Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykvová omáčka podle mne

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

31. 7. 2012 17:48

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 721 kJ / 650 kcal
Bílkoviny19,63 g
Tuky51,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 155 mg
Sodík 238 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy27,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Podávame napr. s vajcom, sekanou párkom, duseným mäsom na šťave, vareným hovädzím, spolu s chlebom, varenými zemiakmi alebo aj cestovinou...

Do podobných pridávam alternatívy...

Z dužiny tekvice uvaríme polievku - http://www.toprecepty.cz/recept/6841-falesna-slepi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

2. 8. 2012 21:09

dík...:-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

2. 8. 2012 20:35

Při pohledu na fotečky mě u toho hrníčku napadlo to samé,co Maris;-):-))Moc hezký hrneček i receptík:-K:-p+:yes:

ivulinka ivulinka

31. 7. 2012 21:28

Magdička:-), omáčka vypadá skvěle, moc bych si pochutnala,... ještě když tam vidím ten kopr:-p tak se mi sbíhají sliny:yes:

Iness Iness

31. 7. 2012 21:27

magdalenka:
kompot jsem taky dělala, ale zase z dýně :-D.
http://cs.wikipedia.org/wiki/D%C3%BDn%C4%9B

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 21:23

Iness: a ešte som z tejto tekvice robila aj "ananásový" kompót na zimu, s tresťou. Recept odtiaľto, asi cathleen, tak sa mi marí...

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 21:20

rebeka: špagetová tekvica sa rozpadá na vlákna...zas je to iné niečo...táto "moja" sa nerozpadá...je to taká obyčajná, sadí sa aj do kukurice a pod., na jeseň dozreje až do sýto žlta - oranžova a semiačka sa vyberajú a pripečú a lúskame a lúskame...(my mamo všeličo :-D)

Iness Iness

31. 7. 2012 21:17

magdalenka:
Magdi děkuji za odpověď:-K;-)

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 21:13

Iness, ja nie som veľký záhradník, iba začínam. Vlani som mala zasadenú cuketu a liezla mi zo záhonu všade (aj na nervy)...táto kríčková tekvica je "slušnejšia". Ja z nej varím omáčku, polievku, šaláty, mladé som vysmážala...možno cuketa má širšie uplatnenie v kuchyni, ale ak som ju nastrúhala, okamžite púšťala vodu. V prípade omáčky by som povedala, že nezbadáš chuťový rozdiel. A zvyknem ju nastrúhanú aj zamrazovať na zimu.

Mirka K

31. 7. 2012 21:09

Kdo má rád bílé polévky tak si opravdu pochutná. U nás jsem "těkvicu" nikde neviděla, vozí mi ji teta ze Slovenska nebo jsem ji jednou i vypěstovala.

nofrona

31. 7. 2012 20:54

Recept:yes::yes:
Mě tak v loni rostl jeden druh patizonu, byl jako cuketa, nebo kulatý, letos mám vše pozdě:-/ tak teprve kvete.

Iness Iness

31. 7. 2012 20:31

magdalenka:
po česku keříčková tykev:-D. Tu jsem ještě nezkoušela, ale budu muset ji nasadit, protože jsem ji nikde neviděla;-). Říkáš tedy, že je méně vodnatá? A chuťově je stejná jako cuketa?

rebeka rebeka

31. 7. 2012 20:14

magdalenka: je to tato:-? http://www.dynovysvet.cz/products/spagetova-dyne1/
jáj, cuketu, to tu mamo;-):-D:yes:

jarka skrobakova

31. 7. 2012 19:59

tekvicu neznám, ale recept se mi moc líbí:yes::yes::-)):-K:-p:-p

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 19:58

Maris, ja mám pekný hrnček z ďalekej cudziny. Darček, ktorý sa bojím používať.
Rebenko, ja pre zmenu neviem, čo je to špagetová dýně...:-D ale kľudne to uvar z cukety, ak máš...

magdalenka magdalenka

31. 7. 2012 19:56

Iness: Nie, nie je to žltá cuketa, je to http://www.kohaplant.sk/2011010048-tekvica-krickov...
Na mojej tretej fotke vidíš, že plod nemá žltú šupu ako žltá cuketa.;-)
Plody nie sú také vodnaté ako cukety.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: tekvica tykvová polévka špagetová cuketa tekvicová omáčka recept mail sadi.org loc:cz cuketa špagetová omáčka ze špagetové dýně slovenska tekvica tekvica omacka omáčka z tekvice špagetová tekvica prívarok z patizonu tekvicová polévka s koprem a na smetaně slovenská cuketová omáčka epty. z cukety dyně tykvová tykvová dýně tykvová polévka slovenská tykev keříčková recept tekvice

Suroviny: olej, mouka hladká, mléko, šlehačka, sůl, pepř bílý, kopr, ocet

TopRecepty.cz

Tykvová omáčka podle mne

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YrG0