Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková na smetaně II

Svíčková omáčka má poněkud zavádějící název, ale to jí nebrání v tom, aby patřila mezi jedno z nejoblíbenějších jídel českých rodin. Možná patříte mezi kuchařky, které mají z přípravy respekt nebo dokonce strach, ale s naším receptem ji zvládnete na jedničku.

Hodnocení receptu je 4,9 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

21. 9. 2008 17:05

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie6 460 kJ / 1 544 kcal
Bílkoviny179,13 g
Tuky74,57 g
Vláknina8,43 g
Cholesterol 460 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,20 g
Sacharidy36,05 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zeleniny dávám hodně a vždy jen čerstvou, je mnohem voňavější než zmrazená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Moniczka

28. 6. 2012 12:33

ahoj, dělám podle tohoto receptu svíčkovou podruhé. první pokus byl vtipný, jsem trošku prasátko, a tak od mrkve byla celá kuchyň i já :-D když přišlo na mixování zeleniny, tak jsem zjistila, že má mixér půjčený kamarádka :-O prve jsem přemýšlela co s tím,propasírovat přes čajové sítko to nešlo, krásně se mi ohlo v ruce :-)) až jsem doma našla babiččin starý mlýnek na maso, pěkně lžičku po lžičce jsem ručně točila kličkou a mlela zeleninu :-p museli by jste vidět tu komedii :-8 chuťově byla vynikající, pouze zelenina hrubší. dnes dělám podruhé, jsem plně vybavená :-D právě se mi dusí masíčko na zelenině, tak držte pěsti at se to podaří, koneckonců přítel je kuchař, takže to nesmím zkazit :-K

marie

3. 6. 2012 06:19

Tak dnes dělám ,svíčkovou už dlouhá léta.Já jsi myslím ,že když jse vaří z láskou ,tak chutná všem. Dělám také jak jse píše tady,ale nikdy nepohrdne . Knedlíčky domácí pouze. Tak kuchtinky jen ,tak dál ,jak se říká učený z nebe nezpadl,a když jsi dáte poradít Stojí to za to. :-):yes:

petr

20. 5. 2012 10:16

Tak jdeme nato pak se pochlubím ;-)

maris maris

11. 4. 2012 06:55

katerina 83: to mě moc těší, děkuji:-)

katerina 83 katerina 83

8. 4. 2012 18:03

svíčkovou dělám vždycky podle vás a je fak moooc dobrá faktis paráda :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Macek88

22. 2. 2012 15:55

tak poprvé vařím sama svíčkovou,tak snad se mi povede :) tento recept se mi líbí,a doufám,že to bude i dobré :)

rebeka rebeka

10. 9. 2011 21:50

magdalenka:je mi jasné,že to dělá každý po svém..právě to se mi líbí..pište,holky,pište:-D:-D ráda se poučím;-):yes::-)

magdalenka magdalenka

10. 9. 2011 21:47

Ani u nás doma sa horčica nedávala, ale sa dával karamel - upálený cukor rozvarený trochou vody...a tiež bez tymiánu...:-K

rebeka rebeka

10. 9. 2011 21:34

maris::-D:-D:-D asi ty děti dobře ví,co je dobré:-8 a navíc..svíčková od maminky přece chutná nejvíce:-K:-K:-):yes::yes:
já právě nevím s tou hořčicí..někdo dává,někdo ne..my jsme doma taky nedávali..ti,co ji dávají,tvrdí,že tomu dodá šmak..tak já nevím:-S:-D
a děkuju ti:-K
za 14 dní jdu na to;-);-):yes:

maris maris

10. 9. 2011 21:27

rebeka: Rebi - nedávám ani trochu:-), mně připadá, že tam hořčice nepatří, , ale vím, že ji tam někteří vyhlášení šéfkuchaři dávají. Maminka ani babička ji nedávaly a ve starých kuchařkách taky nikde není. Většina z nás má chuť svíčkové nastavenou z domova, tak to je asi taky důvod, proč ji nedávám. ;-):-)
Btw - mně taky v týdnu přijede dcera a co myslíš, že si objednala - ano - správně - svíčkovou:-D:-))

rebeka rebeka

10. 9. 2011 21:15

maris:Maruško,nedáváš hořčici na šmak;-):-?ani trochu:-?
dělám ji téměř na chlup stejně jako ty,ale teď tady brouzdám a hledám,jak to která děláte,páč mi přijede dcera z UK a objednala si(resp.její přítel) svíčkovou,tak se chci vytáhnout:-8:-D:yes:

maris maris

4. 1. 2011 22:54

Alenko, samozřejmě, můžeš udělat stejně i z vepřového, nebo zkus toto http://www.toprecepty.cz/recept/2606-hamburska-vep...:-)

Alena

4. 1. 2011 22:34

Dá se dělat svíčková i z vepřové kotlety?

maris maris

24. 10. 2010 20:26

Kačko, já nejsem přítelem dlouhého skladování jídel, ale 2 dny určitě. :-)

kacka614

24. 10. 2010 20:14

;-)jak dlouho vydrzi svickova v lednici dekuji kacka

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: svíčková na smetaně recept svíčková na smetaně svickova pravá svíčková na smetaně svickova recept králík na smetaně pohlreich svičkova na smetaně video z vepřoveho masa recept svíčková na smetaně prava svickova zajíc na smetaně pohlreich recept na svickovou na smetane pravá svíčková recept recept svíčková recept na pravou svíčkovou recept na svíčkovou domaci svickova sekaná svíčková recepty svíčková svíčková z halali svíčková na smetaně podle pohlreicha

Suroviny: hovězí zadní, slanina, mrkev, celer, petržel, cibule, smetana, mouka hladká, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, tymián, sůl, máslo, šťáva citronová, cukr

TopRecepty.cz

Svíčková na smetaně II

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJMl