Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý knedlík

Nad párou vařený kynutý nadýchaný knedlík jako od maminky nebo babičky je jako peří a dobře saje omáčku. Recept je určen zkušenějším kuchařkám, které kynuté těsto ovládají.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby kynutí těsta

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

12. 9. 2008 17:47

Suroviny pro 2 kusy

2 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 049 kJ / 3 836 kcal
Bílkoviny114,98 g
Tuky39,98 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy737,38 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Pajaja

13. 3. 2011 13:30

Krásné knedlíky, Tejajo! Já mám takové speciální nádobí, ve kterém se knedlíky vaří jen s 2 dcl vody, takže ve finále jsou vlastně jako v páře. Nemám ráda, když jsou oslizlé z vaření ve vodě. Takže - tento tvůj nápad je skvělý! :yes::-) +10

Zitka

6. 3. 2011 16:39

Dnes jsem varila knedliky vubec poprve a podle Vaseho receptu. A vynikajici! Z vareni nad parou jsem mela trochu obavy, ale hned na prvni pokus byly vazne vyborne.:yes::yes:

AniCiz

2. 2. 2011 14:59

:yes::-K:-*dnes jsem vařila..v hrnci na těstoviny,na peč. papíře a pod poklicí utěrka..dostala jsem velikou pochvalu..děkuji moc za skvělé rady a tento jednoduchý a výborný recept..
ps.pro málo místa jsem udělala knedlíky 4 menší kulaté..;-)

Ivana79 Ivana79

8. 1. 2011 16:59

Terezka,ďakujem za odpoveď:-Ka keď je to ako píšeš,tak potom som to cesto mala dobré,o niečo redšie ako robievam na pizzu a aj som zaň na obed dostala pochvalu od troch chlapov:-D

tejaja tejaja

8. 1. 2011 13:57

Ivanka, ja nikdy mlieko nemeriam, mám to v oku ;-) Najnovšie aj ja robím kysnuté cesto v pekárni, nie v robote.
Daj všetko do pekárne, vždy daj mlieka viac ako múky, aby cesto bolo radšej redšie ( lepšie sa pridáva múka ako mlieko ) a pozeraj ako miesi. Pridávaj po troche múky. Cesto nesmie tiecť, musí držať tvar, ale nesmie byť príliš husté, nie až také ako na chlieb, aby nerobilo okolo hnetačov bochníky. Ono to v globále nevadí, ale potom je knedlík veľmi pevný.
Chce to trocha praxe, odskúšaš si to na vlastnej koži, nedá sa do pekárne vložiť všetko ako na chlieb a odísť.
Ďakujem za pochvalu ;-)

Ivana79 Ivana79

8. 1. 2011 13:35

Knedle podľa tvojho receptu som robila už druhý raz a sú výborné:yes:Rada by som vyskúšala aj iné recepty,napr.na houskový knedlík,ale tieto sú osvedčené:-)):yes:Len by som sa chcela opýtať,koľko asi mlieka mám dať? Cesto zarábam v DP a zdalo sa mi trochu riedke,ale neviem či to tak má byť alebo nie.Dala som asi pol litra:-/

tejaja tejaja

6. 1. 2011 10:02

Jeníku, díky za fotky ;-):-D:yes:
Betyna, parím vždy v kastróle a stačí natiahnuť utierku alebo gázu, ako je to v recepte napísané ;-):-D Pozri fotky. ;-)

Betyna

4. 1. 2011 10:00

Kdo nemá parní hrnec a paří v kastróle, namísto potírání olejem můžete vyzkoušet pařit na pečícím papíře, je to pohodlné a knedlík se nepřichytí... :-K

Jenda1 Jenda1

3. 1. 2011 22:50

Terezko, v neděli jsem dělal knedlíky podle tvého receptu a jsou skvělé:-p:yes:. Přidávám fotky a nediv se tvaru knedlíku. Vařil jsem ho v kastrolu na knedlíkovém pařáku. Pařák potřu olejem a vložím knedlík taky potřený olejem(samozřejmě pod pařákem v kastrolu je voda). Přikryji pokličkou obalenou v utěrce (utěrka zachytí kondenzující páru na pokličce a ta nekape na knedlíky;-)).
:-!:-)):yes::yes::yes: +6

stemberkap

6. 5. 2010 14:48

moc dobry ja dala vsechny suroviny do dom.pekarny program testo a pak dala na paru a jen manžel mlaskal:-D:-D:-)):-)):yes::yes:

jahoda jahoda

10. 4. 2010 17:43

Tejajo, dělávám knedlíky přesně jako Ty a jedině na páře. Dělávám tak i kynuté plněné knedlíky. Je to super. Jak jsem objevila tento Tvůj recept, musím dát zasloužený bodík:yes:4. Někdy knedlík i vylepšuji slaninou, bylinkami - co je momentálně doma. Dávám i do mražáku. Super:-K

loribert loribert

29. 8. 2009 13:43

Delala jsem vas knedlik dnes poprve a musim rict, ze takovy vynikajici jsem jesne nikdy neuvarila!! Uplna pohadka, ten se mi tak povedl, kdysi jsme s tema vytvorama co jsem varila mohli hrat tenis:-(, a v te pare se povedl, jak vata nadychany, tomu jsem nikdy nechtela verit. Dekuji moc za bezvadny recept!!:yes::yes::-):-)

tejaja tejaja

9. 3. 2009 14:36

Gabika, rovnakým spôsobom varíme aj buchty na pare http://www.toprecepty.cz/recept/3223-buchty-na-par...

tejaja tejaja

9. 3. 2009 14:35

Gabika nie, nič netreba otáčať, len musíš vybrať 2 nádoby, kroré na seba dobre sadnú, aby para neunikala. Troška ak uteká para nevadí, ale nie veľa. Knedlík nechám trocha odpariť a režem tenkým ostrým nožom.

Gabina

9. 3. 2009 10:10

Ještě se chci zeptat, jak kendlík krájíš - asi nití? Já s ní vždycky zápasím ;-(

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý knedlík kynuty knedlik recept kynuté knedlíky knedlik kynuty kynuté knedlíky recept domácí kynuty knedlík recept na kynutý knedlík kynuta knedla knedlik recept recept kynuty knedlik recept na kynuté knedlíky knedlik recept na výborný domácí kynutý knedlík kynuty knedliky kysnuty knedlik knedlíky kynute recepty kynuty knedlik kynuté knedle kysnutá knedla kynuti knedlik

Suroviny: mouka polohrubá, droždí, mléko, vejce, sůl, cukr, olej

TopRecepty.cz

Kynutý knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jR5z