Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč z Arbatu

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.

Hodnocení receptu je 5,0 (87×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 3. 2012 23:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 129 kJ / 2 899 kcal
Bílkoviny184,10 g
Tuky157,20 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,34 g
Sacharidy163,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.

Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kunananuk kunananuk

9. 2. 2014 13:50

Eli, opět bezkonkurenční recept.....zatím nejlepší boršč :-p

Eliza Eliza

13. 10. 2013 11:49

Soniku, Ivanko, mmm...moc děkuji za milé komentáře. Ráda jsem se o recept podělila a ještě raději jsem, když tak chutná..:-):-K

Sonik Sonik

11. 10. 2013 19:13

Tak poslušně hlásím, že to byl můj boršč poprvé v životě a je naprosto DOKONALÝ!!! :-) Děkuji za skvělý recept! :yes:

Ivana Ch

10. 10. 2013 11:38

Já už navařila boršče mraky,různých,ale tenhle je pro nás apsolutně nejlepší. Dělám ho dost často:-p:-p:yes::yes::-K

mmm

10. 10. 2013 11:20

Sonik: nebudeš litovat, je opravdu vynikající. Dělám stejně, jen maso použiji na nádivku do slaných šátečků, které pak jíme k polévce.

Sonik Sonik

10. 10. 2013 10:59

Tak právě jdu na něj:-) Doufám,že se mi povede! Prošla jsem hodně receptů a tenhle mě opravdu zaujal:-)

Eliza Eliza

9. 3. 2013 21:07

Ivana Zetek: Váš komentář mě moc potěšil, děkuji za něj. Já jsem tehdy byla asi o něco menší, maminka nás do Arbatu vodila na hranolky s kečupem, které jsme z její kuchyně odmítaly (děti,holky) a teprve tam nám zachutnaly. I tomu boršči jsme nakonec přišly na chuť.:-p:-p

Ivana Zetek

9. 3. 2013 17:44

V polovině osmdesátých let jsem studovala v Praze a do Arbatu jsme na boršč chodili! :-) Váš recept je překrásnou připomínkou mého mládí a byl vynikající. A určitě pořád je, ale já sama si ho právě dnes vařím pouze z jednoho druhu masa, které neprozradím, poněvadž by ho milovníci svíčkové i boršče svorně zavrhli! :-) Víte, zelí vařím daleko déle, ale to jsou pozůstatky vzpomínek na slovenskou(u nás doma vánoční) kyselicu.... :-)

Honza

31. 1. 2013 22:46

Ahoj Elizo máš pravdu je mnoho variací na tuto pochoutku. Dnes jsem jí udělal a je to bašta. Dík za inspiraci Honza Šťastný:-K:yes::yes::yes:http://www.toprecepty.cz/recept/26155-borsc-z-arba...

Borščoholik :D

15. 7. 2012 19:28

Recept je dobrý, ale vřele doporučuji tento recept: www.say7.info/cook/recipe/259-Borsch.html
+přidat fazole

Ivusa:

Ivusa Ivusa

11. 4. 2012 16:45

:-Ktak boršč jsem ještě nevařila,ale tenhle recept se mi moc líbí.Ukládám a zkusím uvařit ,vzhledem k tomu ,že je tam tolik ingrediencí,bude to někdy jako hlavní jídlo.:-*:yes::yes::yes:

Hell. Hell.

28. 3. 2012 21:32

aple: anýz... anýz... konzervovaná řepa...jsem buď úplně blbá, nebo nevidím...ale ani jedno v receptu není!
Add zahušťování čehokoliv jíškou (moukou) hm, hm, jsem prehistorická, celej život učená na hrachovce s párkem, jen tak, ale pak jsem ji jedla jednak zahuštěnou zásmažkou a k tomu navíc s vařeným bramborem...joj, co všechno dobrého se dá naučit, byť je jeden jednou nohou v hrobě a každý večer trénuje skok do rakve!

Eliza Eliza

28. 3. 2012 20:38

julča: náhodou mě a dceru to moc pobavilo, už dlouho mě nikdo neoznačil za "příšerný čuně":-D, myslím, že vlastně nikdy...
Já aplemu děkuji za komentář, smály jsme se, až nás břicha bolela...:-K:-D
Já myslím, že ten výraz "příšerný čuně" vstoupí do slovníku naší rodiny...;-):-D

julča

28. 3. 2012 15:20

aple: Tak žasni dál, ale na jiných stránkách, tady na tvoje komenty tohoto typu není nikdo zvědavý,:-! už ses projevil včera tak šup o dům dál, těch webů o vaření je dost. Tam můžeš kázat svoje moudra.:-((

aple

28. 3. 2012 14:31

charakteristika boršče je nezahuštěný MOUKOU a konzervovaná řepa ho úplně zkazí protože osahuje anýz jste příšerný čunata a člověk jen žasne co dokážete spatlat

1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst

Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr

TopRecepty.cz

Boršč z Arbatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPox