Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky

Jednoduché a lahodné řezy inspirované slavným pařížským dortem. Ať už k nedělní kávě nebo na rodinnou oslavu, vláčný kakaový korpus a čokoládová šlehačka nikdy nezklamou a vykouzlí úsměv na tváři nejen milovníkům čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

14. 9. 2008 20:00

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 798 kJ / 4 254 kcal
Bílkoviny95,34 g
Tuky152,18 g
Vláknina39,50 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 519 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy606,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Velikost sklenky na odměřování vyberte podle toho, jak velký plech máte. Na plech 30x40 cm stačí 2 dl sklenka ( 1 skl. = tj. 120 g mouky nebo 170 g cukru). Je lepší, když těsto není příliš vysoké.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

NesvadbovaZuzana

14. 2. 2020 16:53

marbene: Mě se krém taky zdrcnul, přesně jako Vám :(

marbene marbene

14. 9. 2018 10:15

Řezy vypadají krásně,tak jsem je zkusila udělat.Ten krém byl katastrofa.Dělala jsem přesně podle receptu,ale krém zdrcnutý,voda z mléka:-((Dát místo mléka šlehačku.Jinak piškot pěkný.Tak jsem místo tzv.pařížského krému udělala krém ze zakysanky.

Erinek

21. 3. 2017 16:10

Děkují .super recepty. Prosím mužete mi je poslat do e-mailu. dik, Sasova

casino casino

28. 11. 2014 10:29

cathleen: zizala:
Jsou 2 typy "paříže":-) a zde ta z receptu vypadá spíše na tzv. těžkou pařížskou šlehačku. ;-)

zizala zizala (moderátorka)

28. 11. 2014 08:09

cathleen: Jo, já ho vynechávám. Místo mléka dám šlehačku a pak vyšlehám s máslem ;-)

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2014 08:02

Až teď mi docvaklo, že něco hodně podobného dělávala mamka, v bílém, jako tzv.nepravou šlehacku. Přidával se ještě žloutek a vanilkový cukr, během mixování.
Do pařížského kremu pak čokoláda - krasně oba drží, světlý i tmavý. Prestala jsem to dělat právě kvůli tomu ztuženému tuku, ale tenhle recept (bez něj) určitě vyzkoušim :yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2014 07:58

zizala: rozumím tomu dobře, mám ztužený tuk prostě vynechat?:-8

zizala zizala (moderátorka)

28. 11. 2014 07:51

cathleen: Já jsem tyhle řezy dělala už několikrát a nikdy jsem ztužený tuk nedávala, vždycky jen máslo a místo mléka tekutou šlehačku. Těch 150 g 100% tuku je tam zbytečných ;-) Řezy jsou moc dobré :-p

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 11. 2014 07:13

Ráda bych vyzkoušela a moc nerada pouzila ztužený tuk. Heli, můžu místo něj dát máslo:-?

ivka

4. 10. 2013 12:07

ituska: a uvést nějaký důvod??? nebo jen z principu dáváte palec dolů?

Denča

11. 11. 2012 10:37

Dneska vyzkouším vypadá to moc dobře,krém už mám přpravený:-8:-)

Bibinka Bibinka

14. 5. 2012 20:45

Hella:Hellčo, zítra je dělám, šlehajdu už mám připravenou v lednici a už se na ně těšíme:yes::-pbodíka jsem už dávno dala, tak jestli se mi povedou přidám fotku-můžu-li;-)

pimpulka

5. 5. 2012 18:07

dělávám též tento krém ale dávám dvě lžíce cukru jinak je výborný...:yes:

Hella Hella

23. 4. 2012 10:55

Michala77: Není problém tam moučkový cukr přidat, ale já žádný nedávám, ochutí ho čokoláda. Navíc, tento moučník opravdu není sladký. Kdo má raději něco trochu pikantního, může korpus pomazat malinovým nebo rybízovým džemem.

Michala77

21. 4. 2012 15:40

Vypadá to skvěle, jen se chci zeptat, do krému se nedává žádný cukr?:-?:-?:-?

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: parizske kostky pařížské kostky recept recept pařížské kostky recept na pařížské kostky pařížská kostka recepty pařížské kostky parisky krem pariska slehacka pařížsky zákusek parišske kostky pariske kostky pařížský krém pařížké kostky pařížský kostky nejlepší zákusky nejlepší zákusek tuk iva pařížská kostka recept parizske rozky pariske rezy

Suroviny: vejce, cukr krupice, mléko, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, smetana 33%, cukr, kakao, cukr vanilkový, čokoláda

TopRecepty.cz

Pařížské kostky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkVk