Kávové slzičky
Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a čokoládové polevě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 22 625 kJ / 5 408 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,08 g |
Tuky | 338,50 g |
Vláknina | 26,25 g |
Cholesterol | 639 mg |
Sodík | 603 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 502,07 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ak má niekto obavy zo surového žĺtku, tak ho vynechá.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 9. 2008 10:55
www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/ybusna, nie, čokoláda na tých vrchných dieloch stuhne, krém dávam na spodný diel a vrchný prilepím, takže prsty sú čisté. Predtým som robila tak ako píšeš, potom som prišla na to, že si to môžem takto uľahčiť. Krémom plním až nakoniec, to robím krémy podľa potreby a všetko naraz naplním, v kľude, bez stresu.
26. 9. 2008 10:54
tak toto je uz v priebehu jedneho dna druhykrat, co sa ma pytaju, co som to za slovo napisala
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkychvlastne....raz som povedala, aby zmietol pavucinu z plafona...a nezdalo sa mi, ze sa obzera okolo seba a pod stol
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkychvlastne....raz som povedala, aby zmietol pavucinu z plafona...a nezdalo sa mi, ze sa obzera okolo seba a pod stol
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...
26. 9. 2008 10:52
Janka, rajnička je menší kastrólik s jednou dlhou rúčkou.
26. 9. 2008 10:38
vybusna,co je to prosim te "rajnicka"Asi nějaká nádoba,že,to je krása ta československá řeč!A to jsem si myslela,že slovensky mluvím bravurně! Mám ve Strečně rodinu!
26. 9. 2008 10:34
tejaja, takze ty namacas najprv ten vrchny diel, odlozis ho na prihodnu chvilu a nalepis na krem. a nemas potom na tych cokoladovych kolieskach odtlacky prstov?...vlastne ked namacam kavove zrna, tak mi tam tiez tie prsty neostavaju...ide o zvyk. Ok. Ide o to, ze moja mamicka ako profesionalna cukrarka piekla zakusky na rozne svadby ako fusku. robievali sme to doma 3x do mesiaca, ja som jej pomahala. takze v utorok sme zacali piect, v stredu sme slahali a plnili, vo stvrtok sme dokoncievali, v piatok som to ukladala do ladiciek a mamicka zdobila torty. takze mam to tak nejako zauzivane, ze zdobbenie, polievanie cokoladou je uz len zaverecna bodka. raz si pamatam, ze som doma robila islerky a plnku som nechala vychladnut a az tak priliepala kolieska...ked som to potom polievala cokoladou, tak mi kazde koliesko odpadlo, hresila som pri tom ako pohan. kazdy mame svoj sposob...tak veu.
26. 9. 2008 08:55
Janka, namáčam v čokoláde. Keď je čokoláda správne tekutá, ani riedka, ani tuhá, tak sa to pekne rozleje.
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-Tým pádom mám všetko načas napečené, pekne odležané a hlavne bez stresu na poslednú chvíľu.
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-Tým pádom mám všetko načas napečené, pekne odležané a hlavne bez stresu na poslednú chvíľu.
25. 9. 2008 23:27
jaj a este...neviem ako tejaja, ale ja ten zakusok najprv dokoncim. necham stuhnut do buduceho dna a namacam ich tak, ze su kompletne dohotovene. nidky som nerobila tak, zeby som urobila najprv ten vrchny diel a uz taky cokoladovy lepila na plnku.
25. 9. 2008 23:24
ja osobne ked robim podobny typ zakusku, tak namacam...normalne si pripravim v malej rajnicke cokoladu dostatocne hustu aby mi to nestekalo. vedla si dam plech vylozeny mastnym papierom. ponaram to normalne prstami. ked zakusky vychladnu. poprekladam to na tacku a ten papier nevyhadzujem. pouzijem ho aj 3x. a potom zbytky cokoladovych kvapiek ktore ostanu na prilepene na papiery zhrniem nozom a pouzijem to do okrajkovych guliciek, alebo okrajkovych spiciek. kolobeh je nekonecny, lebo aj tie okrajkove spicky sa musia namacat v cokolade
25. 9. 2008 23:08
aulus.s souhlasím,to je už na pohled jedlé,že?Já jen nikdy nevím,jak to mám udělat,aby ty vrchní části vypadaly tak hezky,jako tady.To mám každou tu slzičku namočit v čokoládě,nebo to namazat nějak štětečkem?
25. 9. 2008 21:21
tejaja, ty slzičky vypadají nádherně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 1 hodinou
Křupavé brambory
Přidáno před 4 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 5 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 13 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 20 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší špenát
simei uvařila před 18 minutami
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 19 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 48 minutami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 54 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 1 hodinou
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 1 hodinou
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 3 hodinami
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Kde skladovat zeleninu? Máme více možností, jak ji uložit, aby vydržela co nejdéle
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: kávové cukroví drobné cukroví recepty kofilové slzičky islerky drobné zákusky recepty kavova zrna recept kavova plnka zákusek kávové zrno cukroví na svadbu kávové zákusky recepty na svadobne zakusky vanocni cukrovi kavove slzicky kávové slzičky s čokoládou svatební zákusky recepty cukroví kávové slzy kavove zrna recepty na drobne cukrovi cukroví kávová zrna kavové slzyčky kavove recepty
Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, ořechy lískové mleté, káva černá, tuk, žloutek, mléko, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk, ořechy lískové mleté, káva černá, čokoláda, tuk ztužený, káva instantní, ořechy lískové
Kávové slzičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2JL
40 názorů