Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Croquembouche

Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem, takže když kousnete do jednoho z profiterolů, je nejdřív křupavý, pak měkký a pak krémový.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min Doba přípravy: 240 min Doba tepelné úpravy: 120 min

360 min (240 min příprava + 120 min tepelná úprava)

7. 6. 2012 21:11

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie27 924 kJ / 6 674 kcal
Bílkoviny107,65 g
Tuky332,84 g
Vláknina4,52 g
Cholesterol 2,85 g
Sodík 1,02 g
Sůl2,54 g
Sacharidy809,74 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

catalinapece.blogspot.cz/2011/05/croquembouche-piece-montee.html

ano, recept mám z tého stránky (skvělé komentáře, skvěle popsané, skvělé recepty)

Můj Croquembouche jsem stvořila za 6 hodin.

Jahodový krém je trochu řidší kvůli jahodovému pyré. Práce s ním znamená nepořádek kolem, ale po naplnění z profiterolů naštěstí nevytéká. Já ho chladila přes noc, aby byl co nejztuhlejší.

Oba krémy jsou poměrně sladké, ale to je jedině dobře! Samotné choux kuličky "ukradnou" velkou část této sladkosti a dohromady to bude sladké tak akorát - ne moc, ne málo.

Karamelový i jahodový krém lze udělat den předem.

Můj papírový kužel byl vysoký asi 30 cm a základna měla okolo 15 cm. Použila jsem, tuším, zhruba 80 malých profiterolů, což je přesně množství, na které vám vystačí těsto. Můžete si udělat těsto radši na dvakrát, abyste si byli jistí, že vám pak nebudou profiteroly chybět. Nenaplněné zbylé "profiteroly" pak dáte jednoduše zamrazit a můžete je kdykoli použít.

Zajímá vás, jak se to vlastně pak jí? Jednoduše si odlupujete jeden profiterol a pak další a další a další, až tam nezbyde žádný. Díky pečícímu papíru je velmi snadné profiteroly odloupnout, aniž byste si odtrhli i kus papírového kuželu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Catalina

17. 11. 2012 13:56

Ahoj :) Jsem moc ráda, že jsi Croquembouche vyzkoušela a taky za všechny komplimenty :)) Akorát mě zaskočilo, jak jsem tu četla, že do toho karamelu dávám škrob. To vážně ne :) Škrob se dává do pudinku :D Radši jsem se hned podívala na recept u sebe na blogu, jestli jsem tam neudělala chybu, ale je tam správně uvedený kukuřičný sirup - to je něco jako med, akorát hutnější a míň sladké a při zahřívání nekrystalizuje. Dá se koupit ve zdravé výživě nebo na internetu :)

lucik.233

8. 6. 2012 15:33

Ano, je skvělá, ani jsem si nedovolila od ní něco kopírovat :D :)

zizala zizala (moderátorka)

8. 6. 2012 15:31

lucik.233: Karamel rychle absorbuje vzdušnou vlhkost, takže pravděpodobně to byl hlavní důvod toho, že to druhý den teklo. Jaký důvod má použití škrobu taky netuším. Ta holčina, co píše ten blog, je strašně šikovná:yes::yes:, zírala jsem na její úžasný fotky a hlavně jsem při čtení jejích postupů hlasitě polykala, má dar psát o jídle tak, že to člověk úplně vidí před sebou :-*:-K

nofrona

8. 6. 2012 15:27

:-O:yes::yes:

lucik.233

8. 6. 2012 15:05

alena.kyp: já jsem to viděla v jednom seriálu a ona to tam natahovala na takové tyčky. Já to dělala vařečkou kolem dokola, protože už jsem na to neměla nervy. Navíc v receptu bylo, že se tam ještě dává do toho karamelu škrob, 2x mi to s ním nevyšlo, takže jsem to pak udělala bez něj a asi proto se mi na další den roztekl, ale popravdě mi to moc se škrobem ani nechutnalo. Tak nevím jak příště. :)

jarka skrobakova

8. 6. 2012 09:00

:yes::yes::-K krásné:-))

alena.kyp alena.kyp

8. 6. 2012 08:24

Může to být dobrota:-p:-* mám uloženo na HD v DVDrekord., když toto dělala na Barrandovu v Pečeme s láskou.Pomáhala jí tenkrát Alice Bendová. Ty karamelové vlasy dělala z cukru který je pro to určený krásně se táhly. Byla to podívaná. Bylo to loni v březnu

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 6. 2012 22:52

:-O:-O:-O:-O:yes:

zizala zizala (moderátorka)

7. 6. 2012 21:37

:-)) Krásnej, klasickej a pracnej recept, velice oceňuju :yes::yes:

1974andrea 1974andrea

7. 6. 2012 21:17

Tohle dělat by byl můj konec:-O, obdivuju, že tě to neodradilo;-):yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: crockenbush croguembouche crocenbush crocambuche crocenbusch crockenbouche krokánbuš krokenbush crocant krokan bush catalinapece crocambouche crockenbusch dort croquembouche crockenbush recept crockenbouche recept croquebouche croquenbouche catalinapece.blogspot.cz croqembouche

Suroviny: mléko, máslo, sůl, cukr krupice, mouka hladká, vejce, mléko plnotučné, škrob kukuřičný, cukr krupice, vejce, žloutek, máslo, lusk vanilkový, cukr krupice, smetana ke šlehání, smetana kysaná, extrakt vanilkový, sůl hrubá, cukr krupice, sirup kukuřičný, voda

TopRecepty.cz

Croquembouche

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OLqB