Pěry z bramborového těsta
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 324 kJ / 1 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,18 g |
Tuky | 9,81 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 251,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept pochází z knihy: Jak se dříve žilo a co se jedlo v Hluku aneb opomíjená jídla a zvyky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 9. 2023 19:47
Zdenka1: A já děkuji za pochvalu fotky.
15. 9. 2023 14:12
Zdenka1: tu jsem vyměnila já, nevadí ti to? Recept je moc pěkný a zaslouží si pěknou fotku - a nad touhle se sbíhají sliny
15. 9. 2023 13:00
Merylas (moderátorka): Děkuji za pochvalu i za krásné fotky. Jsem ráda, že jsi svou fotku dala jako hlavní. Jednak fotíš lépe než já a navíc máš i hezčí talířek, který pěrám sluší mnohem lépe. Díky
15. 9. 2023 10:06
Julia Oskerova: Děkuji za pochvalu fotografie. Recept není můj, ale tak mě zaujal, že jsem ho prostě musela vyzkoušet. A jsem za to ráda, protože všem chutnalo a jistě se k němu zase vrátím. Tímto děkuji autorce, že sem recept vložila i pro nás ostatní.
15. 9. 2023 09:00
Merylas (moderátorka): Tvoje foto s tým kvietkovým tanierom ma úplne dostalo. Presne takto ma čakávali "perky" od babky, keď som prišla zo školy. To sú už len spomienky, som rada za pripomenutie a urobím príležitostne pre vnukov.
15. 9. 2023 07:06
23. 8. 2023 16:20
Mám moc ráda tento typ sladkých jídel a kombinaci - brambory, povidla, mák. Bramborové taštičky plněné povidly občas dělávám. Tentokrát jsem dělala podle tohoto receptu a povedly se na výbornou. Z uvedeného množství jsou 4 velké porce. Přidala jsem foto, 5 hvězdiček a doporučuji vyzkoušet.
25. 8. 2012 10:15
Frantiska:tak to máš asi tu samou co Rebi. Doufám, že se o nějaké nové receptíky s námi podělíš
22. 8. 2012 13:27
jinak zrovna jsem si koupila knizku Slovacka kuchyne od Ikaru a je taky moc hezky udelana
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
http://www.kosmas.cz/knihy/170617/slovacka-kuchyne...
21. 8. 2012 18:31
pěkný recept
21. 8. 2012 15:28
Klara:A prečo by som sa mala hnevat, som rada a velmi pekne ďakujem za vyzkúšanie aj za peknú fotku
21. 8. 2012 13:07
Zdenka1: Zdenka, vďaka za recept, je síce pravda, že slivkové gule robím každý rok, ale chcela som vyskúšať tento recept. Ingrediencie som použila všetky, ale od oka. Len zemiaky som mala odvážené, bolo ich presne kilo. S cestom sa krásne pracuje a i keď som ešte nechutnala, ale gule sú výstavné /samochvála smrdí/, ale čo, už?
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
Keď sa nenahneváš, dám sem fotku.
21. 8. 2012 08:00
hned bych ochutnala - kecám, ochutnala a spořádala mňam
21. 8. 2012 07:51
Děkuji všem za kladné hodnocení
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
rebeka:autorkou knihy ze které jsem čerpala je Marie Lekešová z Hluku, které je 75 let. Při různých příležitostech předvádí své kuchařské umění v památných domcích, k velké radosti strávníků. Těším se, že i ty něco přidáš ze své knihy
Klara:"Z bramborového těsta se vařívaly guliváry v období, kdy na podzim dozrály trnky. Jedli jsme je každý druhý den. V zimě, když už byla navařena povidla, se vařily pěry. /úryvek z knihy/
20. 8. 2012 22:53
Mňam, mňam
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 52 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 1 hodinou
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 8 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou: Šťavnaté a křehké kousky masa v indickém stylu mají příjemně pikantní chuť
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: guliváry bramborové pery recepty z bramboroveho testa trnkové gule povidlové pěry opomijena jidla a zvyky slovácké pěry recept na gulivary recept na pěry testo na pery bramborové pěry s povidly bramborové gulivary s makem marie lekešova hluk guliváry recept trnkove pery jak se dříve žilo a co se jedlo v hluku pokrmy z bramboroveho testa z bramborového těsta švestkové guliváry gulivary recepty
Suroviny: brambory, mouka hrubá, krupice dětská, solamyl, vejce, ocet, sůl, povidla švestková, mouka, máslo, mák mletý, cukr moučkový
Pěry z bramborového těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8WkW
23 názorů