Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávové slzičky

Vyzkoušejte toto výborné, méně známé cukroví z křehkého těsta ochuceného kávou a lískovými ořechy. Vůně kávy propojuje všechny vrstvy, je obsažena i v máslové náplni a čokoládové polevě.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 72 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 12 min + odležení těsta

72 min (60 min příprava + 12 min tepelná úprava, + odležení těsta)

25. 9. 2008 19:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie22 625 kJ / 5 408 kcal
Bílkoviny75,08 g
Tuky338,50 g
Vláknina26,25 g
Cholesterol 639 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy502,07 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Ak má niekto obavy zo surového žĺtku, tak ho vynechá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

26. 9. 2008 10:55

www.skalica.sk/cest_ruch/trdelnik/ybusna, nie, čokoláda na tých vrchných dieloch stuhne, krém dávam na spodný diel a vrchný prilepím, takže prsty sú čisté. Predtým som robila tak ako píšeš, potom som prišla na to, že si to môžem takto uľahčiť. Krémom plním až nakoniec, to robím krémy podľa potreby a všetko naraz naplním, v kľude, bez stresu.

vybusna vybusna

26. 9. 2008 10:54

:-D tak toto je uz v priebehu jedneho dna druhykrat, co sa ma pytaju, co som to za slovo napisala:-D:-D:-D:-D
musim zacat pisat tak, aby ste mi mile damy aj rozumeli. moj cesky manzel mi rozumie vsetko, tak som myslela, ze je to automaticky zrozumitelne pre vsetkych:-)vlastne....raz som povedala, aby zmietol pavucinu z plafona...a nezdalo sa mi, ze sa obzera okolo seba a pod stol:-D
ano rajnicka je mensia nadoba...
http://www.markann.sk/product/rajnicka-s-pokrievko...

tejaja tejaja

26. 9. 2008 10:52

Janka, rajnička je menší kastrólik s jednou dlhou rúčkou.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 9. 2008 10:38

vybusna,co je to prosim te "rajnicka"Asi nějaká nádoba,že,to je krása ta československá řeč!A to jsem si myslela,že slovensky mluvím bravurně!:-D Mám ve Strečně rodinu!;-)

vybusna vybusna

26. 9. 2008 10:34

tejaja, takze ty namacas najprv ten vrchny diel, odlozis ho na prihodnu chvilu a nalepis na krem. a nemas potom na tych cokoladovych kolieskach odtlacky prstov?...vlastne ked namacam kavove zrna, tak mi tam tiez tie prsty neostavaju...ide o zvyk. Ok. Ide o to, ze moja mamicka ako profesionalna cukrarka piekla zakusky na rozne svadby ako fusku. robievali sme to doma 3x do mesiaca, ja som jej pomahala. takze v utorok sme zacali piect, v stredu sme slahali a plnili, vo stvrtok sme dokoncievali, v piatok som to ukladala do ladiciek a mamicka zdobila torty. takze mam to tak nejako zauzivane, ze zdobbenie, polievanie cokoladou je uz len zaverecna bodka. raz si pamatam, ze som doma robila islerky a plnku som nechala vychladnut a az tak priliepala kolieska...ked som to potom polievala cokoladou, tak mi kazde koliesko odpadlo, hresila som pri tom ako pohan. kazdy mame svoj sposob...tak veu.

tejaja tejaja

26. 9. 2008 08:55

Janka, namáčam v čokoláde. Keď je čokoláda správne tekutá, ani riedka, ani tuhá, tak sa to pekne rozleje.
vybusna, robím to týmto spôsobom z praktických dôvodov : samoprve pečiem všetko z cesta, aj iné druhy drobného pečiva. A keďže čokoláde čas neškodí, namáčam najprv polovicu v čokoláde a odložím v krabici do chladu. Krémom plním 2 dni pred sviatkami, aby sa to rozležalo. S krémom to dlho stáť nie je vhodné-:-)Tým pádom mám všetko načas napečené, pekne odležané a hlavne bez stresu na poslednú chvíľu.:-)

vybusna vybusna

25. 9. 2008 23:27

jaj a este...neviem ako tejaja, ale ja ten zakusok najprv dokoncim. necham stuhnut do buduceho dna a namacam ich tak, ze su kompletne dohotovene. nidky som nerobila tak, zeby som urobila najprv ten vrchny diel a uz taky cokoladovy lepila na plnku.

vybusna vybusna

25. 9. 2008 23:24

ja osobne ked robim podobny typ zakusku, tak namacam...normalne si pripravim v malej rajnicke cokoladu dostatocne hustu aby mi to nestekalo. vedla si dam plech vylozeny mastnym papierom. ponaram to normalne prstami. ked zakusky vychladnu. poprekladam to na tacku a ten papier nevyhadzujem. pouzijem ho aj 3x. a potom zbytky cokoladovych kvapiek ktore ostanu na prilepene na papiery zhrniem nozom a pouzijem to do okrajkovych guliciek, alebo okrajkovych spiciek. kolobeh je nekonecny, lebo aj tie okrajkove spicky sa musia namacat v cokolade:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 9. 2008 23:08

aulus.s souhlasím,to je už na pohled jedlé,že?Já jen nikdy nevím,jak to mám udělat,aby ty vrchní části vypadaly tak hezky,jako tady.To mám každou tu slzičku namočit v čokoládě,nebo to namazat nějak štětečkem?:-?:-//

alus.s

25. 9. 2008 21:21

tejaja, ty slzičky vypadají nádherně :yes: :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kávové cukroví drobné cukroví recepty kofilové slzičky islerky drobné zákusky recepty kavova zrna recept kavova plnka zákusek kávové zrno cukroví na svadbu kávové zákusky recepty na svadobne zakusky vanocni cukrovi kavove slzicky kávové slzičky s čokoládou svatební zákusky recepty cukroví kávové slzy kavove zrna recepty na drobne cukrovi cukroví kávová zrna kavové slzyčky kavove recepty

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, cukr moučkový, ořechy lískové mleté, káva černá, tuk, žloutek, mléko, žloutek, cukr moučkový, cukr vanilkový, tuk, ořechy lískové mleté, káva černá, čokoláda, tuk ztužený, káva instantní, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Kávové slzičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2JL