Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkový závin z listového těsta

Jablečný závin podle tohoto klasického receptu zvládne i začátečník upéct tak, že si na něm všichni skvěle pochutnají. Hotový jablečný závin můžete na talíři doplnit zmrzlinou, šlehačkou, případně vanilkovým krémem.

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 30 min

65 min (35 min příprava + 30 min tepelná úprava)

22. 9. 2008 18:35

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 067 kJ / 1 211 kcal
Bílkoviny19,68 g
Tuky84,56 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 223 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy91,45 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

xanny

23. 7. 2010 12:37

Dělala jsem s tvarohem (s tou krupičkou je to super nápad - díky)a druhý s jablky, těsto jsem posypala rozdrcenými piškoty.
Skvělá svačinka, dávám bodík :yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

8. 5. 2009 10:06

Včera jsem štrůdliky pekla, jeden s jablky a přidala jsem do nich zbytek opražených ovesných vloček s cukrem, další je s tvarohem, do toho jsem dala kromě vajíčka i trošku dětské krupičky. Nádivka je pevnější, ale je to pak vidět na řezu, takové malé tečky:-D někdy dávám pudink, nejraději ten Creme Olé vanilkový od Dr. Oetkera, je to ten bez vaření a nádivka se ihned zahustí. Povrch jsem potřela vejcem a posypala mandlovými lupínky.

Merylas Merylas (moderátorka)

6. 5. 2009 13:47

LaVarden, závin dělám taky tak, jak je popsáno v receptu. Spojem dolů, někdy na posypání těsta pod jablka použiju i nastrouhané ořechy. Jinak pečivo z listového těsta se vkládá do hodně vyhřáté trouby a pak se teplota zmírní a dopeče se už volněji. V receptu je to uvedeno;-) Závin lístuje hlavně nahoře, těsto dole je zatíženo jablky. Místo jablek používám i tvarohovou nádivku.

LaVarden

5. 5. 2009 23:57

Překvapilo mne, že pečete závin se švem vespodu. Mám obavy, že se srazí. Mám , bohužel, zkušenost, že se mi zespodu těsto zcukne, nelískuje. Nemám dávat závin do předehřáté trouby?

Iljusa Iljusa

12. 4. 2009 17:51

Oldo, zkus když zavineš, mírně propíchat vidličkou nahoře- ať má vzduch-pára kudy utíkat:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

12. 4. 2009 16:56

Oldo, musíš dát 80% jablek a 20% těsta!:-)):-D:-)):-D:-))

Olda

12. 4. 2009 14:30

Mně se závin pořád nafukuje. Uvnitř je 20 % jablek a 80 % vzduchu - co dělám špatně?

veronika

19. 2. 2009 18:28

já ještě jablka smíchávám s uvařeným jemně vychladlým vanilkovým pudinkem a dávám tam trochu rumu

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zavin z listoveho testa štrůdl z listového těsta jablečný závin z listového těsta jablkovy zavin jablečný štrůdl z listového těsta strudl s listoveho testa štrůdl nejlepší recepty z listového těsta recept na strudl z listoveho testa listový závin jablkový štrúdl štrůdl z listového těsta s pudinkem štrůdl z listoveho testa recept jablečný štrůdl z listového těsta s pudinkem štrůdl s pudinkem štrůdl s jablky a pudinkem zavin z listoveho testa s pudinkem štrůdl z listového těsta s tvarohem jablečný závin listové těsto štrůdl z listoveho těsta s jablkama štrůdl listové těsto

Suroviny: těsto listové, jablko, rozinky, cukr, skořice, vejce, ořechy, strouhanka

TopRecepty.cz

Jablkový závin z listového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZNA