Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 103,52 g |
Tuky | 41,52 g |
Vláknina | 16,95 g |
Cholesterol | 243 mg |
Sodík | 385 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 62,06 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 2. 2023 01:44
Mam dovareno a dojedeno (proto zadna fotka). Je to moc dobre! Nejim veprove, tak jsem pouzila kureci. S krutim by to asi bylo kepsi, ale rozhodne skvely recept a budu ho pouzivat.
4. 6. 2022 08:34
mám ráda dušené kedlubny na másle, ani to maso nemusím mít
4. 7. 2021 15:43
Opravdu výborný recept, uvařil a moc si pochutnal. Dávám bodík a fotku.
31. 12. 2016 09:35
myslite ze by to bylo dobre i s kedlubnovym zelim?
8. 7. 2014 16:30
Eliz (má jmenovkyně), moc děkuji za recept. Dnes jsem s ním měla velký úspech. Opravdu bomba, tak jak jsem si z dětství pamatovala dušené kedlubny, které jsem z duše nesnášela, tak dnes tvůj recept přečkal všechna má očekávání. děkujííí a těším se další tvé recepty. B.(jsme i stejný ročník). Dovolila jsem si připadat i fotku. Pokud budeš chtít, tak ji smažu
23. 5. 2012 07:26
pěkný receptík dělám podobněje to moc dobré+10
21. 5. 2012 22:38
Moc děkuji za komentáře, body a hlavně regionální polemiku...To přímo miluju, stopování v historii - jak a co se v kterém kraji naší země vařilo... Kdybych byla mladší (cca o 20 let), možná bych tomu zasvětila i diplomovou práci... A to myslím vážně.
21. 5. 2012 22:20
1974andrea - já z Kralovic, u nás se jí s rozpekem a dělají se z vepřového plecka.Mimochodem, rozpek dáváme i ke " kožlandě", to je česneková omáčka s uzeným.Kolem Lubné dávají rozpeky i k bramboračce.
21. 5. 2012 20:24
Porada:Jsem z Plzně a děláváme je takto http://www.toprecepty.cz/recept/22481-dusene-kedlu..., někdy bez masa, ale s rozpekem ne, ten se tady dělá k dušené mrkvi nebo houbové omáčce
21. 5. 2012 19:52
Na plzeňsku se dělají jen s vývarem bez mléka a podávají se s kynutými plackami tzv." rozpeky ". Také vynikající pokrm. Jinak
21. 5. 2012 19:06
Doma by mi to asi nejedli, už několikrát jsem zkoušela tepelně upravenou kedlubnu a neuspěla jsem Ale já bych si pochutnala
21. 5. 2012 19:02
21. 5. 2012 11:21
Elízo, tak podobně to dělávám i já a máme tu kombinaci maso+kedlubny moc rádi a je to dobré i s uzeným, nebo uzenýma kuřecíma stehnama-to je obvzlášť dobré a někdy to vyzkoušejMáš 8.bod
21. 5. 2012 08:42
vypadá to moc hezky, maminka dělávala podobně, ale dávala hovězí maso.. děkuju za připomenutí
21. 5. 2012 08:38
Tak toto mám moc ráda - klidně i bez masa
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 39 minutami
Křupavý hermelín
Přidáno před 58 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Fit salát
Přidáno před 13 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Právě bylo uvařeno:
Česneková pasta nesterilovaná II.
Kamil@ uvařila před 2 minutami
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 1 hodinou
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 3 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 4 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Další recepty
Tématické fráze: dušené kedlubny s vepřovým masem vepřové na kedlubnách vepřové v kedlubnách veprove s kedlubnou vepřové na kedlubně vepřové maso na kedlubnách maso na kedlubnach dušená kedlubna s masem plecko na kedlubnach vepřové dušené v kedlubnách dušena kedlubna vepřové maso v kedlubnách dušene veprove na kedlubnach na kedlubnách dušené kedlubny veprova plec na kedlubnach vepřové v kedlubně vepřové s kedlubnami dušená kedlubna s vepřovým masem kedlubny s veprovym masem
Suroviny: maso vepřové, kedlubna, máslo, mouka hladká, cukr krupice, vývar masový, mléko, nať petrželová, sůl, pepř mletý
Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Y1j
17 názorů