Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně

Královna českých omáček, která má více možností přípravy i dochucování. Díky restované zelenině a citronové šťávě získá specifickou chuť, která si vás podmaní. Patří k tradičním svátečním jídlům, často je považována za složitou, ale tento prověřený recept vás přesvědčí o opaku.

Hodnocení receptu je 5,0 (312×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

1. 10. 2008 15:46

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie15 926 kJ / 3 806 kcal
Bílkoviny196,03 g
Tuky286,37 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 696 mg
Sodík 2,90 g
Sůl7,15 g
Sacharidy104,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento postup se od jiných receptů na svíčkovou liší tím, že se výpek ochutí již na začátku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

24. 5. 2016 09:41

aspik83: množství vývaru se odvíjí od toho, kolik chcete mít omáčky. Já obvykle používám 1,5 l vývaru.

aspik83

24. 5. 2016 09:27

Ahoj, písněte někdo kolik toho vývaru, ať je to akorát... 1 litr, 2 litry nebo naopak 0,5 litru? Dík :-)

Viktorie77

17. 5. 2016 10:43

Moc všem chutnal , dobrota. :yes::yes::yes:

teny1 teny1

14. 5. 2016 14:05

Dnes jsem udělala a můžu říct, že jsme si pochutnali. Všem moch chutnalo. Prostě super:yes::yes::yes:

Petra

17. 3. 2016 10:54

Svíčkovou dělám stejně (mixla jsem pár receptů z internetu a vyšlo z toho vlastně toto:). Místo octu dávám do pekáče citron oloupaný a nakrájený na plátky. Omáčku jsem ještě nikdy nemusela zahušťovat, spíš naopak :-)

Vlaďka

17. 3. 2016 09:22

Děkuji za recept, k tomuto receptu se stále vracím, opravdu ta nej svíčková :-)

artsvec

1. 3. 2016 10:10

Tenhle recept jsme jednou vyzkoušeli a už jsme u něj zůstali, je přesně dle našeho gusta. V moderní profesionální gastronomii je používání tkzv. jednorázových ochranných oděvů, jako jsou rukavice, zástěry, kuchařské čepice naprostou samozřejmostí. A proto si Vám dovoluji představit jediný specializovaný obchod s jednorázovými oděvy v ČR. Máme nejširší nabídku a vše skladem !

www.jednorazoveodevy-haccp.cz

Zdeňka

6. 2. 2016 20:07

Naprosto luxusní svíčková... mohu jen doporučit :-)) jen já dělám každou zeleninu po 300g a na konci pak dávám 2 šlehačky a není potřeba zahušťovat.... Manžel si opravdu pochutnal a chválil :-D

vkrpatova

18. 1. 2016 18:30

Fakt super recept, svíčková byla exceletní :-K

Hanny80

11. 1. 2016 14:04

Luxusní:-p, svíčkovou jsem dělala poprvé a je to ta nejlepší, co jsem kdy jedla. Díky za tento receptík :-)

zizala zizala (moderátorka)

1. 1. 2016 21:27

hazel: Přeju, aby se podařilo a aby hostům chutnalo a chtěli nášup :-)):-K

hazel hazel

1. 1. 2016 21:23

Dekuji. Budeme mit zde 15 lidi a tak to budu servovat podle Vasi thyne. Nekolik nasich znamych svickovou jeste nikdy neochutnali a tak toto bude myslim hezke servovat kazde zvlast.

zizala zizala (moderátorka)

1. 1. 2016 21:12

hazel: Moje tchýně servírovala vždycky všechno zvlášť. Knedlíky, maso, omáčku v omáčníku. Bylo hodně nádobí, to je pravda, ale každý si dal, kolik snědl a hosté neměli pocit, že musí sníst třeba i velikou porci, na kterou se necítili.

hazel hazel

1. 1. 2016 21:03

Jak je spravne servovat Svickovou. Ma se maso dat primo do omacky a nebo servujete maso vzlast. Je to mozna hloupa otazka,ale chci to mit dnes perfect. Dekuji predem

Alice011

29. 12. 2015 19:46

Renata K:musím s vámi souhlasit, právě jsem ji dovařila a je vážně luxusní. Jen jsem přidala smetanu, pár lžic a maso prošpikovala slaninou. Doporučuji tento recept, přestože jsem vždy dříve den předem maso naložila..:-):yes:

1 9 10 11 12 13 17

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně svickova na smetane babica svíčková svíčková recept svíčková na smetaně recept recept na svickovou recept na svíčkovou na smetaně recept svíčková svíčková omáčka svickova recepty top recepty svíčková svickova omacka v troube recepty svíčková recepty svíčková na smetaně svíčková na smetaně top recepty jak se vaří svíčková jak se dělá svíčková svíčková v troubě recept svickova na smetane svickova na smetane pecena v troube

Suroviny: hovězí zadní, zelenina kořenová, petržel, cibule, hořčice plnotučná, cukr, ocet, olej, máslo, slanina uzená, mouka, smetana ke šlehání, bobkový list, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, sůl, vývar masový

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkqB