Kváskový chléb - verze 1.1
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 501 kJ / 2 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,15 g |
Tuky | 15,10 g |
Vláknina | 29,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 553,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Pokud přesně dodržíte recept, s největší pravděpodobností se to stejně napoprvé nepovede podle vašich nejtajnějších přání. To nevadí. Vytrvejte. Svůj první pokus jsem si schoval na broušení nožů. I když se to nepovede dokonale, stejně je výsledek lepší, než drtivá většina tuzemské produkce.
Je to obyčejný konzumní chléb neobyčejné chuti.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2013 14:35
Děkuji za recept, s chlebem také začínám, tak hledám informace kde se dá. První se celkem povedl, ale také byl dost kyselý. Také moc nevím čím to je, ale snad se časem zadaří Jinak celkem poučné stránky o pečení chleba jsou www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:navody
A Karle, dík ze vtipné psaní
A Karle, dík ze vtipné psaní
27. 1. 2013 19:20
katka: S největší pravděpodobností to bude kváskem. Jelikož i problematika kvásku je na disertační práci, bylo by dobré, probrat to zevruběji. V první řadě: jak krmíš kvásek? Jde o množství a jak dlouho před pečením? Na nějaké rychlé reakce to z mé strany nevypadá. Přes týden jsem of-line. O víkendu to pak už nevytrhnu. Přes týden zkusím něco sepsat. Tedy jen to, jaké s kváskem mám zkušenosti. Poslat to můžu jako přílohu na tvou mailovou adresu. (V práci totiž používám Windows a doma Linux.) Navíc do diskuse by to bylo neúměrně dlouhé. Máš-li tedy zájem, tady je má adresa: karel.dubina@seznam.cz
Jen ve zkratce: Na kvásek používám žitnou chlebovou mouku, Jídlem ho rozzuřím až 1.5 dne před pečením.
Věřím, že to vychytáš. Karel
Jen ve zkratce: Na kvásek používám žitnou chlebovou mouku, Jídlem ho rozzuřím až 1.5 dne před pečením.
Věřím, že to vychytáš. Karel
27. 1. 2013 03:38
Snažím se upéct normálně chutnající chleba, zkoušela jsem tenhle recept, ale chleba chutnal kysele. Mám kvásek zadělaný a udržovaný celozrnnou žitnou moukou asi 3 týdny starý. Poprvé jsem přesně dodržela recept a chleba byl kyselý, tak jsem zkusila druhou verzi, kde jsem nahradila 100g žitné mouky pšeničnou, protože jsem si myslela, že možná ta kyselost je způsobená přílišným množstvím žitné mouky, ale chutnal stejně kysele. Kde dělám chybu?
26. 8. 2012 21:35
Prosím nemazat, ukládám +5. bodík posílám
26. 8. 2012 19:48
Nejen jedničkový chleba,ale i moc pěkný komentář, který mne opravdu pobavil.Já jsem začala tento týden péct chleba v domácí pekárně a také se podařil pěkně a chutně až na 3 pokus.Musí se to prostě vychytat.Dávám bodíka.
26. 8. 2012 18:54
super chleba!! Proč bys ho měl mazat??
26. 8. 2012 18:46
První komentář si píšu sám.
Tento recept je první upgrade původního Kváskového chleba. Je upraven na úplně nejnormálnější verzi konzumního chleba. Chléb už nekupujeme. Tento peču jednou za týden a máme klid.
Pokud nepadnou opravdu pádné argumenty pro ponechání původního receptu, do měsíce bych ho rád vymazal.http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl...
Tento recept je první upgrade původního Kváskového chleba. Je upraven na úplně nejnormálnější verzi konzumního chleba. Chléb už nekupujeme. Tento peču jednou za týden a máme klid.
Pokud nepadnou opravdu pádné argumenty pro ponechání původního receptu, do měsíce bych ho rád vymazal.http://www.toprecepty.cz/recept/25034-kvaskovy-chl...
26. 8. 2012 18:42
pěkný chlebík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 9 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 14 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 20 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 29 minutami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 33 minutami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 7 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 8 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: recept na chleba pavla v troubě kvaskovy chleba pavla v troube kváskový chléb pavla v troubě kváskový chléb recept kváskový chleba recept domácí kváskový chléb recept kváskový chléb kyselý kvásek jak upéct domácí kváskový chleba recepty na chleba recept na kváskový chléb kvaskovy chleba kysely kyselý chléb recept na kváskový chleba pavlavtroubě proč kváskový chléb dokrmovaní kvasku kyselý kváskový chleba proč je kváskový chléb příliš kyselý
Suroviny: mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka hladká, sůl, kmín celý, voda, mouka hladká
Kváskový chléb - verze 1.1
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qj35
23 názorů