenka

27. 8. 2013 16:06

Hella:Kedysi som neprevracala hore dnom, lebo som nevedela, že sa to má...:-D
Ako stredoškoláčka som bola na brigáde v konzervárni (Ústí n.L.), tam sa konzervovalo aj do skla (normálne viečka) a po sterilizácii sa nič neotáčalo, (sklenice v takých obrovských "košoch" sa vyťahovali z horúcej vody a nechali chladnúť). Teda nemusí sa otáčať, z toho mi vyplýva...je to asi len pre istotu.;-)

Hella Hella

27. 8. 2013 13:41

Katka: Používám jakákoliv i použitá víčka. Princip zavařování je stejný jako ve v hrnci s vodu. Sklenice se mají překlopit asi na 5 minut, aby se vysterilizoval vzduch mezi obsahem a víčkem sklenice. Nemám zkušenosti s tím když se to neudělá. Jestli někdo neobrací sklenice, ať se tedy ozve se svými zkušenostmi. S okurkami bych si na to možná troufla, to není taková škoda pak vyhodit když zkvasí, ale s ovocem radši ne.

Katka

25. 8. 2013 15:01

ahoj, tak by mě jen zajímalo, když budu zavařovat přes noc ... tak nevadí, že by sklenice neotočim jo ? ani to vlastně neni možné, když budu spát:-D. a ráno už budou studené ... mahou to být i nejen šroubovací víčka i ty druhé?

magdalenka magdalenka

12. 8. 2013 20:49

Hella::-K

Hella Hella

12. 8. 2013 12:54

magdalenka: To to opravdu neporadím. Na okurky by to asi stačilo, ale ostatní ovoce, to bych se bála a zavařila ho jinak.

magdalenka magdalenka

12. 8. 2013 11:08

Ahoj Hel, prosím, ja mám na umývačke maximálnu teplotu 65 stupňov. To asi nestačí, nevieš mi poradiť?

Hella Hella

29. 8. 2012 18:29

honza: Kdyby všichni lidi na světě mysleli jako ty a tobě podobní, tak dodnes sedíme v jeskyni s pazourkem...a místo do PC bys koukal leda do dáli...

Hella Hella

24. 8. 2012 23:56

ŠMOULA: Co ti mám na tvou invektivu odpovědět...? Stačilo by si přečíst recept http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-... a diskuzi k němu. Všechno je tam, ani tobě by neškodilo se poučit.

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zavařujeme v myčce zavařování v mičce vaření v myčce na nádobí recepty vaření v myčce okurky v myčce jak zavařit okurky v myčce zavařovaní broskve vaření v myčce recepty zavařujeme okurky v myčce okurkol zavařování v elektrické troubě zavařování v pračce zavarovani orechu v mycce zavarovani vaření v myčce na nádobí zavařování švestek zavařování květáku zavařování vmyčce zavarovani ovoce mytí okurek v pračce

Suroviny: zelenina, ovoce

TopRecepty.cz

Zavařování v myčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4Vrn