Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová konzerva

Maso ze skleničky využijete zejména tehdy, není-li příliš času na vaření. Připravit si maso do zásoby není tak složité a ta práce za tu poctivou chuť stojí. Až si doma vyrobenou vepřovou konzervu namažete na čerstvý chléb, moc si pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

11. 10. 2008 10:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie35 490 kJ / 8 482 kcal
Bílkoviny378,05 g
Tuky772,20 g
Vláknina1,20 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 9,74 g
Sůl23,10 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Božena

3. 2. 2016 23:12

Já dělám domácí vepřovku takto: Vepřový bůček,nebo krkovičku samozřejmě prorostlou ,přidám vepřové kůže, sůl a kmín,upeču ,dám do sklenice,dospodu a navrch sklenice dám kousek kůže, zaliji sádlem a zavařuji hodinu.Dělávali jsme to o zabíjačkách a já v tom pokračuji doposud.

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 1. 2016 13:22

vanilka70: No, to věřím, to uzené k tomu taky vyzkouším :-) Dobrý nápad!! :-)

vanilka70 vanilka70

5. 1. 2016 13:10

dělám také ale i když to vařím mám ráda chuť pečeného masa : maso+ koření (česnek, kmín, sůl)a přidávám kousek uzeného a vařím s masem a snažím e aby v každé skleničce byl kousek uzeného např.. boku maso je krásně růžové a výborné chutí zavařím do sklenic jednoduché a výborné chuťově jen můj tip :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 1. 2016 17:13

mistr řez.: no proč ne;-)

mistr řez.

4. 1. 2016 17:05

ahojte všichni,,jasne,kazdy podle svych zkušenosti,,jsem řeznik,sanejtr,se používával kdysi na vse ,co se tykalo masa,nikomu nic nebylo,praganda se použiva do dnes a tež nikomu nic neni,,ale jsem chtěl jen podotknout,,zkuste mořskou sul,ja s ni mam dobre zkušenosti,,

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 8. 2015 23:02

Pro všechny, kdo mají problém s rychlosolí. Nemusíte ji dávat, pokud nechcete. Nějaký význam určitě má. Já ji dala, recept jsem před léty viděla v receptáři a neměla jsem důvod nic měnit.

Lukáš

17. 8. 2015 13:35

Proboha! Taková škoda kazit to rychlosolí nebo sanytrem. Domácí vepřovka je od toho, aby neobsahovala žádnou chemii a byla čistě přírodní! Rychlosůl (praganda) obsahuje dusitan sodný E250 - což je velmi jedovatá látka, která uchovává barvu potravin. Proto jsou všechny uzeniny v obchodech tak nepřirozeně červené a růžové. Mimochodem, smrtelná dávka pro člověka je 3g. Pro ty kdo chtějí, ať to dál jedí. Přece každé maso po tepelné úpravě ztratí červeno-růžovou barvu, tak proč chtít po konzervě ať tak vypadá. Bohatě stačí obyčejná sůl a dobře utěsněná sklenice a tma.

Miriam

6. 7. 2013 09:27

Mïriam:Ještě dodatek k sanytru.Kdo váhá,zda použít ,či ne,ať si zadá do vyhledavače a něco si o něm přečte.Např.při manipulaci s ním používejte ochranný oděv,brýle.Ale pak si ho dáme přímo do bříška!Dobrou chuť!

Mïriam

6. 7. 2013 09:15

Jana Remkova:Musím zareagovat,je třeba nevyjít ze zvyku,hlavně ani kousíček bez chemie,i když si děláme jídlo doma,aby tělo náhodou nezůstalo trošičku ochuzené.Proto si dělám doma své paštiky,zavařuji maso,peču chleba,vařím džemy,zavařuji ovoce,zeleninu,udím maso,nekupuji hotová jídla,atd.Je s tím sice trochu víc práce,ale nechodíme po doktorech,takže ušetříme čas i peníze.Vím,o čem mluvím,nejsem žádná mladice,blíží se mě 70ka,ale OK.Zavařené masa pouze s česnekem,u nás velice oblíbený,kmínem a solí,neskutečná pochoutka,popřípadě do luncheonu trochu pepře.jenže dnes jsou lidé zvyklí do všeho vegetu,masox a pod.,jídlo chutná všechno stejně,chuťové pohárky jsou otupělé.Ale hlavně,že jim chutná!

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2013 17:27

jarda Kadic::-)):-D

jarda Kadic jarda Kadic

28. 4. 2013 15:21

Jana Remkova: Tož dobře činíš:-D:-D:-D:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2013 14:25

jarda Kadic: V tom případě já kupuji pouze rychlosůl. ;-)

jarda Kadic jarda Kadic

28. 4. 2013 14:17

Jana Remkova: Co se týče Sanytru POZOR:-! On se totiž dá koupit “čistý“ a ten se musí rozmíchat! Do 1 kg soli přijde POUZE 6 g Sanytru.Rychlosůl je už správně namíchaná ve správném poměru.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 4. 2013 22:45

a Kaiser,: Tak tomu trochu nerozumím, ale nevadí. Netřeba se omlouvat;-), není za co. Já bych pochopila, kdyby se někdo zeptal, jestli tam ten Sanytr musí být, protože by to chtěl vyzkoušet. Asi bych mu napsala, že opravdu nevím, protože já to dělám vždy s tím přípravkem. Je to konzervant, takže, pokud by si to případný uživatel chtěl udělat z poloviny, určitě by tam být nemusel. Nechápu ale, proč někdo zaryje jen proto, že mu vadí sanytr.

a Kaiser,

24. 4. 2013 20:50

Lábus Já Lábus jsem debil paní Remková, omlouvám se. Olda mně domluvil, tak se nezlobte, posílám bodík :yes: a kytičku:-K

1 2 3 4 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recept na domácí vepřovou konzervu vepřová konzerva z bůčku domácí vepřovka domácí konzervy recepty na masové konzervy - domácí výroba vepřové maso z konzervy recepty domácí masová konzerva veprove maso v konzerve recepty domaci konzerva domácí výroba vepřového lančmítu vyroba veprovych konzerv vyroba domacich vepřových konzerv domácí vepřová konzerva-recept recepty na masové konzervy výroba jak udělat domácí vepřovou konzervu pomazánka z vepřové konzervy vepřové maso v konzervě jak vyrobit domácí vepřovou konzervu vepřové maso konzerva domácí masové konzervy

Suroviny: bůček, vegeta, praganda, sůl, voda

TopRecepty.cz

Vepřová konzerva

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRBY