Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtový dort s ovocem

Ochutnejte tento lehký ovocný dezert, který chutná stejně skvěle, jako vypadá. Dort tvoří tenká vrstva korpusu pokladená broskvemi zalitými svěžím jogurtovým krémem. Povrch dortu je nazdoben čerstvými jahodami, červeným želé a šlehačkou.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

20. 5. 2012 19:22

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie3 468 kJ / 829 kcal
Bílkoviny55,53 g
Tuky22,33 g
Vláknina2,66 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy100,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

nofrona

3. 6. 2012 15:01

Veronika.Hrozna:Doufám, že se ti povede:-). Já z jahod letos nemám nic;-(, je tu tak strašné suho, že z přísad mi zůstal jen pórek a jedna kapusta:-(. Strašné a to každý večer zalévám.
Díky za chválu:-8, ono to potěší;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 6. 2012 20:17

nofrona:Já vím,ale ne každému se to podaří ,chce to trpělivost!Ale ,řeknu ti je to nádhera! Mně už zrají jahody v zahradě,no to málo které nestačili ti mí dva jezevčíci úplně rozdupat! Ale na ten tvuj dortik jich bude doufám dost.

nofrona

2. 6. 2012 15:02

Veronika.Hrozna:Vejce se nemusí šlehat zvlášť! Já tak peču už hodně dlouho. I na fotkách je ta výška znatelná. Stačí řádně vyšlehat a mouku už jen pouze vmíchat;-)

nofrona

2. 6. 2012 14:57

Kriss:Tak to je mi moc líto. Vejce nemusíš dělit, jen je opravdu dlouho šlehej;-) a mouku, pouze vmíchat. Než přidáš mouku musí být obsah v misce minimálne dvojnásobný a má lehce žlutou barvu.
A ke krému: želatina se nevaří, je to tam na druhé straně napsáno. Želatina nabobtná a pak se na teple jen rozpustí, přidáš trochu nachystaného jogurtového krému, zamícháš a až pak přidáš. Je to v postupu. V lednici mi ztuhl.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

2. 6. 2012 12:40

Kriss: Ale nedélej si vrásky ,i takový polorozpadlý se sež..l!:-D

Kriss Kriss

1. 6. 2012 22:10

Veronika.Hrozna: No, uvidím. Nechám to tak přes noc, třeba se ještě vzchopí. Jednou jsem právě již podobný dort dělala a nepovedl se, tak jsem si říkala, že třeba tentokrát. Uvidíme, no. Každopádně s želatinou moc velká kamarádka již po druhé zkušenosti nejsem.:-//

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 6. 2012 21:56

Kriss:Když chceš aby naskočil musíš z těch vajec vymíchat jenom žloutky a pak přidat velmi tuhý sníh z bílku.Bílky to nakypří.
A já také nemám dobrou zkušenost s želatinou pokazila jsem výborný mandarinkový dort,proto,že to nestuhlo a já dala dolu formu a celý se mi rozpadl. Dej na dobrou radu kup želatinu bez vaření v prášku Dr.Oetker. A na výchaldlý dort s krémem nalij jemně pomalu trošku vychladlé želé.Jestli se hned nesrazí tak dort není vychlazenej. Ten muj mandarinkovej přestal téct až na druhý den když už byl v lednici 8 hodin.:-(( Tyhle dorty chtějí trpělivost a pořádné chlazení ,musí se to všecko řádně vychladit.

Kriss Kriss

1. 6. 2012 21:09

Tak jsem docela zklamaná.:-( Dort se mi nepovedl vůbec. Piškot mi naprosto nenaskočil, ale vytvořil pouze uzounkou vrstvičku, která na dně formy byla sotva vidět, a to jsem velikost formy měla klasickou, nic extra velkého. Takže jsem piškot upekla znovu, tentokrát již s kypřicím práškem a výsledek byl lepší. Další zklamání přišlo v podobě jogurtové části, kdy se mi po vmíchání želatiny absolutně nepovedlo ztužit jogurtovou vrstvu, nechápu, co jsem udělala špatně, želatinu jsem vařila dle návodu a poté podle receptu, ji vmíchala do jogurtu. A dál už jsem nedošla, "dort" leží v ležnici téměř 2 hodiny a jogurt stále "teče", takže jak to tak vypadá, nic z toho nebude.:-//

nofrona

29. 5. 2012 14:58

tasnim:Děkuji:-K
Používám želatinu Dr.Oetker, dobře se s ni pracuje a návod je na druhé straně srozumitelně napsaný, můžu doporučit.
A na horu používám dortové želé, které vlévám na dort který byl aspoň hodinu v lednici, ještě teplý po pžících, krásně tuhne.

tasnim

28. 5. 2012 21:44

vypada to supeeer ;-) mozem sa opytat na tu zelatinu? ja totiz sa zelatiny bojim, nikdy som s nou nerobila:-(
horuca sa vyleje do jogurtu alebo nechat ju vychladit? a na vrch sa dava tiez vychladena, alebo horuca? dakujem:-K

nofrona

27. 5. 2012 18:37

Kriss:Díky:-K
přeju hodně štěstí a těším se na foto tvého dortu;-)

Kriss Kriss

27. 5. 2012 15:55

Vypadá úžasně! Jestli udělám maturitu,tak si ho hned v úterý upeču.:-D:yes::-K

BILKOVAI BILKOVAI

23. 5. 2012 21:09

:-O:-O:-Ošikulka.Umííííííí:yes::yes::yes::-))+

ivulinka ivulinka

23. 5. 2012 11:10

Krásná práce:yes:

nofrona

21. 5. 2012 20:05

senky::-D:-Djasně že pl, byl to náročný víkend:-D:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jogurtový dort jogurtovy dort s ovocem jogurtovo šlehačkový dort s ovocem ovocny jogurtový dort dort s ovocem jogurtový dort recept jogurtové dorty dort z jogurtu dort jogurtovy ovocný dort s jogurtem domácí želatina na dort jogurtový korpus ovocné dorty recepty želatina na ovocné dorty dort s jogurtem dortová želatina jogurtový ovocný dort jovo dort želatina s ovocem jogurtovo ovocný dort

Suroviny: vejce, cukr, mouka polohrubá, jogurt bílý, želatina, želé červené dortové, jahody, kompot broskvový, smetana ke šlehání, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Jogurtový dort s ovocem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpLJ