Zmrzlina z moruší
Suroviny
Porce: asi 800 g zmrzliny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 532 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,00 g |
Tuky | 4,40 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,40 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zmrzlina mi chutí i konzistencí připomínala ten báječný jahodový sníh, který se prodával kdysi v kelímcích....(samozřejmě chuť jahod nahražena chutí moruší).
Jedlé a léčivé plody moruše (článek): http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/zavarovan...
Zapomenuté ovoce (článek): http://www.lidovky.cz/zapomenute-ovoce-chutne-a-zd...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 8. 2016 09:37
Marie: máme na zahradě obě - bílou i černou, tu dokonce dvakrát (jednou převislou). Na moruších se mi líbí i to, že zrají velice dlouho, můžeme se na nich pást skoro celý měsíc
2. 8. 2016 20:30
Moruše jsem "objevila" minulý rok. Chodila jsem každý den pod strom u školy a sbírala a jedla a zamrazovala. Je to jedno z nejzdravějšího ovoce - posiluje imunitu. Jezte je, jak jen můžete. Navíc černá obsahuje ve slupkách resveratrol. Zmrzlina bude jistě výborná
30. 6. 2016 18:55
Maemi: jestli jich máš hodně, udělej marmeládu nebo džem - manžel tvrdí, že mu chutná skoro jako borůvkový
30. 6. 2016 18:48
zrovna jsem hledala co s morušemi, děkuji za recept
26. 6. 2012 10:47
Moruše jsou super - jen těch jejich stromů je pomálu
26. 6. 2012 10:04
Těší mě, že se zmrzka líbí pokud někde moruši potkáte, neváhejte a alespoň ochutnejte
Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky
Kanyla: pokud nemáš zmrzlinovač a chceš jakoukoliv zmrzku zkusit udělat, vyrob ten počáteční "koktejl" a dej ho v krabičce do mrazáku. Pak stačí zmrzku asi co 45-60 minut pořádně promíchat (ztuhlou část s tou řídkou) - tím zabráníš tvorbě ledových krystalů, které by mohly poškrábat vaše namlsané jazýčky
25. 6. 2012 22:39
Zmrzlinovač nevlastním a moruši taky ne - tu navíc ani neznám!!! Nicméně vypadá to nááádherně a kdyby mi někdo nabídl, vrhla bych se skokem
25. 6. 2012 20:02
Moruše nám tady jedna roste,ale ptáčci jsou vždy rychlejší
Máš to krásně naaranžované+
Máš to krásně naaranžované+
25. 6. 2012 18:05
Moruši vůbec neznám.
25. 6. 2012 15:10
My máme moruši na zahradě, už má plody - dozrává postupně celé léto. Díky za super recept, já jí zatím dávala jen do nepečených dortů. Určitě zkusím.
25. 6. 2012 14:28
cathleen:Cathleen, já ti řeknu, to je bomba recept. Moruše mi evokují dětství, kdy jsme měli ohromný strom v Mateřské školce kam jsem chodila a občas jsme si trhali moruši do pusy a já úplně cítím tu nevšední a zvláštní slaďoučkou chuť těch plodů a vždycky byla hodně osypaná Rok před naším stěhováním se sem na domeček jí podřízly, že tam prý je od ní špinavá cesta(byla to ta tmavá), jak opadává na zem a rozšlape se, desítky let to nikomu nevadilo-bylo to, jako by mi vzali kus dětstvíjá měla tu moruši a MŠ naproti baráku, kde jsem bydlela v Č.KrumlověJasný 7.bod
25. 6. 2012 12:40
zizala: hm, nám se už 5.rok drží dobře. To jen letos, ten několikahodinový mráz, zničil veškerou budoucí úrodu ovoce, nejen moruše. Ale už znovu obrůstá a příští rok snad budeme sklízet
Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.
Ještě poznámka - ty černé moruše se mi zdají být lehce víc kyselejší, než ty bílé.
25. 6. 2012 12:38
Jana: Jani a je to strom, že? Ta naše zatím vypadá jako veliký keř....
25. 6. 2012 12:36
100let stará bílá moruše roste babičce před domem v Panenských Břežanech na návsi, je každoročně úžasně obsypána plody, samozřejmě svou vůní a šťávou velmi láká vosy, sedět pod ní je jako sedět v úlu...Ovoce je na ní na metráky. Babi z něj dělá hlavně šťávy, džemy, koláče. Úžasně chutná i samotné. Naplnila s nimi i sladké knedlíky. O víkendu, až k ní pojedu zkusím tu zmrzlinu, jen nebude červená.
25. 6. 2012 12:34
Moruše jsou teplomilné, takže si na ně musím nechat zajít chuť. Ale zmrzka je chutná už od pohledu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 37 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Na co se hodí moruše. Plody jsou sladké, chutné a výživné. Vaříme z nich povidla, můžeme je mrazit a sušit
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: moruše černá zpracování moruše černá recepty zpracování moruší marmeláda z moruše moruše zpracování jak zpracovat moruše marmeláda z moruší džem z moruše zpracování moruše moruše bílá recepty moruše marmeláda moruše dzem jak chutná moruše co udelat z moruse moruše černá dzem z morusi moruše černá keř jak zpracovat moruši co udelat z moruší moruše černá recept
Suroviny: moruše, jogurt bílý, smetana ke šlehání, cukr, šťáva citronová
Zmrzlina z moruší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o89Y
21 názorů