Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marináda na maso na gril nebo pánev

Předem naložené maso má správný šmrnc. Marináda není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům připravíte za pár minut.

Hodnocení receptu je 4,9 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min + 24 hodin marinování masa

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava, + 24 hodin marinování masa)

16. 8. 2012 20:11

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie11 942 kJ / 2 854 kcal
Bílkoviny472,98 g
Tuky72,43 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 10,11 g
Sůl24,35 g
Sacharidy62,92 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem vykostila kuřecí stehna. Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu. Maso jsem nenaklepávala. Do marinády se mi vešly 2 kg masa. Marinádu jsem připravovala neplánovaně od oka ze surovin, co jsem měla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suslajda suslajda

18. 8. 2012 14:19

Nádherné masíčko:yes::yes:+7v marinádě, která musí být:-p

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 8. 2012 22:00

Vážení a milí:-Kdala jsem zde návod na naložení masa s ohledem,že marináda je pouze orientační;-)tak,jako každý zde uvedený jiný recept.Suroviny si může každý konzument přispůsobit dle svých chutí;-)Nikde není psáno,že se striktně uvedené suroviny musí dodržet;-):-*

Bendik

17. 8. 2012 16:57

Drobek: Vycházela jsem z toho, že pokud se bude pokrm grilovat a v receptu je sladká chilli omáčka, tak se prostě jedná o tu k tepelné úpravě s originálním názvem (Sweet chilli sauce), ne o tu kečupovou na studeno. Toť vše, nechci se přít. Jinak barvu má také červenou a je opravdu původem z Thajska.

Drobek Drobek

17. 8. 2012 15:34

Anna Kocikova: I nepochopil, to jsem reagoval taky na něj. Ale u poznámky k hašení žízně čajem jsem se uklepl, mělo být neříkejte mi, ne neříkej. Takhle to dává opravdu hádavý smysl a to jsem neměl v úmyslu. Anit trochu.

Drobek Drobek

17. 8. 2012 15:32

Bendik: Tak to to firma Heinz asi vyrábí z něčeho jiného, tam je to kečup plus koření. Chilli omáčka co znám je vždy červená, od čeho asi?
To co píšeš je pravděpodobně sriracha, a to se skutečně používá i v tepelné úpravě. To je pasta z chili, destilované vody, octa, česneku, cukru a soli, původem z Thajska. Viz http://en.wikipedia.org/wiki/Sriracha_sauce

jarka skrobakova

17. 8. 2012 13:03

:-p:yes::yes::-K

Bendik

16. 8. 2012 23:47

Chilli omáčka nemá s kečupem nic společného a je možno ji používat jak studenou, k dochucení pokrmu, tak v závěru tepelné úpravy. Tedy na rozdíl od kečupu je vhodná i ke krátké tepelné úpravě. Složení:cukr, voda, chilli, česnek, rýžový ocet, sůl,stabilizátor.

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2012 23:29

Drobek:špatně jsi to Drobku pochopil;-)Dotaz to znamenalo né jako otázka na Tebe,ale odpověď pro neregistrovaného jménem"Dotaz"Tobě jsem poděkovala za odpověď,kterou jsi napsal k sušenému česneku jako chemie:-D:-)

Drobek Drobek

16. 8. 2012 21:56

Anna Kocikova: Kečup? Používám jedině a pouze jako přísadu k hotovým jídlům, za studena. Do tataru patří, do hot dog taky. NIKDY do jídel které pak projdou tepelnou úpravou. Chilli omáčka je jen a jen kečup s přísadou pálivé složky, takže z pohledu sajrajtů je to totéž. :-((
Pivo? Přiznávám, že ho mám rád, je to nejlepší protižízňový nápoj který znám. A neříkej mi prosím, že ji můžu zahnat čajem, ano?;-)

Anna Kocikova Anna Kocikova

16. 8. 2012 21:23

Všem díky:-):-K
Drobku děkuji za doplnění;-):-))čerstvý česnek má opravdu tendenci se přichytávat:-/
Dotaz-víš kolik chemie je např. v kečupu,či chilli omáčce:-?nebo v pivě-když pivo kvasí,také probíhá chemická reakce;-):-D:-D:-D

rebeka rebeka

16. 8. 2012 21:10

Drobek::-D teď jsem chtěla napsat to samé:-D;-):yes::yes:

Drobek Drobek

16. 8. 2012 21:07

Dotaz:, ale sušený česnek není chemie, je prostě jen sušený a na prášek rozemletý.:-D
V mnoha receptech se doporučuje, on se totiž nepřipálí na grilu tak jako čerstvý.

Dotaz

16. 8. 2012 20:45

Proč ne čerstvý česnek? Proč ta příšerná "chemie" v prášku?

nofrona

16. 8. 2012 20:44

:yes::yes:

rebeka rebeka

16. 8. 2012 20:24

:-O:-O krutibrko:-O to je sosík jak víno:-K:-K:yes::yes:
krásná fotodokumentace, moc pěkné, až mi slza..kecám:-8 slina, ukápla:-8:-D:-p:-p:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak nalozit maso na gril marináda na kuřecí maso na gril naložení masa na gril naložené maso na gril marináda na vepřové maso na gril marinada na kuřecí maso na grilu jak naložit vepřové maso na gril jak naložit kuřecí maso na gril jak naložit maso marináda na maso naložené vepřové maso na gril naložení vepřového masa na gril do čeho naložit maso maso na gril marináda na kuřecí maso gril naložit maso na gril marinády na gril do čeho naložit kuřecí maso marináda na gril marináda na naložení masa

Suroviny: maso kuřecí, pivo světlé, olej, kečup sladký, omáčka chilli, koření grilovací, pepř mletý, tymián sušený, tymián čerstvý, česnek sušený

TopRecepty.cz

Marináda na maso na gril nebo pánev

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLmB