Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Koprová omáčka je klasika českých jídelen, která rozděluje lidi na dva tábory – na ty, co ji milují, a ty, co ji nesnášejí. Aby byla koprovka opravdu dokonalá, nesmíte ji ošidit. Potřebuje jemnou máslovou jíšku, silný hovězí vývar, tučnou smetanu a kopr.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

4. 6. 2012 19:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 024 kJ / 723 kcal
Bílkoviny18,30 g
Tuky36,27 g
Vláknina1,15 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 4,25 g
Sůl10,60 g
Sacharidy80,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Receptury teplých pokrmů

Jsem si vědomá, že je tady X receptů na koprovou omáčku, ale tento jsem vložila pro ty, kteří by tak jako já dnes, dostali neodolatelnou chuť na koprovku, která se dřív podávala v restauracích a kterou vařila moje babička, profesionální kuchařka a já jsem ji jako dítě odmítala...:-) V restauracích, do kterých chodím, ji nevaří a babička mi ji už neudělá.

Tak jsem vytáhla svoje oblíbené klasické receptury, pečlivě převedla recept pro hromadné stravování na rodinnou dávku, uvařila, pochutnala si a sepsala pro ostatní, milovníky klasické české kuchyně. Pokud se budou přesně držet receptu, očekává je ta klasická chuť...

Do podobných vložím koprovku od Alus S. a Merylas, ty jediné mohou být srovnatelné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MíšaS

5. 6. 2012 11:43

Podle stejného recpetu jsem ji vařila včera. Dělala jsem k nim karlovarský knedlík. Výborné!:-)

Ivusa Ivusa

5. 6. 2012 11:28

:-KJani Remková...sdílím tvůj názor ,také mi chutná koprovka ze strilovaného kopru víc, než z čerstvého,asi je to tím ,že už je dochucený.Jinak- koprovka je moje milovaná omáčka,přesto ,že kluci ji nejí, občas si ji uvařím:-p:yes::yes::yes:

magdalenka magdalenka

5. 6. 2012 09:41

Veľmi sporadicky varím koprovku - z čerstvého alebo mrazeného, manžel ju v podstate nemusí...potom sme boli u známych v Čechách. Pani domáca je vedúca školskej jedálne, zrejme používa podobné receptúry, keď som sa pýtala, vravela, že je to zo sterilizovaného kôpru. Manžel si dal repete a bol nadšený a chválil a chválil...;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

5. 6. 2012 07:44

Veronika.Hrozna: Kdo,jak má rád.Já dávám přednost čerstvému a dávám kopr až do skoro vychladlé omáčky kvuli vitaminum,kopr je bylinka nesmírně zdravá !;-)

suslajda suslajda

5. 6. 2012 07:26

;-)dělám jak z čerstvého tak sterilovaného a chutnají nám obě:yes::yes:+10

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

5. 6. 2012 06:58

Elizo. Vy koprovku, my křenovku. Obě dobré české. máš +bodík 9
Připomínat není nikdy dost. Já to jen vítám a chválím, chválím, chválím.

senky senky

5. 6. 2012 05:55

Toto je přesně ta stará, klasická, mnou milovaná koprovka:yes::yes: Nemusí být často, o to víc si vždycky pochutnáme:-) A co se týká kopru, někdy sterilovaný, někdy čerstvý, podle období, nálady, zásob a chuti ;-):-)

Ivana Ch

5. 6. 2012 04:53

Koprovou omáčku máme moc rádi ale jenom z čestvého kopru, sterilovaný né i mražený je dobrý, to už tady ale děvčata píšou.

Eliza Eliza

4. 6. 2012 23:23

Jana Remkova: Ono je to prostě podle toho, jakou má člověk náladu...a na co má chuť. Někdy je to chuť na jarní smetanovou omáčku z čerstvého kopru, potom zase sentimentálně tradiční z´kopru nakládaného... Obě mají své přednosti, ale každá je úplně jiná. Pokaždé preferuji jinou...dnes zrovna tuto:-!

Katka B Katka B

4. 6. 2012 23:20

Zrovna dnes jsem dělala také koprovku. Sice jsem to s octem trochu přepískla, ale i tak byla moc dobrá. Přesně jak píšete, vývar je vývar. Steril. kopr jsem nikdy nepoužila, dávám jen čerstvý ze zahrádky. A to snad ani ne kvůli chuti, ale spíš že se mi nechce kupovat sterilovaný, když ho mám na záhonku (čerstvý a zadarmo) :-) Jinak super recept, a je bezva, že jste si vzpomněli na Receptury ;o) Dávám :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2012 22:59

A tak budu asi jedna z mála-co člověk, to jiná chuť:-8. Mi koprovka z čerstvého kopru nechutná!!:-8 Mám čerstvý kopr ze zahrádky, v mrazáku mražený, ale na koprovku si vždycky koupím sterilovaný. Nevím proč, ale jak jsme se tak bavili s holkama v obchodě, nejsem sama. ;-) Takže, tahle koprovka je přesně pro mne!:-p:yes:

holka ze severu holka ze severu

4. 6. 2012 22:55

Eliza: Já úplně rozumím Vašemu záměru. Proti gustu žádný dišputát. Já také používám čerstvý kopr, ale Vy jste prostě chtěla ukázat užití sterilovaného, proč ne ;-) Máte bod.

Eliza Eliza

4. 6. 2012 22:23

Kdybych chtěla použít čerstvý kopr, tak ho uplatním jako v jiných mnou realizovaných receptech. Do tohoto pokrmu patří sterilovaný a tak je taky použitý. Zřetelně jsem napsala, že jde o starý hospodský recept, který má kořeny v prvorepublikové kuchyni. Omáčku z čerstvého kopru samozřejmě umím uvařit, ale tady jde o úplně jinou chuť. Každý dělá koprovku tak, jak je zvyklý - v tomto případě nabízím tradiční recept českých hospůdek.

Porada

4. 6. 2012 21:55

Tak to 100% souhlasím, nikdy sterilovaný kopr.Jak píše Andrea čerstvý,mražený, případně kopr v soli podle Merylas.:yes:

ambrozinka

4. 6. 2012 21:40

Pravda, sterilovaný kopr chutná prazvláštně.. jednou jsem z něj udělala koprovku a skoro všechnu jsem vyhazovala. :-((

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: koprová omáčka z nakládaného kopru koprová omáčka recept kluci v akci koprovka z čerstvého kopru koprova omačka kluci v akci koprová omáčka ze sterilovaného kopru kulajda kluci v akci koprovka ze sterilovaného kopru koprovka od babičky koprová omáčka ze sterilizovaného kopru koprova omáčka od babičky kluci v akci koprová omáčka karlovarský knedlík kluci v akci koprovka z nakládaného kopru koprova omacka od polreicha koprovka kluci v akci koprova omacka sterilovany kopr sterilovaný kopr koprovka s hovězím karlovarský knedlík recept kluci v akci koprová polévka z nakládaného kopru

Suroviny: máslo, mouka hladká, vývar masový, mléko, smetana, ocet, cukr, kopr sterilovaný, sůl

TopRecepty.cz

Poctivá česká koprovka podle hospodských receptur

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zQx7