Kváskový chléb - verze 1.1
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 501 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,15 g |
Tuky | 15,10 g |
Vláknina | 29,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 553,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud přesně dodržíte recept, s největší pravděpodobností se to stejně napoprvé nepovede podle vašich nejtajnějších přání. To nevadí. Vytrvejte. Svůj první pokus jsem si schoval na broušení nožů. I když se to nepovede dokonale, stejně je výsledek lepší, než drtivá většina tuzemské produkce.
Je to obyčejný konzumní chléb neobyčejné chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2013 14:35
Děkuji za recept, s chlebem také začínám, tak hledám informace kde se dá. První se celkem povedl, ale také byl dost kyselý. Také moc nevím čím to je, ale snad se časem zadaří Jinak celkem poučné stránky o pečení chleba jsou www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody
A Karle, dík ze vtipné psaní
A Karle, dík ze vtipné psaní
27. 1. 2013 19:20
katka: S největší pravděpodobností to bude kváskem. Jelikož i problematika kvásku je na disertační práci, bylo by dobré, probrat to zevruběji. V první řadě: jak krmíš kvásek? Jde o množství a jak dlouho před pečením? Na nějaké rychlé reakce to z mé strany nevypadá. Přes týden jsem of-line. O víkendu to pak už nevytrhnu. Přes týden zkusím něco sepsat. Tedy jen to, jaké s kváskem mám zkušenosti. Poslat to můžu jako přílohu na tvou mailovou adresu. (V práci totiž používám Windows a doma Linux.) Navíc do diskuse by to bylo neúměrně dlouhé. Máš-li tedy zájem, tady je má adresa: karel.dubina@seznam.cz
Jen ve zkratce: Na kvásek používám žitnou chlebovou mouku, Jídlem ho rozzuřím až 1.5 dne před pečením.
Věřím, že to vychytáš. Karel
Jen ve zkratce: Na kvásek používám žitnou chlebovou mouku, Jídlem ho rozzuřím až 1.5 dne před pečením.
Věřím, že to vychytáš. Karel
27. 1. 2013 03:38
Snažím se upéct normálně chutnající chleba, zkoušela jsem tenhle recept, ale chleba chutnal kysele. Mám kvásek zadělaný a udržovaný celozrnnou žitnou moukou asi 3 týdny starý. Poprvé jsem přesně dodržela recept a chleba byl kyselý, tak jsem zkusila druhou verzi, kde jsem nahradila 100g žitné mouky pšeničnou, protože jsem si myslela, že možná ta kyselost je způsobená přílišným množstvím žitné mouky, ale chutnal stejně kysele. Kde dělám chybu?
26. 8. 2012 21:35
Prosím nemazat, ukládám +5. bodík posílám
26. 8. 2012 19:48
Nejen jedničkový chleba,ale i moc pěkný komentář, který mne opravdu pobavil.Já jsem začala tento týden péct chleba v domácí pekárně a také se podařil pěkně a chutně až na 3 pokus.Musí se to prostě vychytat.Dávám bodíka.
26. 8. 2012 18:54
super chleba!! Proč bys ho měl mazat??
26. 8. 2012 18:46
První komentář si píšu sám.
Tento recept je první upgrade původního Kváskového chleba. Je upraven na úplně nejnormálnější verzi konzumního chleba. Chléb už nekupujeme. Tento peču jednou za týden a máme klid.
Pokud nepadnou opravdu pádné argumenty pro ponechání původního receptu, do měsíce bych ho rád vymazal.http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl...
Tento recept je první upgrade původního Kváskového chleba. Je upraven na úplně nejnormálnější verzi konzumního chleba. Chléb už nekupujeme. Tento peču jednou za týden a máme klid.
Pokud nepadnou opravdu pádné argumenty pro ponechání původního receptu, do měsíce bych ho rád vymazal.http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl...
26. 8. 2012 18:42
pěkný chlebík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 2 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 3 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 7 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 8 hodinami
Caesar salát wrap
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí nudle
jalamo uvařil před 23 minutami
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 1 hodinou
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 1 hodinou
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 3 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 4 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 5 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 5 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Výborný piškotový korpus na dorty
Mafka uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: recept na chleba pavla v troubě kvaskovy chleba pavla v troube kváskový chléb pavla v troubě kváskový chléb recept kváskový chleba recept domácí kváskový chléb recept kváskový chléb kyselý kvásek jak upéct domácí kváskový chleba recepty na chleba recept na kváskový chléb kvaskovy chleba kysely kyselý chléb recept na kváskový chleba pavlavtroubě proč kváskový chléb dokrmovaní kvasku kyselý kváskový chleba proč je kváskový chléb příliš kyselý
Suroviny: mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý, voda, mouka hladká
Kváskový chléb - verze 1.1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qj35
23 názorů