Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)

Kedlubna je všestranná a pro zdraví velmi prospěšná zelenina. Na másle připravená kedlubna je výborná sama o sobě, zkuste si ji ale připravit s opečenou krkovičkou posypanou petrželovou natí s brambory a určitě si pochutnáte .

Hodnocení receptu je 4,8 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

21. 5. 2012 00:00

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie4 476 kJ / 1 070 kcal
Bílkoviny103,52 g
Tuky41,52 g
Vláknina16,95 g
Cholesterol 243 mg
Sodík 385 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy62,06 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ssabia Ssabia

14. 2. 2023 01:44

Mam dovareno a dojedeno (proto zadna fotka). Je to moc dobre! Nejim veprove, tak jsem pouzila kureci. S krutim by to asi bylo kepsi, ale rozhodne skvely recept a budu ho pouzivat.

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 6. 2022 08:34

:-)<3:yes: mám ráda dušené kedlubny na másle, ani to maso nemusím mít :-K

Gregusa Gregusa

4. 7. 2021 15:43

Opravdu výborný recept, uvařil a moc si pochutnal. :yes: Dávám bodík a fotku. <3:-K:-)

babuna

31. 12. 2016 09:35

myslite ze by to bylo dobre i s kedlubnovym zelim?

ja106b

8. 7. 2014 16:30

Eliz (má jmenovkyně), moc děkuji za recept. Dnes jsem s ním měla velký úspech. Opravdu bomba, tak jak jsem si z dětství pamatovala dušené kedlubny, které jsem z duše nesnášela, tak dnes tvůj recept přečkal všechna má očekávání. děkujííí a těším se další tvé recepty. B.(jsme i stejný ročník). Dovolila jsem si připadat i fotku. Pokud budeš chtít, tak ji smažu:-p:yes::-K

suslajda suslajda

23. 5. 2012 07:26

;-)pěkný receptík dělám podobněje to moc dobré:yes::yes:+10

Eliza Eliza

21. 5. 2012 22:38

Moc děkuji za komentáře, body a hlavně regionální polemiku...To přímo miluju, stopování v historii - jak a co se v kterém kraji naší země vařilo... Kdybych byla mladší (cca o 20 let), možná bych tomu zasvětila i diplomovou práci... A to myslím vážně.

Porada

21. 5. 2012 22:20

1974andrea - já z Kralovic, u nás se jí s rozpekem a dělají se z vepřového plecka.Mimochodem, rozpek dáváme i ke " kožlandě", to je česneková omáčka s uzeným.Kolem Lubné dávají rozpeky i k bramboračce.:-p

1974andrea 1974andrea

21. 5. 2012 20:24

Porada:Jsem z Plzně a děláváme je takto http://www.toprecepty.cz/recept/22481-dusene-kedlu..., někdy bez masa, ale s rozpekem ne, ten se tady dělá k dušené mrkvi nebo houbové omáčce;-)

Porada

21. 5. 2012 19:52

Na plzeňsku se dělají jen s vývarem bez mléka a podávají se s kynutými plackami tzv." rozpeky ". Také vynikající pokrm. Jinak :yes::yes:

zizala zizala (moderátorka)

21. 5. 2012 19:06

Doma by mi to asi nejedli, už několikrát jsem zkoušela tepelně upravenou kedlubnu a neuspěla jsem:-( Ale já bych si pochutnala:-p

nofrona

21. 5. 2012 19:02

:yes::yes:

Bibinka Bibinka

21. 5. 2012 11:21

Elízo, tak podobně to dělávám i já a máme tu kombinaci maso+kedlubny moc rádi a je to dobré i s uzeným, nebo uzenýma kuřecíma stehnama-to je obvzlášť dobré a někdy to vyzkoušej:-p;-)Máš 8.bod:yes:

rebeka rebeka

21. 5. 2012 08:42

vypadá to moc hezky, maminka dělávala podobně, ale dávala hovězí maso.. děkuju za připomenutí:-K

Iljusa Iljusa

21. 5. 2012 08:38

Tak toto mám moc ráda - klidně i bez masa ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dušené kedlubny s vepřovým masem vepřové na kedlubnách vepřové v kedlubnách veprove s kedlubnou vepřové na kedlubně vepřové maso na kedlubnách maso na kedlubnach dušená kedlubna s masem plecko na kedlubnach vepřové dušené v kedlubnách dušena kedlubna vepřové maso v kedlubnách dušene veprove na kedlubnach na kedlubnách dušené kedlubny veprova plec na kedlubnach vepřové v kedlubně vepřové s kedlubnami dušená kedlubna s vepřovým masem kedlubny s veprovym masem

Suroviny: maso vepřové, kedlubna, máslo, mouka hladká, cukr krupice, vývar masový, mléko, nať petrželová, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Vepřové na kedlubnách podle mojí babičky (a starých hospodských receptur)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7Y1j