Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z východu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 8. 2012 12:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie660 kJ / 158 kcal
Bílkoviny10,16 g
Tuky7,83 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sahl Karel

3. 1. 2014 19:05

Mňam, jak bych si dal

Kánská

3. 1. 2014 19:04

A můj recept. Naklepu hovězí maso(falešnou svíčkovou) přes fólii na jemno a potřu obyčejnou hořčicí. Okořením mírně gyrosem, trochou Podravky, mletým pepřem a položím plátky šunky od kosti. Dále proužky perlové cibule , anglickou slaninu, papriku červenou - kápii, okurku, vejce na tvrdo, kolbásu nebo párek - alespoň 90 % masa a zabalím. Ptáčky na oleji opeču do zlatova a vyndám. Na oleji restuji cibuli do měkka a přidám sypkou papriku - zpěním , vrátím zpět ptáčky a zaliji vývarem , do kterého vhodím nové koření, barevný pepř, vegetu a vařím do měkka. Poté ptáčky vyndám , do omáčky přidám na kostičky krájenou čerstvou papriku, sterilované okurky, vejce vařené na tvrdo, párky nebo klobásku a na plátky žampiony - nemusíš. Zahustím hladkou moukou a provařím nejméně 15 minut. Nakonec vliji 250 ml. 33 % šlehačky a dochutím. Jako příloha knedlíky , rýže, těstoviny - vynikající ,ale POZOR - vaříme s láááskou.

bestickova

25. 8. 2012 08:30

Já maso ještě potřu krémžskou hořčicí :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 8. 2012 23:17

:yes::yes::-p Dělají se tak i na severovýchodě!!:-))

nofrona

24. 8. 2012 20:57

:yes::yes::-p

lomačka

24. 8. 2012 20:11

Dělám trochu jinak,do plátku masa dám smažené vejce na slanině,trochu hrášku a zabalím .Jinak postup stejně ;-):yes:

Olinka5555

24. 8. 2012 17:43

V Praze je vaříme také tak, jen dávám ještě kousíček cibule. A dělám je v pomalém hrnci, nebo tradičně v kastrolu na sporáku a párkrát jsem je pekla v troubě a bylo to také moc dobré. + bod:yes:

vseumel

24. 8. 2012 17:02

Ti vrabci jsou k sežrání :-p:-D:yes:

jarka skrobakova

24. 8. 2012 16:35

:yes::yes::-p:-))

rebeka rebeka

24. 8. 2012 16:17

chocolate::-8:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka:-8:-D:yes::yes:
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu:-S ptáky udělám;-):-8:-D:-D:-D:yes::yes:

jirholu jirholu

24. 8. 2012 15:32

V nejzápadnějším cípu naší republiky je vaříme taky tak :-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

24. 8. 2012 14:52

spagetka:a já bych řekla, že i na jihu:-D a už úplně cítím, jak budou v PH výborný:-p Dávám ti teri 4.bod:yes:

Danca Danca

24. 8. 2012 13:24

Myslíte, že bych je mohla zkusit i na západě???:-S:-D:-D

chocolate chocolate

24. 8. 2012 12:54

A pak že prý z východu nikdy nic dobrého nepřišlo...:-))
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě;-).

spagetka spagetka

24. 8. 2012 12:53

Teri dělají se takto i na severu;-):-D:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: španělský ptáček v pomalém hrnci spanělsky ptaček španělské ptáčky v pomalém hrnci španělský ptáček v tlakovém hrnci španělský vrabec pomalý hrnec španělský ptáček hovězí ptáček recepty luxusni spanelsky ptacek ptáčky v pomalém hrnci španělské ptáčky španělské ptáčky v ph španělský ptáček v ph varime ptacky španělské ptáčky v tlakovém hrnci španělsý ptáček luxusní španělské ptáčky spanelsky ptacek pomaly hrnec jak se dělají španělské ptáčky jak se dělají ptáčci ptacky v tlakovem hrnci

Suroviny: hovězí zadní, mrkev, okurky sterilované, slanina, vejce, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř černý, olej

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z východu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBKW