Jogurtový dort s ovocem
Ochutnejte tento lehký ovocný dezert, který chutná stejně skvěle, jako vypadá. Dort tvoří tenká vrstva korpusu pokladená broskvemi zalitými svěžím jogurtovým krémem. Povrch dortu je nazdoben čerstvými jahodami, červeným želé a šlehačkou.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 3 468 kJ / 829 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,53 g |
Tuky | 22,33 g |
Vláknina | 2,66 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 442 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 100,13 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 6. 2012 15:01
Veronika.Hrozna:Doufám, že se ti povede. Já z jahod letos nemám nic, je tu tak strašné suho, že z přísad mi zůstal jen pórek a jedna kapusta. Strašné a to každý večer zalévám.
Díky za chválu, ono to potěší
Díky za chválu, ono to potěší
2. 6. 2012 20:17
nofrona:Já vím,ale ne každému se to podaří ,chce to trpělivost!Ale ,řeknu ti je to nádhera! Mně už zrají jahody v zahradě,no to málo které nestačili ti mí dva jezevčíci úplně rozdupat! Ale na ten tvuj dortik jich bude doufám dost.
2. 6. 2012 15:02
Veronika.Hrozna:Vejce se nemusí šlehat zvlášť! Já tak peču už hodně dlouho. I na fotkách je ta výška znatelná. Stačí řádně vyšlehat a mouku už jen pouze vmíchat
2. 6. 2012 14:57
Kriss:Tak to je mi moc líto. Vejce nemusíš dělit, jen je opravdu dlouho šlehej a mouku, pouze vmíchat. Než přidáš mouku musí být obsah v misce minimálne dvojnásobný a má lehce žlutou barvu.
A ke krému: želatina se nevaří, je to tam na druhé straně napsáno. Želatina nabobtná a pak se na teple jen rozpustí, přidáš trochu nachystaného jogurtového krému, zamícháš a až pak přidáš. Je to v postupu. V lednici mi ztuhl.
A ke krému: želatina se nevaří, je to tam na druhé straně napsáno. Želatina nabobtná a pak se na teple jen rozpustí, přidáš trochu nachystaného jogurtového krému, zamícháš a až pak přidáš. Je to v postupu. V lednici mi ztuhl.
2. 6. 2012 12:40
Kriss: Ale nedélej si vrásky ,i takový polorozpadlý se sež..l!
1. 6. 2012 22:10
Veronika.Hrozna: No, uvidím. Nechám to tak přes noc, třeba se ještě vzchopí. Jednou jsem právě již podobný dort dělala a nepovedl se, tak jsem si říkala, že třeba tentokrát. Uvidíme, no. Každopádně s želatinou moc velká kamarádka již po druhé zkušenosti nejsem.
1. 6. 2012 21:56
Kriss:Když chceš aby naskočil musíš z těch vajec vymíchat jenom žloutky a pak přidat velmi tuhý sníh z bílku.Bílky to nakypří.
A já také nemám dobrou zkušenost s želatinou pokazila jsem výborný mandarinkový dort,proto,že to nestuhlo a já dala dolu formu a celý se mi rozpadl. Dej na dobrou radu kup želatinu bez vaření v prášku Dr.Oetker. A na výchaldlý dort s krémem nalij jemně pomalu trošku vychladlé želé.Jestli se hned nesrazí tak dort není vychlazenej. Ten muj mandarinkovej přestal téct až na druhý den když už byl v lednici 8 hodin. Tyhle dorty chtějí trpělivost a pořádné chlazení ,musí se to všecko řádně vychladit.
A já také nemám dobrou zkušenost s želatinou pokazila jsem výborný mandarinkový dort,proto,že to nestuhlo a já dala dolu formu a celý se mi rozpadl. Dej na dobrou radu kup želatinu bez vaření v prášku Dr.Oetker. A na výchaldlý dort s krémem nalij jemně pomalu trošku vychladlé želé.Jestli se hned nesrazí tak dort není vychlazenej. Ten muj mandarinkovej přestal téct až na druhý den když už byl v lednici 8 hodin. Tyhle dorty chtějí trpělivost a pořádné chlazení ,musí se to všecko řádně vychladit.
1. 6. 2012 21:09
Tak jsem docela zklamaná. Dort se mi nepovedl vůbec. Piškot mi naprosto nenaskočil, ale vytvořil pouze uzounkou vrstvičku, která na dně formy byla sotva vidět, a to jsem velikost formy měla klasickou, nic extra velkého. Takže jsem piškot upekla znovu, tentokrát již s kypřicím práškem a výsledek byl lepší. Další zklamání přišlo v podobě jogurtové části, kdy se mi po vmíchání želatiny absolutně nepovedlo ztužit jogurtovou vrstvu, nechápu, co jsem udělala špatně, želatinu jsem vařila dle návodu a poté podle receptu, ji vmíchala do jogurtu. A dál už jsem nedošla, "dort" leží v ležnici téměř 2 hodiny a jogurt stále "teče", takže jak to tak vypadá, nic z toho nebude.
29. 5. 2012 14:58
tasnim:Děkuji
Používám želatinu Dr.Oetker, dobře se s ni pracuje a návod je na druhé straně srozumitelně napsaný, můžu doporučit.
A na horu používám dortové želé, které vlévám na dort který byl aspoň hodinu v lednici, ještě teplý po pžících, krásně tuhne.
Používám želatinu Dr.Oetker, dobře se s ni pracuje a návod je na druhé straně srozumitelně napsaný, můžu doporučit.
A na horu používám dortové želé, které vlévám na dort který byl aspoň hodinu v lednici, ještě teplý po pžících, krásně tuhne.
28. 5. 2012 21:44
vypada to supeeer mozem sa opytat na tu zelatinu? ja totiz sa zelatiny bojim, nikdy som s nou nerobila
horuca sa vyleje do jogurtu alebo nechat ju vychladit? a na vrch sa dava tiez vychladena, alebo horuca? dakujem
horuca sa vyleje do jogurtu alebo nechat ju vychladit? a na vrch sa dava tiez vychladena, alebo horuca? dakujem
27. 5. 2012 18:37
Kriss:Díky
přeju hodně štěstí a těším se na foto tvého dortu
přeju hodně štěstí a těším se na foto tvého dortu
27. 5. 2012 15:55
Vypadá úžasně! Jestli udělám maturitu,tak si ho hned v úterý upeču.
23. 5. 2012 21:09
šikulka.Umííííííí+
23. 5. 2012 11:10
Krásná práce
21. 5. 2012 20:05
senky:jasně že pl, byl to náročný víkend
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 8 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 52 minutami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 12 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Dort jako pod sklem: Zákusek ozdobený želatinou nejen, že skvěle chutná, ale taky krásně vypadá
Krémy z tvarohu, jogurtu a kysané smetany: Mají svěží chuť a v kombinaci s ovocem patří neodmyslitelně k létu
Další recepty
Tématické fráze: jogurtový dort jogurtovy dort s ovocem jogurtovo šlehačkový dort s ovocem ovocny jogurtový dort dort s ovocem jogurtový dort recept jogurtové dorty dort z jogurtu dort jogurtovy ovocný dort s jogurtem domácí želatina na dort jogurtový korpus ovocné dorty recepty želatina na ovocné dorty dort s jogurtem dortová želatina jogurtový ovocný dort jovo dort želatina s ovocem jogurtovo ovocný dort
Suroviny: vejce, cukr, mouka polohrubá, jogurt bílý, želatina, želé červené dortové, jahody, kompot broskvový, smetana ke šlehání, tuk, mouka
Jogurtový dort s ovocem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WpLJ
51 názorů