Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 245 kJ / 1 254 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,42 g |
Tuky | 124,30 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 403 mg |
Sodík | 82 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 24,18 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Včera jsem dostala knihu Důvěrnosti z kuchyně od Anthonyho Bourdaina, která začíná chválou této polévky. Měla jsem recept již dlouho vytištěný z Dadalovy kuchařky a připravený k realizaci a tak na něj dnes došlo. Zajímalo mě, jestli to je opravdu taková pochoutka, jak ti Francouzi tvrdí...a je.
Vím, že krémových pórkových polévek tu máme již několik... Přesto jsem se rozhodla tento recept vložit, kdyby ho někdo hledal a chtěl si uvařit podle původní francouzské receptury.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 9. 2021 07:34
3. 5. 2021 08:20
14. 5. 2015 10:49
7. 10. 2012 17:56
7. 10. 2012 16:30
22. 5. 2012 15:53
22. 5. 2012 13:30
Římanka: Jí se studená, ale nemysli si, že jsem ji neochutnala teplou...i tak je moc dobrá. Já mám ráda polévky přímo vařící, když mi v hospodě přinesou jen teplou, tak mi ji tím zkazí. Ale tohle jsem přijala tak, jak to má být - sice pro nás nezvyklé, ale lahodné.
22. 5. 2012 09:07
22. 5. 2012 08:05
22. 5. 2012 07:27
22. 5. 2012 07:15
22. 5. 2012 07:13
Děkuji za komentáře... Zbyla, tak se těším domů, až si ji nandám a začtu se...
22. 5. 2012 06:32
22. 5. 2012 05:59
21. 5. 2012 23:38
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 19 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Propadněte studeným polévkám: Naučíme vás slavné gazpacho i bulharský tarator
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Jak sázet pórek? Semínka je dobré předem namočit a slabší rostlinky odstraňovat. Na záhonku déle vydrží jeho zimní odrůda
Další recepty
Tématické fráze: francouzská polévka francouzská pórková polévka francouzske polevky francouzská polévka recept francouzká polévka tradiční francouzské recepty francouzská polévka porková tradicni francouzska kuchyně recepty francouzká porková polévka porková polévka francouzská vichysoise francouzská zeleninová polévka krémová francouzská studená polévka francouzská krémová polévka polévka francouzská francouzská kuřecí polévka porkova francouzska polevka tradiční recepty porkova polevka vichyssoise francouska polevka
Suroviny: pórek, brambory, máslo, smetana ke šlehání, sůl, pažitka
Tradiční francouzská polévka Vichyssoise
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j5Y5
19 názorů