Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaná mrkev

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

25. 5. 2012 18:57

Suroviny pro 2

2

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie596 kJ / 142 kcal
Bílkoviny4,00 g
Tuky0,80 g
Vláknina11,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 320 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy24,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Používáme jako přílohu k masu, případně můžeme i samotnou jako lehkou večeři. V tom případě můžeme posypat strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dooga Dooga

22. 6. 2012 09:26

simča: povařím kvůli měkkosti a dogrilovávám pro chuť. Nerozumím "a i tam přidává olej" - kam??? Jen do grilovací marinády.Nikam jinam.

olinka55555

26. 5. 2012 18:04

skvělý nápad, určitě vyzkouším. mňam:yes:

Pajaska Pajaska

26. 5. 2012 15:12

Grilovat se dá cokoli,je báječná a kedlubny jsou také super zkuste.;-):-)Já pokud není mrkev letošní a tedy mladá blanšíruji,pak na gril,mladá není třeba,ale každý je zvyklý dělat jinak.;-),

nofrona

26. 5. 2012 09:22

Mňam:yes::yes:

rebeka rebeka

25. 5. 2012 22:35

simča: to nevím.. to bude muset prozradit autor;-):-)

simča

25. 5. 2012 22:19

rebeka: Ale proč předváří a pak griluje a i tam přidává olej, to se mi zdá opravdu zbytečné:-K

rebeka rebeka

25. 5. 2012 22:09

míla: to je otázka.. tady je článek o mrkvi.. takže citace:
Vařená nebo nevařená?
Vůbec nejlepší pro náš organismus je mrkev vařená. Syrová mrkev má totiž tuhé buněčné stěny, ze kterých tělo dokáže využít jen menší část beta-karotenu. Při vaření mrkve se stěny buněk narušují, a pokud vařenou mrkev podáváme jako součást jídla obsahujícího tuk, dokáže tělo vstřebat víc než polovinu beta-karotenu. Jen pro srovnání – z tepelně upravené mrkve za přítomnosti tuku je využitelnost beta-karotenu asi 60 %, ze strouhané syrové mrkve asi 30 % a kousáním syrové mrkve využijeme jen asi 5 % beta-karotenu.

míla

25. 5. 2012 21:46

hm,mrkev je zdravá jen syrová,tohle tedy pro mě ne:-S a k tomu ještě na grilu,vůbec si neumím předtavit tu chuť.A nepište mi nikdo,ať to tedy vyzkouším:-D:-D

Simča

25. 5. 2012 20:37

Jen mi není jasné, když je to mladá mrkvička a griluješ ji 10-15 minut, proč ji předtím předváříš:-? Zdá se mi to zbytečné a vše, co mrkvička v sobě má skončí v té vodě.

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 5. 2012 20:09

:yes::yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

25. 5. 2012 19:38

Skvelý nápad!:yes:

nikol

25. 5. 2012 19:38

Grilovat mrkev mě nikdy nenapadlo, ale vypadá to dost dobře:-);-)

Colombo65 Colombo65

25. 5. 2012 19:28

:yes::yes::yes:

mirča

25. 5. 2012 19:25

vypadá to zajímavě :) a chut:-)ně :)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: grilovaná kedlubna nať z mrkve recepty nať z mrkve grilování mrkve grylovaná mrkev grilovana mrkva grilované mrkve grilované mrkvičky grilovaná mrkvička recept na grilovanou mrkev grilivana mrkev grikovaná mrkev grilovaná mrkev v troubě mrkev s natí recept mrkev nat jak využít nať z mrkve jak využít nať mrkve mrkev recepty griovana mrkev mrkev vaření

Suroviny: mrkev, olej, koření grilovací, sůl

TopRecepty.cz

Grilovaná mrkev

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BOPJ