Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Suroviny
Porce: větší dortová forma
Nutriční hodnoty
Energie | 26 308 kJ / 6 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,72 g |
Tuky | 312,48 g |
Vláknina | 32,40 g |
Cholesterol | 1,11 g |
Sodík | 747 mg |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 759,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nejsem na zdobení, což už všichni víte, tak mě za to nebijte ani nepomlouvejte, jinak vám můžu říct, že zákusky jsou díky cuketě krásně vlhké! Vyzkoušejte, těsto se hodí na všechno sladké a cuketová úroda stále pokračuje.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2012 19:59
Dajda:Dajdo, málo sladký je to proto, že u nás nejsou v kurzu přeslazené, nebo víc sladké moučníky jako u tebe. Díky, že jsi vyzkoušela a jsem ráda, že chutnalo
17. 9. 2012 19:44
Upekla jsem na neděli, dala ochutnat kdekomu a sklidila úspěch. Hlavně to nebylo moc sladké a to u nás boduje!!
29. 8. 2012 16:35
dala bych si+9
28. 8. 2012 13:33
No, mňam
27. 8. 2012 20:52
Oskeruska:jj, já to i píšu, že bude asi víc druhů
27. 8. 2012 20:50
+7
27. 8. 2012 20:37
Maris,ja kdysi davno,davno..tak pred vic jak 20lety dostala trosku mleteho kardamomu a byl krasne zluty a krasne vonel..byl zluty stejne jako kurkuma..tak nevim..treba je vic druhu (jako treba paprika ma ruznou barvu
27. 8. 2012 13:27
Bibinka:, jelen zůstane jelenem, tady jsem našla obrázek kardamonu - i mletého. Asi to nevyřešíme
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
http://www.profimedia.cz/fotografie/lusky-kardamon...
Teď jsem ještě našla, že se používají ještě kardamonová semínka, to zelenkavé jsou tobolky, a ta jsou hnědá.
Promiň, že se tady tak rozepisuju, ale opravdu mě zarazilo to množství, protože kardamon je hodně výrazný. Já vím, že už jsi to opravila
27. 8. 2012 13:13
maris: Maris, jaký je tento zelený vevnitř on se pak drtí a asi suší...nevím, techniku neznám, ale je fakt, že už jsem ho viděla i u těch kořenářů, co stávají u marketů a prodávají kde jaké koření, měli ho téměř stejný, jako jsem koupila, tak nebuď jelen a skus ho sehnat......
27. 8. 2012 13:06
Jani, na to zdobení jsi na tom asi jako já. Nicméně, velká pochvala, protože jen ten, kdo to až tak neumí umí ocenit tu snahu trdla. Moc hezký zákusek, líbí se mi hrnkování a i ta cuketa
27. 8. 2012 13:04
Bibinka:Jani, teď mi to taky došlo, fakt nemyslíš kurkumu, jak píše Maris??????
27. 8. 2012 13:01
Oskeruska: Oskeruško, díky za upřímnost, toho si vážím Já když vidím to zdobení našich Topaček-cukrářek, tak mě popadá amok a koukám s vyvalenýma očima a všem zdravě závidím Holt každému není dáno to umění a já neměla nikdy důvod se to učit, protože dorty u nás dělala moje maminka celá léta a do nedávna jsem ani neměla zdobičku
27. 8. 2012 13:00
Bibinka: Bibi, já jsem z toho jelen kardamon znám tento
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
http://www.venusanka.cz/index.php?page=viewclanek&....
Teď mě ale napadlo - nemyslíš Ty kurkumu ? , to by ta barva potom odpovídala
27. 8. 2012 12:56
maris: Maris, kardamom je mletý a barví do žlutohněda, lá ho koupila v bývalé Hypernově-nyní Albert, originál sáček ti neukážu, protože si to hned při koupi přesypávám do nadepsaných kořenek. On ve všech buchtách má účel jen na tu hezkou barvu-kdysi jsem to četla na nějakém webu a když ho nepoužiješ, nic se nezmění jo a díky za upozornění, má tam být lžička-člověk nemá chvátat
27. 8. 2012 12:35
spagetka:děkuju, podívám se.Já znám jen semínka - zrnka - nevím, jak to nazvat, a ta jsou spíš světle nazelenalá. Asi bude víc druhů, protože i kdybych je umlela, tak by barvu nepřidala.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 1 hodinou
Palačinkové rolky
Přidáno před 2 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 4 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
JaninaZ. uvařila před 22 sekundami
Škvarková pomazánka
spinner uvařil před 1 minutou
Ořechová bábovka
Kattyy uvařil před 4 minutami
Kuře s nádivkou
28Monika uvařila před 10 minutami
Jarní bramborový salát
Jaja.27 uvařila před 1 hodinou
Šlehačkové koláčky
Danale uvařila před 2 hodinami
Medovníková roláda
Saratice uvařila před 2 hodinami
Rizoto z vepřové konzervy
Olgaflorianova uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka z uzeného žebra
ctomala uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
Elivet uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Dorty se sněhovou čepicí: Nepoznáte, co se skrývá uvnitř, dokud moučník nerozkrojíte
Další recepty
Tématické fráze: zákusek z cukety cuketový zákusek hrnkový čokoládový dort krem z hery hrnkovy korpus krém na dort z héry hrnkovy zakusek zakusek s karamelovym kremem zákusek z héry technika zdobení dortů krémem techniky zdobení dortů krémem těsto na dortový korpus recept na zákusek z cukety čokoladovy krem z hery zákusek s cuketou hrnkový korpus na dort zakusky z bile čokolády zakusky z hery stracatela dort krémy z hery
Suroviny: cuketa strouhaná, mouka polohrubá, cukr moučkový, olej, vejce, cukr vanilkový, kardamom, prášek do pečiva, mléko, pudink karamelový, máslo, cukr vanilkový, cukr krystal, čokoláda na vaření, tuk 100%, poleva čokoládová, jahodová marmeláda
Dortové zákusky z cuketového hrnkového těsta s karamelovým krémem a čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Zvlg
21 názorů